Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

10+1 gyerekkönyv a környezetvédelemről

Szigorúan 0-99 éves korig

2022. augusztus 05. - KönyvParfé

kornyezetvedelm.pngA környezetvédelem fontosságát már senki sem vitatja, de hogyan lehet ezt az üzenetet átadni a fiatal nemzedéknek is? Szerencsére már számos gyermek ismeretterjesztő- és mesekönyv foglalkozik a témával, melyek segítenek megértetni a kicsikkel, mit tehetünk a környezetünkért, hogyan óvhatjuk meg Földünket. Gyermekeinkkel ismertessük meg a bennünket körbevevő világot, tanítsuk őket, de ami a legfontosabb, mutassunk példát. Most összegyűjtöttem 10+1 fantasztikus kiadványt a kedvenceim közül, melyek mentőmellényként szolgálhatnak egy-egy kiadós és hasznos beszélgetés alkalmával. Ezekkel egyszerűen nem foghatsz mellé!

Tovább

Maja Lunde - Lisa Aisato: A ​Nap őrzője

Tavaszi tekercs mogyorószósszal

2022. augusztus 03. - KönyvParfé

1_47.jpgEl tudsz képzelni egy olyan világot, ahol nincsenek évszakok, helyette mindig szürke az ég és szitál az eső? Ahol nincsen napsugár, sem puha fátyolfelhő, nem csicseregnek a madarak és nem ismerik a gyerekek a fű zöldjét? Maja Lunde legújabb könyvében A Nap őrzőjében egy ilyen posztapokaliptikus világot mutat be, s bár úgy tűnhet, hogy ez egy nagyon sötét és szomorú könyv, mégis tele van reménnyel. Ez a csodakönyv a Cser Kiadó gondozásában és Patat Bence fordításában jelent meg az idén, a benne szereplő fantasztikus illusztrációkat pedig Lisa Aisato készítette.

Tovább

Stacey Halls: Mrs. ​England

Édesburgonyás polenta palacsinta fokhagymás vegán tejföllel és sült barna csiperkével

2022. augusztus 01. - KönyvParfé

p1100256.jpg

A 21. Század Kiadóban nagyon érzik, hogyan fogják meg az olvasókat. Nemcsak kiváló szerzőket vonultatnak fel, de a könyveik borítói is látványosak, vizuális szempontból is hihetetlenül izgalmasak. A kedvenceim a KULT Könyvek-sorozatuk, amelyből az elmúlt hetekben már olvashattál a blogon kettőt is. Jennifer E. Smith Greta James, az elsüllyeszthetetlen és Rosie Andrews A Leviatán című könyve egészen kimagaslóak a friss megjelenések között, ezért meleg szívvel ajánlom bárkinek őket. Korábban Stacey Halls debütáló regénye a Familiáriusok is terítékre került, melyet jó minőségű irodalmi csemegének könyveltem el. Idén a Simonyi Ágnes fordításában megjelenő Mrs. England-del robbantott nagyot. Elöljáróban annyit, hogy ha szereted a hátborzongató, feszültségekkel és érzelmekkel teli Edward-kori  történeteket, csapj le rá azonnal.

Tovább
süti beállítások módosítása