Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Ali Hazelwood: A ​szerelem elmélete

Sütőben sült camembert

2023. november 28. - KönyvParfé

1_74_1.jpg

Amikor elkezdtem olvasni Ali Hazelwood legújabb romantikus regényét A szerelem elméletét, már az első fejezet után megszólalt a fejemben a L'art pour l'art Társulat örökbecsű nótája, melynek címe Hányszor lehet büntetlenül énekelni egy refrént. Az írónő előző könyveinél is azt éreztem, hogy ugyanarra a sémára építkeznek, de nem gondoltam, hogy ennél is pöccre pontosan ugyanazt kapom. Persze én vagyok a balga, hiszen annak ellenére, hogy már az Eszméletlen szerelem sem nyűgözött le annyira, sikeresen beleszaladtam ebbe itt. Nem tudom, hogy miben reménykedtem, talán a borító és a fülszöveg visz el mindig... Mindenesetre, ha nincsenek nagy elvárásaid egy regénnyel szemben és szeretnél a tutira menni, akkor ez igazán neked íródott. Mert abban biztos lehetsz, hogy ha egy Ali Hazelwoodot olvastál, akkor mindet olvastad.

A történet főszereplője Dr. Elsie Hannaway, aki ízig-vérig elméleti fizikus, ugyanakkor a diákhitele és megélhetési gondjai miatt kénytelen az alacsony fizetésű adjunktusi munkája mellett kiegészítő munkát vállalni, vagyis egy Faux nevű alkalmazáson keresztül kamubarátnőként igénybe vehetőek a szolgáltatásai. Ahogy sejteni lehet, ez a két világ - a tudomány világa és az álkapcsolatoké -, egyszer csak összetalálkozik és kiderül, hogy Elsie kinevezése és álommunkája egy kliens testvére, Jack Smith kezében van, aki eddig úgy tudta, a lány gyerekkönyvtárosként dolgozik.
Jack azt gyanítja, hogy Elsie trükközik és igyekszik hazugságon kapni, ám a lánynak is ellenérzései vannak vele szemben, miután megtudja, hogy ő az a Jonathan Smith-Turner, aki egy korábban publikált tanulmányában tönkretette az összes elméleti fizikus hírnevét, és megpróbálta aláásni mentora tekintélyét is. Sejthetjük, hogy hiába vannak ellenérzések bennük, a kémia egészen jól működik kettejük között. Tádááám, és ki is alakult a sztori, vagyis egy "ellenségekből szerelmesek" történet, mely némi huzavonával, félreértésekkel és egy csepp humorral próbálja magához láncolni az olvasót.

Mint ahogy az előző könyveknél, most is sok jelzővel dolgozik az írónő. A férfiak mindig nagyok és hatalmasok, ami annyit tesz, hogy nem csak a magasságuk, de minden egyes testrészük NAGY. Gigantikus és óriási, mit egy bazi nagy szikla. Igen, hatalmas a válluk és a kezük, de még AZ is! Mintha az lenne a cél, hogy könyvről könyvre mindig nagyobbak és nagyobbak legyenek, viszont ha ír még pár könyvet, félő, hogy Godzilla nagyságú szereplőket alkot.

Bár azt írtam fentebb, hogy a főszereplők között van kémia, azért közel sem akkora, mit Jack háta vagy az alkarja. Volt egy-két jelenet, amely kicsit túlfűtöttebbre sikerült, de azt hiszem, a szexjelenetek nem Ali erősségei. Egyáltalán nem találom szexinek ezeket a részeket, ha kihagyná, talán kevésbé érezném magam kínosan. Úgy érzem, nem találja a megfelelő szavakat és őszintén szólva nem gondolom, hogy ezek a leírások bárkit beindítanának, hiába minden olyan hatalmas és csodálatos és NAGY.

A mellékszereplők is kicsit egysíkúakra sikerültek, ezért nem tudtam megkedvelni senkit sem. Elsie pedig pont olyan, mint a korábbi hősnők, vagyis egy okos és fiatal nő, aki érvényesülni szeretne a tudomány világában, de utálja a nagydarab férfit. Aztán a végére utálja az összes többi férfit, csak a nagy darabot nem.
Nagyon sajnálom, hogy szétcincálom ezt a regényt, mert Hazelwood első könyve A szerelem képlete szerintem zseniális. Aki olyat tud írni, az előtt megemelem a kalapom. Viszont ráállt egy sémára, pedig biztos vagyok benne, hogy ez a csaj többet is tud. Ezért haragszok rá ennyire, mert látom benne a potenciált, de harmadszor már nincs kedvem ugyanazokból az alapanyagokból ugyanazt enni. Elég volt kétszer, nem kell a repeta.

Összességében ez egy gyorsan elolvasható romkom, melyet valószínűleg sokan szeretni fognak. Ha nem hatalmas elvárásokkal ugrasz bele, talán még kedvenc is lehet, mindenesetre ha nemrégiben legyűrted valamelyik könyvét, talán várj ezzel pár hónapot, nehogy csömöröd legyen.

Sütőben sült camembert

Ha nem is vagyok a könyvvel maradéktalanul elégedett, egy dolgot azért szerettem benne, mégpedig Elsie sajtok iránti szenvedélyét. Olyannyira szereti a sajtot, hogy még a telefonja háttérképén is megjelenik nyúlós formában. Ezért arra gondoltam, egy sült, folyós és fűszeres camembert tökéletes választás a könyv mellé. Zöldségekkel, magokkal dúsított kenyérrel, de pirítóssal is isteni!3_65.jpgHozzávalók:

  • 1 db fadobozos camembert
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pár szem dió, nagyobb darabokra aprítva
  • 1 kisebb szál rozmaring
  • só, bors
  • néhány szelet magos rozskenyér

A camembert kicsomagolom és a belső papírból és visszateszem a fadobozba. Egy késsel beirdalom a tetejét 1 cm mélyen és belenyomkodom a vékonyra felszeletelt fokhagymát, a durvára felaprított rozmaringot, tekerek rá egy kis sót és borsot, végül rászórom a diót is. 200°C-ra előmelegítem a sütőt és kb. 20 perc alatt megsütöm a sajtot. Ekkor a belseje már jó folyós. Különböző zöldségekkel és rozskenyérrel esszük, vagyis tunkoljuk.

ParféTipp: Eheted édesen is, ebben az esetben diót tegyél a sajt belsejébe és csepegtess rá egy kevés mézet. Almával, körtével vagy szőlővel valami mennyei!

402189075_3598298450489330_1279282824742521764_n.jpg

Ali Hazelwood regényének főszereplője egy elméleti fizikus, Elsie Hannaway, aki a nappali tanársegéd állása mellett kamubarátnőként is dolgozik. Pechjére az egyik kedvenc ügyfelének a bátyja az MIT fizika tanszék vezetője. Jack Smith nem egyszerű eset, hiszen nem csak arrogáns, de vonzó is, de ő áll a nő és álmai munkája között, így Elsie kénytelen hadba szállni a férfi ellen.

NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunkban olvasnotok kell! A Maxim Kiadó oldalán találtok egy röpke beleolvasót A szerelem elméletébe, aminek az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.
(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területén postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)ali_szerelem.png

A turné állomásai:
11.26.  Csak olvass!
11.28.  KönyvParfé
11.30.  Angelika blogja
12.02.  Szembetűnő
12.07.  Dreamworld
12.08.  Fanni's Library
12.10.  Hagyjatok! Olvasok!
12.12.  Sorok között

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr6818235525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása