Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Astrid Sheckels: Róka ​Robi és a holló átka (Róka Robi 2.)

Fekete-erdő gofri

2022. augusztus 31. - KönyvParfé

4_36.jpg

Az a helyzet, hogy az utóbbi években annyira jó gyerekkönyvek kerültek a piacra, hogy szó szerint el lettünk kényeztetve. De ez nem baj, sőt! Az a legjobb az egészben, hogy remekül megférnek egymás mellett a boszorkányos, unikornisos, szörnyes, autós és mindenféle állatos könyvek, hiszen felütve őket mindegyik egy teljesen más helyre kalauzol el bennünket. Astrid Sheckels Róka Robi sorozatának első kötetétől tavaly írtam az oldalon. Akkor a Tiltott Lápot fedezték fel a könyv szereplői, most pedig itt a sorozat második része, melyben a már előzőleg megismert barátok a Kőtorony Őrzőit látogatják meg. A kötet a Lampion Könyvek gondozásában és Szabó Luca fordításában jelent meg, a kiadó 4 éves kor felett ajánlja.

Tovább

10 fontos gyerekkönyv a méhek csodálatos világáról

Mert méhek nélkül nincs élet

2022. augusztus 20. - KönyvParfé

mehek.png

Tudtad, hogy nem csak május 20-án, de augusztus 20-án is ünnepeljük a mézelő méheket?
Gyakran természetesnek vesszük, hogy vannak, hiszen széppé teszik a kert virágait és gyűjtik a mézet. Arról hallottál már, hogy ők az állatvilág legszorgalmasabb munkásai? Képzeld, egy kilogramm méz elkészítéséhez 50-60 ezerszer repülnek ki a kaptárból, hogy az édes virágnektárral teleszívják a bendőjüket. De most akarok kiselőadást tartani, inkább hoztam pár könyvet, melyek segítségével megmutathatjuk a gyerekeknek, mennyire fontosak a ezek a szorgos állatok, milyen kulcsfontosságú szerepet töltenek meg az életünkben és hogy miért is kell rájuk nagyon vigyázni.

Tovább

Roald Dahl - Quentin Blake: Charlie ​és a csokigyár

Csokileves

2022. augusztus 20. - KönyvParfé

1_51.jpgCsakúgy, mint Rejtő Jenő Szőke ciklonjáról, Roald Dahl Charlie és a csokigyár című gyerekkönyvéről is írtam korábban a WNM oldalán. Viszont ez egy olyan ikonikus könyv, melynek helye van nálam is, már csak azért is, mert Dahl az egyik kedvenc gyerekkönyvíróm és borzasztóan szeretem az összes könyvét. Ez a könyve pedig méltán híres, a köré vont rajongáson pedig senkinek sem kell csodálkoznia, hiszen egy kicsit mindenki el szeretne jutni Vonka Vilmos varázslatos csokoládégyárába. A történet már több kiadásban megjelent, láthattad már Karcsi és a csokoládégyár címmel is. Én a Scolar Kiadó gondozásában és Borbás Mária fordításában lévő kiadványát kaparintottam meg,  de klassz a Kossuth Kiadónál megjelent hangoskönyv is, melyen Stohl András olvas fel.

Tovább

20 könyv, hogy jól induljon az iskola

Irány a suli!

2022. augusztus 17. - KönyvParfé

16.png

Hamarosan becsöngetnek! Az iskolakezdés pedig nem csak a gyerekek, hanem a szülők számára is kihívás. Nagy váltás ez a kicsik életében, hiszen óvodásból hirtelen kisiskolássá válnak. Mi pedig annyit tehetünk, hogy segítünk ráhangolódni és feldolgozni az új élményeket. Most összegyűjtöttem 20 könyvet, melyek segítik a gyerekeket felkészülni az iskolakezdésre és az ezzel járó változásokra. Bár ez csak egy picinyke része, de talán egy jó  könyv és egy jó mese is tud erős támasz lenni, hogy az ismeretlentől való félelmet könnyedebben leküzdjék. Jó válogatást!

