Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

10+1 gyerekkönyv a környezetvédelemről

Szigorúan 0-99 éves korig

2022. augusztus 05. - KönyvParfé

kornyezetvedelm.pngA környezetvédelem fontosságát már senki sem vitatja, de hogyan lehet ezt az üzenetet átadni a fiatal nemzedéknek is? Szerencsére már számos gyermek ismeretterjesztő- és mesekönyv foglalkozik a témával, melyek segítenek megértetni a kicsikkel, mit tehetünk a környezetünkért, hogyan óvhatjuk meg Földünket. Gyermekeinkkel ismertessük meg a bennünket körbevevő világot, tanítsuk őket, de ami a legfontosabb, mutassunk példát. Most összegyűjtöttem 10+1 fantasztikus kiadványt a kedvenceim közül, melyek mentőmellényként szolgálhatnak egy-egy kiadós és hasznos beszélgetés alkalmával. Ezekkel egyszerűen nem foghatsz mellé!

Tovább

Maja Lunde - Lisa Aisato: A ​Nap őrzője

Tavaszi tekercs mogyorószósszal

2022. augusztus 03. - KönyvParfé

1_47.jpgEl tudsz képzelni egy olyan világot, ahol nincsenek évszakok, helyette mindig szürke az ég és szitál az eső? Ahol nincsen napsugár, sem puha fátyolfelhő, nem csicseregnek a madarak és nem ismerik a gyerekek a fű zöldjét? Maja Lunde legújabb könyvében A Nap őrzőjében egy ilyen posztapokaliptikus világot mutat be, s bár úgy tűnhet, hogy ez egy nagyon sötét és szomorú könyv, mégis tele van reménnyel. Ez a csodakönyv a Cser Kiadó gondozásában és Patat Bence fordításában jelent meg az idén, a benne szereplő fantasztikus illusztrációkat pedig Lisa Aisato készítette.

Tovább

Stacey Halls: Mrs. ​England

Édesburgonyás polenta palacsinta fokhagymás vegán tejföllel és sült barna csiperkével

2022. augusztus 01. - KönyvParfé

p1100256.jpg

A 21. Század Kiadóban nagyon érzik, hogyan fogják meg az olvasókat. Nemcsak kiváló szerzőket vonultatnak fel, de a könyveik borítói is látványosak, vizuális szempontból is hihetetlenül izgalmasak. A kedvenceim a KULT Könyvek-sorozatuk, amelyből az elmúlt hetekben már olvashattál a blogon kettőt is. Jennifer E. Smith Greta James, az elsüllyeszthetetlen és Rosie Andrews A Leviatán című könyve egészen kimagaslóak a friss megjelenések között, ezért meleg szívvel ajánlom bárkinek őket. Korábban Stacey Halls debütáló regénye a Familiáriusok is terítékre került, melyet jó minőségű irodalmi csemegének könyveltem el. Idén a Simonyi Ágnes fordításában megjelenő Mrs. England-del robbantott nagyot. Elöljáróban annyit, hogy ha szereted a hátborzongató, feszültségekkel és érzelmekkel teli Edward-kori  történeteket, csapj le rá azonnal.

Tovább

Rejtő Jenő (P. Howard): A ​szőke ciklon

Az enni való gyémántok

2022. július 28. - KönyvParfé

rejto-2_2.jpgAzt hiszem, nincs olyan ember, aki ne hallotta volna Rejtő Jenő nevét, vagy ne találkozott volna P. Howard regényekkel. Izgalmas kalandokban és fordulatokban bővelkedő, hihetetlenül vicces könyvei mindig és minden korosztálynak pompás olvasmányok. Korábban a WMN oldalon írtam már A szőke ciklonról, de azt gondolom, ezen a blogon is méltó helye van. Rejtő könyvei könnyedek, szórakoztatóak és a nevetésfaktor gyakorlatilag az egekbe kúszik tőlük. Tökéletes kikapcsolódást ígérnek bármikor, személy szerint én a strandon faltam őket kamaszkoromban két falat hideg dinnye majszolása között...

