Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Sven Nordqvist: Csetepaté ​a kiskertben

Vegán "húsgolyó" barnamártással

2023. június 28. - KönyvParfé

p1110738.jpg

Pettsonból és Finduszból soha nem elég. Könnyű megszeretni ezt a két kedves karaktert, hiszen remek párosok így együtt - az idős, egyedülálló öregember és a kotnyeles, izgő-mozgó macskája, akivel mindenki könnyen tud azonosulni. Sven Nordqvist kötetei közül eddig kettőről írtam a blogon, az egyik A kandúr szülinapi tortája, míg a másik a Pettson horgászni megy. Most pedig egy újabb kalandos napjukkal ismerkedhetünk meg, mely a Csetepaté a kiskertben címet viseli.

Tovább

Carsten Henn: A ​történetsütödés

Pain paillasse, avagy a svájci gyökérkenyér

2023. június 26. - KönyvParfé

p1110769.jpg

Vannak helyzetek, amikor teljesen más irányt vesz az életünk, s bár hiába ragaszkodunk a régi, jól bevált dolgokhoz, bizony változtatnunk kell. Ez először nagyon fájdalmas és ijesztő, de a végén mégis ott dereng az újrakezdés és a boldogabb élet lehetősége. A történetsütödés Carsten Henn második regénye A könyvsétáltató után, amely szintén egy ismeretlen német kisvárosba kalauzolja el olvasóit. Azonban a főszerepet ezúttal nem egy idős úr és egy kilenc éves cserfes kislány, hanem egy fiatal és boldogtalan balerina, valamint egy Olaszországból származó pék játssza. Amellett, hogy a két könyv helyszíne megegyezik, még egy közös van bennük: igazán szívhez szólóak.

Tovább

Bajzáth Mária (szerk.): Erdők-mezők ​népmeséi

Zöldsaláta pestós salátaöntettel és "katicás"-mozzarellás pirítóssal

2023. június 20. - KönyvParfé

aaa.jpgÚgy képzelem, amikor Bajzáth Mária és Ónya-Oláh Dóra először vették kezükbe a nyomdából frissen kikerült közös könyvüket, az Erdők-mezők népmeséit, Madách Imre juthatott eszükbe, amikor Az ember tragédiájában leírta: "Be van fejezve a nagy mű, igen." Mert ez egy remekmű lett, ráadásul kívül-belül csodálatos.
A kötet Magyarország varázslatos növény- és állatvilágát mutatja be, így talán érthető, hogy a megjelenése március 21-ére lett datálva, az Erdők Nemzetközi Napjára. Ha van olyan, hogy hiánypótló irodalom, akkor ez az, ugyanis arra hivatott, hogy a 21. század emberének megmutassa, mennyire sokszínű a természet, mennyi örömet tud okozni és milyen fontos, hogy harmóniában éljünk vele.

Tovább

Emma Straub: Holnap ​ilyenkor

Vegán hot dog

2023. június 16. - KönyvParfé

4_42.jpg

Pár hete lettem 40. Minden évben egy kicsit megvisel a szülinapom, mert látom magamon és a környezetemben élőkön is az idő múlását. Egy picit ilyenkor megállok és átgondolom az elmúlt évet, számot vetek, hogy mi történt és min kell, vagy kellett volna változtatnom. Ilyenkor jobban tudatosodik bennem, hogy milyen gyorsan röpülnek az évek, s persze elő jön az örök kérdés is: Merre tartok és jó helyen vagyok-e most az életemben? Emma Straub Holnap ilyenkor című regényének főszereplője egy szintén 40 éves nő, aki hasonló dilemmákkal küzd, mint most én. Valószínűleg ezek miatt vált meghatározó könyvvé számomra ez a regény, melynek szinte minden cselekményszálával tudtam egy picit azonosulni.

Tovább

Pamela Butchart: Űrlény ​lett a tanárnőm! (Izzy 1.)

Űrlényes képviselőfánk

2023. június 07. - KönyvParfé

1_1_4.jpg

Na jó, ha most lennék kisiskolás és kezdenék önállóan olvasni, imádnám az Izzy-sorozatot. Izzy-t választanám olvasópajtásnak, mert irtó klassz lenne ezzel a belevaló és szókimondó kislánnyal együtt, különféle vicces kalandokba keveredni. Pamela Butchardt Űrlény lett a tanárnőm! című könyve mindent tud, amellyel egy gyerekmágnesnek rendelkeznie kell. A borítója színes és vicces, a történet szintén vidám és bolondos, a szedése tökéletes ahhoz, hogy a gyerekeknek sikerélménye legyen olvasás közben, és a szereplők mindegyike szerethető, helyes karakter. A kötet a Móra Könyvkiadó gondozásában és Magyari Andrea fordításában jelent meg és alig várom, hogy a sorozat következő részét is olvashassam!

Tovább

Cheryl Strayed: Gyönyörű ​apróságok

Mini amerikai palacsinta

2023. június 04. - KönyvParfé

p1110633.jpg

Emlékszel arra, hogy tinikorunk kedvenc magazinjaiban mindig volt egy rovat olyan fiataloknak, akik valamilyen problémával küzdöttek, de nem találták a megoldást? Lehetett ez párkapcsolati válság, családi probléma vagy gyász, ha levelet írt valaki a szerkesztőségbe, bekerülhetett a lapba és egy szakember ellátta jó tanácsokkal. Cheryl Strayed nemrégiben megjelent könyve olyan emberek leveleit tartalmazza, melyeket akkor kapott, amikor a "Dear Sugar", vagyis "Kedves Cukor" című rovatot írta. A Gyönyörű apróságok tehát nem más, mint olyan levelek és válaszlevelek sokasága, melyekből erőt meríthetünk, együtt érezhetünk a feladókkal vagy csak jót derülhetünk rajtuk.

Tovább
süti beállítások módosítása