Tovább

Vadadi Adrienn - Egri Mónika: Kicsimackó ​a Balatonon

Paprikás krumpli nokedlivel és gabonakolbásszal

2022. augusztus 12. - KönyvParfé

1_50.jpgEmlékszel még arra, milyenek voltak gyerekkorod családi nyaralásai? Bennem élénken él még a kép, ahogy nyaranta családostul bepattantunk a piros kocka Ladába és elutaztunk egy hosszú hétvégére, vagy akár egy teljes hétre. Mi leginkább a fürdővárosokat részesítettük előnyben, nagyokat csobbantunk a melegvizes medencékben, sikoltozva csúsztunk le újra és újra a meredek vízi csúszdákOn, egymást kergettük vízipisztollyal és tömtük magunkba az ízes, kakaós és túrós palacsintákat. Boldog idők voltak ezek, tele várakozással és rengeteg új élménnyel. Nemrégiben megjelent a Pagony Kiadó gondozásában Vadadi Adrienn Kicsimackó a Balatonon című gyerekkönyve, melynek főszereplője egy izgága és mindenre kíváncsi kismedve. Ő is pontosan akkora elánnal indul neki a családi nyaralásnak, mint anno mi, amikor ilyen kicsik voltunk.

Tovább

Gimesi Dóra - Takács Mari: Emma ​csöndje

Tofu "halrudacska" sültkrumplival és fokhagymás mártogatóssal

2022. augusztus 08. - KönyvParfé

00_5.jpgEgy kicsit bújj bele egy olyan kislány bőrébe, aki két hét, három nap és tíz perce jár iskolába és pont ennyi ideje csúfolják és piszkálják a társai. Akit sokszor a szülei sem értenek meg, mivel nem beszél, vagy nem úgy fejezi ki magát, ahogyan a legtöbb vele egykorú kisgyerek tenné. Akit minden oldalról ér valami inger, hangzavar veszi körül, amely bántja az érzékeny lelkét. Igazi megnyugvást csupán a víZ, tenger és az óceán jelent számára. Ez a kislány egy csepp nyugalom érdekében nagyon szívesen belebújna egy tengeri uborka bőrébe. Gimesi Dóra és Takács Mari egy nagyon okos és gyönyörű mesekönyvet álmodott meg, melynek főszereplője Emma, aki beszél a tengeri állatok nyelvén. 

Tovább

10+1 gyerekkönyv a környezetvédelemről

Szigorúan 0-99 éves korig

2022. augusztus 05. - KönyvParfé

kornyezetvedelm.pngA környezetvédelem fontosságát már senki sem vitatja, de hogyan lehet ezt az üzenetet átadni a fiatal nemzedéknek is? Szerencsére már számos gyermek ismeretterjesztő- és mesekönyv foglalkozik a témával, melyek segítenek megértetni a kicsikkel, mit tehetünk a környezetünkért, hogyan óvhatjuk meg Földünket. Gyermekeinkkel ismertessük meg a bennünket körbevevő világot, tanítsuk őket, de ami a legfontosabb, mutassunk példát. Most összegyűjtöttem 10+1 fantasztikus kiadványt a kedvenceim közül, melyek mentőmellényként szolgálhatnak egy-egy kiadós és hasznos beszélgetés alkalmával. Ezekkel egyszerűen nem foghatsz mellé!

Tovább

Maja Lunde - Lisa Aisato: A ​Nap őrzője

Tavaszi tekercs mogyorószósszal

2022. augusztus 03. - KönyvParfé

1_47.jpgEl tudsz képzelni egy olyan világot, ahol nincsenek évszakok, helyette mindig szürke az ég és szitál az eső? Ahol nincsen napsugár, sem puha fátyolfelhő, nem csicseregnek a madarak és nem ismerik a gyerekek a fű zöldjét? Maja Lunde legújabb könyvében A Nap őrzőjében egy ilyen posztapokaliptikus világot mutat be, s bár úgy tűnhet, hogy ez egy nagyon sötét és szomorú könyv, mégis tele van reménnyel. Ez a csodakönyv a Cser Kiadó gondozásában és Patat Bence fordításában jelent meg az idén, a benne szereplő fantasztikus illusztrációkat pedig Lisa Aisato készítette.

Tovább
süti beállítások módosítása