Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Addams Family Book Tag

2018. október 31. - KönyvParfé

love_1.jpgRég volt Book Tag, ezt az Addams Family Book Taget pedig a Books and hot tea nevű oldalon találtam. Persze kicsit átdolgoztam, tettem hozzá és vettem el belőle, de remélem szeretni fogod és te is kitöltöd, vagy legalább elgondolkozol rajta, milyen válaszokat adnál. 

c1331696321a7999e7d3ed497a25c48d.jpg1. Morticia Addams - Anya és boszorkány
Melyik a kedvenc boszorkányos könyved?

Hűha, nem olvasok túl sok boszorkányos könyvet, de a legutolsó, ami tetszett, az Otfried Preussler A kis boszorkány című meséje volt. Nagyon aranyos, csak úgy, mint a szerző másik hasonlóan "ijesztő" kötete, A kis szellem. Ezekből hamarosan bejegyzés is várható, szóval a többit majd ott.
És ha már kedvenc... még nem olvastam, de szeretnék sort keríteni John Updike Az eastwicki boszorkányok című regényére is. Nem tudom, mennyire fog tetszeni, de klasszikus és már jó ideje várólistás.

gomez_addams.jpg2. Gomez Addams - Szerető apa
Ki a kedvenc kitalált apa szereplőd?

Oké, nem írom a Harry Pottert, nem írom a Harry Pottert, nem írom a Harry Pottert. Pedig a Weasley apuka milyen jól illene már ide! 
Azt hiszem Keith Stuart Kockafiúját viszont nyugodtan ideírhatom. Alex az idei egyik kedvenc könyves apakarakter lett. Sam, a fia, autista és mindent megtesz, hogy segítse és megértse a fiát. Szívszorító történet, ha teheted, olvasd!

uncle_fester.jpg

3. Fester bácsi - Egy nagybácsi, tele energiával
Melyik könyv tüzelt fel annyira, hogy nem tudtad megállni, hogy ne beszélj róla állandóan?

Iszonyatosan tudok lelkesedni egy könyvért, és nagyon borzasztónak kell lennie valaminek, hogy utáljam. Mondjuk idén tényleg szerencsés vagyok, mert rengeteg jó könyv került a kezeim közé. A Kockafiú igazi zsongás volt, nagyon szerettem. A másik hatalmas felfedezésem Adamik Zsolt Ördögbőr grófja és a Bibedombi szörnyhatározója lett. Ez utóbbiról hamarosan a blogon is olvashatsz.

69ca333bbc28f9b7f7069ee7ad4153b8.jpg4. Wednesday Addams - Megszállottan halálos
Ha bármelyik könyv szereplőjét kinyírhatnád, ki lenne az?

Most hangosan elnevettem. Eszembe jutott George R. R. Martin, aki ezt megteszi helyettem is, noha ő előszeretettel nyírja ki azokat (is), akiket nem kellene. 
Ha őszinte akarok lenni, nem tudok írni ilyen szereplőt. Sok ellenszenves és gonosz karakterhez volt eddig szerencsém, de egyiket sem végezném ki. Azt hiszem, nélkülük a történetek sem lennének olyan ütősek, szóval szükségünk van rajuk, még ha sokszor likvidálnánk is őket.

boy_addams.jpg5. Pugsley Addams - Ördögi természete van és mindenkivel csúnya csínyeket játszik
Ki a kedvenc gazembered?

Tádááám! És most megint előhúzom a jó öreg Harry Potter kártyákat! Naná, hogy a Weasley ikrek! Két ilyen kedves gazfickót nehéz lenne találni. Aztán ide sorolnám még Ivy Pocketet is, aki vicces dolgokat tud művelni, és ahol megjelenik, ott biztosan történik valami kalamajka. Óóó, és még itt van Franz Eberhofer, bár ő nem kifejezetten gazember, de iszonyatosan nagy suttyó. Nagyon bírom! :)

grandma.jpg6. Grandmama - Öreg, "klasszikus" boszorkány
Melyik a kedvenc régi, klasszikus horrorkönyved?

Nem jellemző, hogy horrorkönyveket olvasnék, eddig a blogon is csak egyről írtam. Nick Cutter Mélységétől a hideg kirázott, nem igazán az én műfajom és irtó para. De ha már klasszikus, akkor Bram Stoker Drakulája és Mary Shelley Frankensteinje tényleg annak mondható. Ha nem is körömvágósan majrézósak, azért megteremtettek egy bizonyos alaphangulatot. A Drakula borzongós, a Frankenstein viszont nagyon elgondolkodtató. Ajánlom mindenkinek.

lurch_addams.jpg7. Lurch - Zombi
Mi a kedvenc könyv/film adaptációd?

A Twilight és a Szürke ötven árnyalata... oké, vicceltem!
Azt hiszem a Harry Potter összes részét idesorolhatom, meg az Éhezők viadalát is. És a mesék között is szép számmal akad olyan, aminek megőrülök a moziverziójáért. Itt van például Shrek. A mai napig nem tudom feldolgozni, hogy abból a néhány oldalas könyvből hogyan születhetett meg egy olyan rémségesen borzadályosan szuper mese. Minden egyes képkockáját imádom! Aztán itt van a Jane Eyre, abból is a BBC-s verzió, meg persze a Büszkeség és balítélet. Örök klasszikus. Uhh, és majdnem kifelejtettem a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot!

thing-.jpg

8. IZÉ - a testetlen kéz
Mit csinálsz idén Halloweenkor?

Nem igazán ünneplek ilyenkor, és az utcán sem vonulok végig ijesztő jelmezben. Pedig sokszor elképzelem, vajon mibe öltözhetnék fel ilyenkor, melyik lenne egyszerre vicces és félelmetes?
Azt hiszem, itthon maradok, és talán megnézek egy jó filmet. Az biztos, hogy tököt faragok és gyertyát is gyújtok, de nagyobb ereszd el a hajam parti nem várható.

addams-family-costumes-itt-3.jpg10. Hogyishívják kuzin - Rémségesen aranyos
Van kedvenc Halloween filmed?

Inkább egy jó kis Tim Burton mesére szavazok. A Karácsonyi lidércnyomás, A halott menyasszony vagy a Frankenweenie  nekem már kellőképpen megalapozza a hangulatot. De ha film, akkor jöhet az Addams Family is. Néhány hete elkaptam valamelyik csatornán és végigröhögtem. Elborult az összes szereplő, nagyon viccesek, bár nem hiszem, hogy szívesen élnék közöttük... :)

Borzasztóan boldog Halloweent!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr1713633514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása