Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Don Rosa: Dagobert ​bácsi élete - Az első ötven év

Dollár chips

2019. május 16. - KönyvParfé

2_7.jpgKönyvtárba járni azért is jó, mert olyan könyvekre bukkanhatsz, amelyekről eddig még csak nem is hallottál. Nekem pár hete egy igazi gyöngyszemet sikerült hazavinnem, méghozzá a képregényes szekcióból. Dagobert bácsival először 1992-ben, a vasárnap délutáni Disney mesedélutánok alkalmával találkoztam. Ezek a hétvégi mozizások, gyakorlatilag bearanyozták a 90-es éveimet, bár talán ezzel nem voltam egyedül. Nálunk az egész család ott kucorgott a kanapén, várva, hogy elkezdődjön a tévében egy újabb kaland. Hol Zorró, hol Balu kapitány volt a kedvenc, na meg persze a  Kacsamesék, vagy más néven a Ducktales. Imádtam Dagobert bácsi és a többi kacsa történetét, pláne, hogy megelőzte mindig egy dallamtapadós főcímdal.

Tovább

Adam Bray: Marvel ​Studios – Szereplők nagykönyve

Kakaós Kicsi Groot keksz

2019. május 13. - KönyvParfé

p1070708.jpgA szuperhősök valahol mindig is részei voltak a kultúrának. Szinte minden népcsoport mitológiájában szerepelnek természetfeletti képességekkel bíró hősi alakok, akik amellett, hogy hihetetlen dolgokra képesek, nagyon is emberiek és esendőek. Az utóbbi időben szinte ellepték a mozikat a szuperhősök, mi pedig imádjuk őket.
Ki Amerika Kapitányért, ki Hulkért van oda, míg másnak Thor a kedvence. Egytől egyik őrült figurák, akik folyamatosan megmentik a világot. Naná, hogy szeretnénk rájuk hasonlítani és birtokolni a szuperképességeiket!
Gondoltad volna, hogy az 1938-ban megalkotott Supermant tartják az első igazi szuperhősnek? Sokan úgy vélik, az összes többi karakter valamilyen módon az ő utánzata. Nos, talán ezzel lehetne vitatkozni, az viszont tény, hogy a világháború környékén volt igény leginkább az ilyen típusú képregényekre. A fronton szolgáló katonáknak küldték őket; így az sem véletlen, hogy abban az időben alkották meg Amerika Kapitányt is.

Tovább
süti beállítások módosítása