Tovább

Rosie Andrews: A ​Leviatán

Citromos-fokhagymás "tejszínes" tészta fésűkagylónak álcázott ördögszekér gombával

2022. július 25. - KönyvParfé

p1100233_1.jpgTudtad, hogy óceánjaink több mint 80%-a még mindig feltáratlan? Talán ezért ragadják meg a mai napig képzeletünket a tengeri szörnyekről szóló mítoszok és legendák. Több kultúrában is szerepelnek, gondolj csak a szirénekre, a Krakenre vagy a Loch Ness-i szörnyre. Rosie Andrews debütáló regénye A Leviatán ezekkel a hiedelmekkel operál, története egyértelműen a történelmi és gótikus fikció egyik elbűvölő darabjává válhat. A kötet nemrégiben a 21. Század Kiadó KULT Könyvei között jelent meg, melyet Borbély Judit Bernadett fordításában olvashatsz. Aki szereti az efféle hangulatú regényeket, biztosan nem fog csalódni ebben sem, hiszen a sötétség, a mágia, a mítosz és a vallás pontosan úgy keveredik benne, mint a könyv borítóján megjelenő sötétkék, türkiz és arany színben tekergőző kígyók.

Tovább

Jennifer E. Smith: Greta ​James, az elsüllyeszthetetlen

Vegán "lazac" kapros dresszinggel

2022. július 19. - KönyvParfé

5_29.jpg

Ilyen elcsépelt szavakat és kifejezéseket olvashatunk a frissen megjelent könyvek borítóján, mint például "szívet tépő és érzelmes", "megkapó és szenvedélyes", "vibráló történet kalandvágyóknak", vagy a kedvencem: "magához láncol és soha többé nem ereszt". Mindig kétkedve fogadom ezeket a rövidke leírásokat, hiszen soha nem tudhatjuk, mi ebből a reklám és mi a valós vélemény. Mindenesetre Jennifer E. Smith Greta James, az elsüllyeszthetetlen című regénye engem jókor talált meg és ajánlom mindazoknak, akik ebben a melegben hideg vidékre vágyódnak és azoknak is, akik szeretik az olyan történeteket, amelyek különleges érzelmi utazásra invitálják az olvasókat. 

Tovább

Agócs Írisz: Márkó ​bácsi kertje

Ratatouille galette

2022. július 13. - KönyvParfé

5_28.jpg

Bizony nem lehet elég sokszor mondani, hogy bolygónk jövője rajtunk múlik. De ami ennél is fontosabb, hogy minél fiatalabb korban el kell kezdeni beszéli erről a gyerekekkel, hogy később okos és környezettudatos felnőtté váljanak. Persze ehhez nem elég, hogy mesélünk róla vagy csak néha érintjük a témát, azt is látniuk kell, hogy mi magunk is figyelünk a környezetünkre. Jó, ha már kicsiként tudnak a szelektíven gyűjtés hasznosságáról, ezért akár együtt, közösen szétválogathatjuk a  háztartásban felgyülemlett papír- és műanyag hulladékot. Lehetőleg tartózkodjunk a sok műanyag játéktól és inkább a fát preferáljuk. 
Ha tehetjük, a zöldség és gyümölcsvásárlást főként a piacon, helyi termelőknél ejtsük meg. Használjunk textilzsákot a bevásárláskor, legyen külön a zöldségeknek, a gyümölcsöknek és a pékáruknak is. Ha van rá lehetőség, mi magunk is nevelhetünk fűszernövényeket, akár egy panellakás erkélyén is. Rengeteg hasznos tippet találni az interneten, de a gyerekeknek is számtalan könyv készült ebben a témában. Agócs Írisz egy "világmegmentő könyvsorozatot" álmodott meg, melynek első kötete a Márkó bácsi kertje - Mici megmenti a világot címmel tavaly látott napvilágot a Pagony Kiadó gondozásában.

Tovább

Stefanie Dahle: Erdei ​mulatság és más történetek (Szamócka 4.)

Epres kölesgombóc

2022. június 14. - KönyvParfé

p1100168.jpgStefanie Dahle könyveivel egyszerűen nem lehet betelni. Az illusztrációk bűbájosak, a történetek pedig sohasem okoznak csalódást. Mindig kedvesek és aranyosak, csakúgy, mint a szereplők, akiket hamar megkedvelünk olvasás közben. Kiváltképp a főszereplő kis szamócatündért, akit hogy is hívhatnának másképp, mint Szamóckának. Ő nemcsak, hogy mindig segítőkész, de nagyon jó barát is, aki a legnagyobb bajban is mellettünk áll. A Szamócka-sorozat a Manó Könyvek gondozásában és Szászi Zsuzsanna fordításában jelent meg nálunk. De a legtutibb, hogy 4 éves kortól bármelyik gyereknél bevethető, mert egy igazi Jolly Joker. Most a sorozat 4. részét hoztam, melynek címe Erdei mulatság és más történetek. Eperszezonban kötelező olvasmány!

Tovább
süti beállítások módosítása