Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Lucy Worsley: Agatha ​Christie

Fekete mazsolás scone tejszínhabbal, eperlekvárral és eperrel

2023. május 31. - KönyvParfé

6_21.jpgLucy Worsley az Egyesült Királyságban élő és közkedvelt történész és életrajzíró, legújabb könyvében egy olyan nőt mutat be, akiről mindenki hallott már, de csak kevesen ismernek. Agatha Christie - Egy sejtelmes nő alcímmel nemrégiben jelent meg hazánkban ez az életrajzi kötet, melyben olyan tévhitekre és rejtélyek mögött meghúzódó igazságokra világít rá az írónő, amelyeket az emberek életében és talán a mai  napig nem hajlandók tudomásul venni.
Azt mondják, Agatha Christie könyveiből eddig kétmilliárd példányt nyomtattak, s úgy hírlik, ennél több kiadást csak a Bibliának és Shakespeare köteteinek tulajdonítanak. Christie történetei részei életünknek; 66 detektívregényt, 14 novellagyűjteményt és több mint 20 színpadi darabot írt. Minden idők legnagyobb bestseller írójának tarthatjuk számon, könyvei időtállóak, melyek még most is képesek megdolgoztatni a szürke agysejtjeinket.

Tovább

Jill Santopolo: Minden, ​ami utána jött

Házi gyúrt tészta fokhagymás-tejszínes szósszal

2023. május 29. - KönyvParfé

afaf.jpgJill Santopolo neve akkor vált igazán ismertté, amikor megjelent A fény, amit elvesztettünk című regénye. Nagy figyelmet kapott, egy időben azt éreztem, már a csapból is ő folyik. Talán túl sokat vártam tőle, hiszen hatalmas volt a visszhang, de akkor sajnos nem hatott rám annyira a könyv, mint szerettem volna. Aztán idén megjelent a Minden, ami utána jött című regénye és kíváncsi voltam, milyen lett ez az új írás. Azt hiszem, most, hogy túl vagyok mindkét könyvén, nyugodt szívvel írhatom, hogy Santopolo nem az én írónőm. Próbálkoztam, igyekeztem megkedvelni, de úgy látszik, mi nem vagyunk egymásnak teremtve. Hiába, néha nem működik a kémia. Másrészt megtudom érteni, ha valaki szereti a könyveit, mert olyan élethelyzetekről ír bennük, melyekbe sok nő könnyűszerrel beletudja képzelni magát, vagy már történtek velük hasonló dolgok, így együtt tudnak érezni a főszereplőkkel.

Tovább

Federica Magrin - Láng Anna: Nagy ​sárkánykönyv

Tüzes-fűszeres sárkányragu

2023. május 22. - KönyvParfé

1_65.jpgMit tennél, ha találnál egy sárkánytojást? És ha valami kibújik a kemény héjból, vajon honnan fogod tudni, hogy éles fogú fenevad lesz belőle vagy egy szárnyas jó barát? Federica Magrin egyszer rálelt egy különleges tojásra, és miután kikelt belőle egy igazi sárkány, felnevelte.  A saját példányát Artigónak hívják és életre szóló barátságot kötöttek egymással. Federica rengeteget tanult ezektől a csodálatos állatoktól, s ezt a sok-sok tapasztalatot leírta mindazoknak, akik a későbbiekben sárkánygazdák szeretnének lenni. Így született meg a Nagy sárkánykönyv, melyből mindent megtudhatsz róluk, rengeteg tippet és tanácsot találsz a kötetben, ezért igazán hasznos mindazoknak, akik sárkányszakértőkké szeretnének válni.

Tovább

5+1 érdekesség a Grimm testvérekről

2023. május 19. - KönyvParfé

grimm_tesok.jpg

Ha valaki a Grimm testvéreket emlegeti, általában a tündérmesék ugranak be először róluk, és azok a Disney-adaptációk, amelyek gyerekek generációit szórakoztatták. De mi a helyzet a történetek eredetével és mit is tudunk a két testvérről? Hófehérke és a hét törpétől a Piroska és a farkasig szinte az összes meséről hallottunk már, találkozhattunk velük valamilyen átdolgozás formájában. Látjuk magunk előtt a gonosz mostohát, amint átnyújtja mostohalányának a mérgezett almát, és Rapunzel alakja is ismerős lehet, akit a boszorkány bezár egy magas toronyba, de évekkel később hosszú aranyszínű hajfonatát leengedve, felmászik hozzá a jóképű herceg, hogy megmentse. Vajon honnan jöttek ezek a történetek és milyen jól ismerjük a mesegyűjtő testvérpárt?

Tovább

Christina Lauren: Kalandtúra ​Wilder-módra

Vegán chilis bab

2023. május 18. - KönyvParfé

11_4.jpg

A Christina Lauren név, amely Christina Hobbs és Lauren Billings szerzőpáros neveinek összevonásából keletkezett, úgy látszik már egy kisebbfajta garancia a romantikus könyvek kedvelői számára. Regényeik szórakoztatóak, humorosak, ugyanakkor mindegyikben van valami plusz, amellyel kirínak a hozzájuk hasonló szerelmi történetek közül. Tavaly írtam először róluk a Nem mézes hetek című könyvük kapcsán, most pedig legújabb regényük, a Kalandtúra Wilder-módra került a kezeim közé. Az írónők ugyancsak követték a jól bevált receptet, ezért most is választottak egy különleges helyszínt. Izgalmas történetünkben az utah-beli kanyonok közé repítenek bennünket, ahol is a nagydumás és belevaló szereplőkkel egy kalandos, de korántsem veszélytelen kincsvadászaton vehetünk részt.

Tovább

Clara Dupont-Monod: Egy ​közülünk

Répafőzelék

2023. május 13. - KönyvParfé

2_62.jpg

Clara Dupont-Monod nem ijed meg a nehéz témáktól, kiváló érzékkel nyúl hozzájuk. Történelmi regényei mellett korábban írt könyvet egy prostituált mindennapi életéről, míg egy másik történetben egy túlsúlyos férfit vett górcső alá.
Tehetsége vitathatatlan, Franciaországban korábban Prix Maurice Genevoix díjjal jutalmazták, 2021-ben pedig elnyerte a S'adapter című kisregényével a Prix Femina díjat is. A kötet hónapokig szerepelt a francia sikerlistákon, idén pedig már hazánkban is megtalálhatod a könyvesboltok polcain, Egy közülünk címmel.  

Tovább
süti beállítások módosítása