Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Adam Bray: Marvel ​Studios – Szereplők nagykönyve

Kakaós Kicsi Groot keksz

2019. május 13. - KönyvParfé

p1070708.jpgA szuperhősök valahol mindig is részei voltak a kultúrának. Szinte minden népcsoport mitológiájában szerepelnek természetfeletti képességekkel bíró hősi alakok, akik amellett, hogy hihetetlen dolgokra képesek, nagyon is emberiek és esendőek. Az utóbbi időben szinte ellepték a mozikat a szuperhősök, mi pedig imádjuk őket.
Ki Amerika Kapitányért, ki Hulkért van oda, míg másnak Thor a kedvence. Egytől egyik őrült figurák, akik folyamatosan megmentik a világot. Naná, hogy szeretnénk rájuk hasonlítani és birtokolni a szuperképességeiket!
Gondoltad volna, hogy az 1938-ban megalkotott Supermant tartják az első igazi szuperhősnek? Sokan úgy vélik, az összes többi karakter valamilyen módon az ő utánzata. Nos, talán ezzel lehetne vitatkozni, az viszont tény, hogy a világháború környékén volt igény leginkább az ilyen típusú képregényekre. A fronton szolgáló katonáknak küldték őket; így az sem véletlen, hogy abban az időben alkották meg Amerika Kapitányt is.

Szóval valahogy így kezdődött. Ezekkel a rövid, szóbuborékokban beszélő, rajzolt történetekkel.
A képregényekben pedig hosszú-hosszú évtizedek alatt sorra születtek a szuperhősök. És persze annyi történet, hogy a filmipar gyakorlatilag már egy kész forgatókönyvvel dolgozhatott, csupán csak ki kellett választani, hogy épp melyiket vigyék vászonra.
Mi pedig töretlenül rajongunk értük a mai napig, hisz ezek a képregényhősök gyakorlatilag filmcsillagokká nőtték ki magukat. Megszámlálhatatlan a rajongótáboruk, csakúgy, mint az a pénz, melyet Hollywood bekasszírozhatott értük.
Őrület, hogy a filmipar legnagyobb színészei tolonganak azért, hogy akár egy aprócska szerephez jussanak!

A Kolibri kiadó gondozásában megjelenő Marvel Studios - Szereplők nagykönyve mindazok számára érdekes és hasznos lehet, akik szeretnék egyben látni a Marvel-moziverzum hőseit és gonoszait. Ebben a könyvben szinte mindenki szerepel, akiket a filmekben láthattunk; az elmúlt 11 év 22 filmje elevenedik meg a lapokon. Kilenc nagyobb részből áll a kötet: Vasember, Thor, Amerika Kapitány, A Bosszúállók, A Galaxis Őrzői, A Hangya, Doctor Strange, Fekete Párduc és Marvel Kapitány. Róluk és segítőikről, valamint olyan mellékszereplőkről olvashatsz, akik valamilyen módon fontosak voltak a történetekben.

Ez a könyv megfelelő mennyiségű információval rendelkezik a Bosszúállók: Végtelen háborúhoz vezető filmek többségéről. Minőségi, fényes papírra nyomtatott, keménytáblás lexikon, tele hasznos vagy épp haszontalan adattal. Jól olvasható, szépek a képek, igényes a kivitelezés és szinte vonzza a tekintetet, de őszintén szólva én nem kaptam plusz infót. Akik figyelmesen végigkövették a filmeket, ezek a tudnivalók nem lesznek újdonságok. Nekem hiányoztak a kulisszatitkokat, és szívesen olvastam volna néhány érdekességet a színészekről, esetleg a jelmezekről. 
Arra viszont tökéletes volt, hogy felfrissítsem a tudnivalókat és egyben lássam a Marvel-moziverzum hőseit és gonosztevőit. És azt sem vitathatom, hogy minden egyes felütéssel kicsit elveszek benne, mert sok bogarásznivalót találok az oldalakon.
Fanatikus Marvel rajongóknak kötelező darab, de azt gondolom, ez a könyv inkább a 8-12 éves korosztályt célozta meg.
 Nekik viszont kétségtelenül tökéletes ajándék.

Kakaós Kicsi Groot keksz

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr7914796518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása