Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Christina Lauren: Kalandtúra ​Wilder-módra

Vegán chilis bab

2023. május 18. - KönyvParfé

11_4.jpg

A Christina Lauren név, amely Christina Hobbs és Lauren Billings szerzőpáros neveinek összevonásából keletkezett, úgy látszik már egy kisebbfajta garancia a romantikus könyvek kedvelői számára. Regényeik szórakoztatóak, humorosak, ugyanakkor mindegyikben van valami plusz, amellyel kirínak a hozzájuk hasonló szerelmi történetek közül. Tavaly írtam először róluk a Nem mézes hetek című könyvük kapcsán, most pedig legújabb regényük, a Kalandtúra Wilder-módra került a kezeim közé. Az írónők ugyancsak követték a jól bevált receptet, ezért most is választottak egy különleges helyszínt. Izgalmas történetünkben az utah-beli kanyonok közé repítenek bennünket, ahol is a nagydumás és belevaló szereplőkkel egy kalandos, de korántsem veszélytelen kincsvadászaton vehetünk részt.

Főszereplőnk Lily Wilder, aki tematikus túrákra, azon belül is mű-kincsvadászatokra viszi a turistákat az Utah állam vörössziklás kanyonjában. Ezek az utak ugyan hoznak valamicske bevételt, de közel sem eléget ahhoz, hogy visszavásárolhassa belőle a ranchot, melyet apja, Duke Wilder, a híres kincsvadász évekkel ezelőtt eladott. Halála után csak egy általa, kézzel rajzolt térkép maradt, melyet a lány a vezetett utak során használ, ezzel is izgalmasabbá téve a hamis kincsvadászatot. Nem kifejezetten rajong a jelenlegi munkájáért, de kénytelen elvállalni, hiszen valamiből neki is élnie kell. Ezért sem utasíthatja vissza a hamarosan érkező, szedett-vedett, férfiakból álló baráti társaságot.
Bár elég vegyes a felhozatal, legsötétebb rémálma válik valóra, amikor felbukkan a vendégek között Leo Grady, az a férfi, akibe évekkel ezelőtt őrülten szerelmes volt, és akivel úgy képzelték még tíz évvel ezelőtt, hogy közösen fogják leélni hátralévő életüket. De a fickó mintha meggondolta volna magát, mert egyik napról a másikra lelépett, így Lilynek igazából nincs ellenére, hogy kivigye régi szerelmét a semmi közepére és étlen-szomjan magára hagyja, kiszolgáltatva az időjárás viszontagságainak, és az éhes vadállatoknak.
Leo tisztában van azzal, hogy a sivatagban előfordulhatnak délibábok, de amikor az esti tábortűz mellett hosszabban megpihen a lányon a tekintete, rájön, hogy egyáltalán nem esne nehezére ott folytatni a dolgokat, ahol azt évekkel ezelőtt abbahagyták. Lilyt viszont kemény fából faragták, meghúzza a határokat és az előttük álló útra koncentrál. A hősszerelmes férfi nélkül is van elég baja, ugyanis útjuk során egyre több borzalmas dologgal kell szembenézniük. A csapattagok pedig egy idő után joggal tűnődnek el azon, hogy az elrejtett kincs legendája kitaláció-e, és a kezükben lévő térkép valóban hamis-e.

Egyáltalán nem megszokott a sztori, kapunk bőven izgalmakat és csavarokat. Főszereplőink szembeszállnak minden veszéllyel, és talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, a második esélyes szerelem ígérete is ott vibrál a levegőben. A Kalandtúra Wilder-módva egy igazi akciódús regény lett, melyben filmszerűen pörögnek az események. Bennem felidézte a vadnyugati filmeket, amikor lóháton, western pisztollyal szelték át a kanyont a kalandorok, de bevillant a Nemzet aranya is, bár itt Nicolas Cage helyett most Lily és Leo próbálja dekódolni a titkos üzeneteket és a rejtélyes fejtörőket.

A háttértörténet jól felépített, vicces beszólásokból sincs hiány, de azért azt nem mondhatom, hogy hibátlan a sztori. Egy-két szereplő eléggé eltúlzott, már-már kínos, amit művelnek, ennek ellenére felettébb egyedi és friss ez a nyomozós, kincsvadászós vonal. Olyannyira, hogy sokszor elfeledkeztem arról, hogy egy romantikus könyvet tartok a kezemben, ugyanis jobban lekötött a nyomolvasás, mint a főszereplők között pattogó szikrák.

Ha Christina Lauren fun vagy, mindenképp olvasd el, de akkor is szeretni fogod, ha csak egy könnyed kikapcsolódásra vágysz. Szórakoztató történet, az utolsó néhány oldalban pedig annyira felpörögnek az események, hogy nem tudod majd letenni. Szóval könnyed, szórakoztató és izgalmas. Kellhet ennél több?

Vegán chilis bab

Már írtam fentebb, hogy előcsalogatott bennem a történet és a helyszín egy kis western hangulatot. Egy ízben Lily chilis babot készít a táborban, de ha nem főzött volna, talán akkor is ezt az ételt választanám a könyv mellé. Képzeld el, ahogy lóháton, porban, tikkasztó melegben zötykölődsz a kanyonban, a hosszú nap végén pedig nem vágysz másra, csak egy tartalmas fogásra, mellyel méltán zárod a napod. Nekem elhiheted, ezt a tunkolós kaját még Bud Spencer is megirigyelné!
12_4.jpg

Hozzávalók:

  • vegán darált hús (275 g-os, Pennyben vettem)
  • 2-3 ek olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika, kockára vágva
  • 3 doboz vörös bab
  • 1,5 doboz kukorica konzerv
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 csapott ek barnacukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1,5 tk őrölt kömény
  • 1,5 tk chili por
  • 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint chili paprika, apróra vágva

Tálalashoz:

  • tejföl
  • chili paprika

A finomra aprított vöröshagymát az olajon üvegesre párolom, megforgatom rajta az apróra kockázott kaliforniai paprikát, végül ráteszem a vegán darált húst és jól átsütöm. Hozzáöntöm a darabolt paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát és beleszórom a fűszereket is. 10-12 perc alatt sűrűre főzöm, ebbe a szószba öntöm a lecsöpögtetett vörös babot és a kukoricát, az ízlés szerinti aprított chilit és jól átforrósítom újra az egészet. Még forrón tálkákba szedem és tortilla chipsszel vagy puha kenyérrel elfogyasztom.
Mi tettünk most rá egy kevés tejfölt és megszórtuk petrezselyemmel, de aki ezt ördögtől valónak érzi, nyugodtan elhagyhatja.

345247567_1636661830146355_8062802635887987148_n.jpg

Márciusban újabb Christina Lauren regény érkezett a magyar könyvpiacra a 21. Század Kiadó által. Mostani turnénk során megtudhatjuk, hogy mit gondolnak bloggereink erről a kalandos, kincsekkel és romantikával teli könyvről, valamint játszhattok a kiadó által felajánlott nyereménypéldányokért is.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek az írópáros többi könyvét. Minden állomáson találtok egy könyvcímet, a feladatotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába az adott könyvben szereplő páros (2 személy) nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk ki. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A feladvány:lelkitars-egyenlet.png

A turné állomásai:
05.14.   Fanni's Library
05.16.   Sorok Között
05.18.   KönyvParfé
05.20.   Dreamworld

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr1618084436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása