Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Sue Monk Kidd: A ​méhek titkos élete

Mézes-mandulás süti

2023. szeptember 22. - KönyvParfé

1_69.jpg

Sue Monk Kidd A méhek titkos élete című regénye több olyan elemet is tartalmaz, melyeket leginkább a nők kedvelnek a szépirodalmi művekben. A leheletkönnyű, lassan építkező történetek mindenképp ilyenek. Az pedig, hogy visszarepít bennünket az 1960-as évekbe, egyszerre jó és nyugtalanító érzést vált ki belőlünk. Érdekes belegondolni, hogy mekkora utat tettünk meg azóta, és mennyi van még előttünk, hogy legyőzzük a rasszizmust. A téma nem könnyű mégis felemelő, melynek középpontjában a szeretet és a család áll. A család, mely nem biztos, hogy attól válik azzá, hogy a tagok biológiailag a rokonaink-e vagy sem. A kötet 2004 óta nem került újra kiadásra, most viszont kapott egy csodás borítót és végre újra elérhetővé vált az olvasók számára. A történet a 21. Század Kiadó gondozásában és Barta Judit fordításában olvasható.

Tovább

10 éves a Blogturné Klub! - szülinapi blogturné

2023. szeptember 20. - KönyvParfé

szulinap.png

Fennállásának tizedik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni - hiszen Ti is részesei vagytok ennek az élménynek. Szülinapi turnénk során betekintést engedünk az elmúlt tíz esztendőnkbe, mesélünk nektek személyes élményeinkről, arról, mi miként éltük meg életünk ezen időszakát, és hogy mennyit változtunk az elmúlt évek alatt.
Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

Tovább

Nick Crumpton: Minden, ​amit a miniszörnyekről tudtál, hamis

Lárva saláta

2023. szeptember 17. - KönyvParfé

1_68.jpgGyerekkönyvtárosként elfogult vagyok a kis tudósokkal szemben. Szerintem te is ismered azt a típust, aki álmából felkeltve is megtudja mondani, hogy hány kilométer per órás sebességgel fut a gepárd, milyen hosszú lehetett a Mamenchisaurus nyaka, vagy hogy milyen formájú tojásokat raknak a tojásrakó cápák. Amikor belelapoztam Nick Crumpton Minden, amit a miniszörnyekről tudtál, hamis című ismeretterjesztő könyvébe, ők jutottak eszembe. Mert ezek a mindenre kíváncsi kis szivacsok ezt a könyvet egyszerűen IMÁDNI fogják!

Tovább

Pamela Butchart: A ​kém, aki szerette a menzakaját (Izzy 2.)

Vega pásztorpite

2023. szeptember 16. - KönyvParfé

1_67.jpg

Idén júniusban találkoztam először Izzy-vel, azzal a 8 éves cserfes és belevaló kislánnyal, aki Pamela Butchart fantáziájából pattant ki. Az Űrlény lett a tanárom! című kötetben egy földönkívüli támadás megakadályozásának és egy oltári félreértésnek lehettünk szemtanúi, a sorozat következő részében pedig egy újabb zűrös ügyet kell felderítenie hősünknek és kis barátainak. A kém, aki szerette a menzakaját, ugyancsak szórakoztató történet, melyen garantáltan nagyokat nevetnek majd kicsik és nagyok. A könyv a Móra Könyvkiadó gondozásában és Magyari Andrea fordításában jelent meg.

Tovább

Marta Molnar: A ​napraforgók titkos élete

Holland mustárleves

2023. szeptember 04. - KönyvParfé

p1120140.jpg

Ha kedvenc festőt kellene mondanom, akkor egyértelműen Henri de Toulouse-Lautrec áll nálam a dobogó legfelső fokán. Ez a szerelem örök és megmásíthatatlan, de azért szeretek mindent, amely az impresszionizmushoz és a posztimpresszionizmushoz köthető. Marta Molnar regénye A napraforgók titkos élete pont azokkal a pontokkal operál, melyeket annyira kedvelek. Megjelennek könyvében a 20. század nagy festői, bár leginkább Vincent van Gogh életébe és zseniális művészetébe tekinthetünk be. Emellett főszerepet kap két erős nő, valamint egy száz éves családi titok is. A regény a Libri Kiadó gondozásában és Hoppán Eszter fordításában olvasható.

Tovább

10 érdekes tény a krimi koronázatlan királynőjéről

2023. szeptember 01. - KönyvParfé

10_erdekes_teny.png

Ki volt Agatha Christie? Minden bizonnyal a 20. század egyik legnagyobb írónője. Könyveiből eddig kétmillió példányt nyomtattak ki és 103 nyelvre fordítottak le. Úgy hírlik, ennél több kiadást csak a Bibliának és Shakespeare műveinek tulajdonítanak. 66 detektívregényt, 14 novellásgyűjtemény, és több mint 20 színdarabot írt. Minden idők legnagyobb regényírójának tartjuk számon, történetei időtállóak, melyek még ma is megdolgoztatják a szürke agysejtjeinket. Most összeszedtem 10 meglepő és érdekes tényt róla, hogy kicsit jobban megismerjük a krimi koronázatlan királynőjét!

Tovább
süti beállítások módosítása