Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Geronimo Stilton

5 perces sajtos mártogatós

2018. szeptember 30. - KönyvParfé

p1060920_1.jpgGeronimo Stilton neve talán senki számára sem ismeretlen. Rengeteg izgalmas története jelent meg eddig a könyvesboltokban, találkozhatunk vele a tévében, videójátékokban és hangoskönyvekbek is. A gyerekek nagyon szeretik, és ezt teljes mértékig megértek, hiszen mindegyik kötete kalandos és vicces. A könyvtárban, ahol dolgozom, az egyik legjobban kedvelt olvasnivalók a srácok körében. Gyakorlatilag kézről kézre járnak és soha nem lehet belőlük eleget rendelni. Most én is kikölcsönöztem a Kolibri Kiadó gondozásában megjelenő legújabb kötetek közül párat, hogy megnézzem, mi a titka, miért szeretik ennyire ezt a szemüveges, zöld öltönyös, piros nyakkendős rágcsálót. 

Tovább

Frank Schwieger: Zeusz ​és bandája

Spanakopita

2018. szeptember 22. - KönyvParfé

zeusz_es_bandaja.pngRick Riordan regényei óta tudjuk, hogy a görög mitológia igazán szórakoztató is tud lenni. Kiváltképp, ha az isteneket úgy képzeljük el, mintha egy brazil szappanopera szereplői lennének. Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve szintén arra épít, mennyire érdekes a mitológia világa; ezért bemutatja az összes jó arcot, aki az Olümposzon él. Természetesen ezek a történetek sem olyanok, mint amelyekről a száraz, iskolai tankönyvben olvashatsz. Egy viszont biztos. Minden szavuk igaz!

Tovább

BTK Születésnapi Turné - 5 évesek lettünk

2018. szeptember 21. - KönyvParfé

lrdn9qg.jpgFennállásának ötödik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni - hisz ti is részesei vagytok ennek az élménynek.
Ennek örömére kezetekbe adtuk a gyeplőt, teret engedhettek a legkíváncsibb éneteknek és tabuk nélkül kérdezhettetek tőlünk. Most pedig rajtunk a sor, hogy megválaszoljuk őket.
Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni a pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

Tovább

Caleb Krisp: Hozzátok ​el nekem Ivy Pocket fejét!

Aszalt vörös áfonyás scone

2018. szeptember 12. - KönyvParfé

ivy_pocket.pngKicsit mindig szomorú leszek, amikor egy számomra kedves sorozat a végéhez ér. Caleb Krisp Ivy Pocket és az Óragyémánt és az Állítsátok meg Ivyt! című regényében megismertem a kotnyeles és locsifecsi szobalányt, Ivyt. A trilógia pedig a Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét! című kötettel zárul, mely nem kevésbé humoros, és  éppoly elképesztő csavarokat tartogat, mint ez előző részek. Szellemekben, cselszövésekben, bravúros fordulatokban most sincs hiány, hősnőnk pedig ezúttal Londonba indul, hogy kiszabadítsa Anastasia-t az őrültek házából, majd átkeljen Prospába, hogy megtalálja kis barátnőjét, Rebeccát. 

Tovább

Adamik Zsolt - Mészely Ilka: Ördögbőr ​grófja

Sajtos-spenótos kincses térkép

2018. szeptember 09. - KönyvParfé

kaloz_terkep_04_1_1.jpg

Melyik gyerek ne szeretne kicsit zsiványkodni, és egy-egy rosszcsont mesehős bőrébe bújni? Azt hiszem, a kalózok világa mindenki fantáziáját megmozgatja, hiszen a kalandos, veszélyektől korántsem mentes élet, na és persze az elásott kincsek felkutatása felettébb csábítóan hangzik. Adamik Zsolt Ördögbőr grófja című gyerekkönyvének főszereplői kalózok, mégpedig a vérszomjas, rettegett fajtából! Figyelmeztetlek, csak akkor vedd kézbe a könyvet, ha felvértezted magad a félelmetes kalózmesék ellen; ugyanis olyan neves és félelmetes szereplőkről is olvashatsz benne, mint SivákMivák Károly, a nagy szakállú Kiskartács vagy a hátborzongató Mélyvízi Kreccsen. És a Rikitakimumiról még szót sem ejtettem... Ihaj-csuhaj-krucifix!

Tovább
süti beállítások módosítása