Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Ana Reyes: Ház ​a fenyvesben

Guatemalai guacamole

2024. március 28. - KönyvParfé

a_2.jpg

Nem igazán voltam eddig oda a krimi és a pszicho-thriller műfajért, de szeretek kísérletezgetni és feszegetni a határaimat, ezért mostanában többször választok ebből a kategóriából. Ana Reyes Ház a fenyvesben című thrillerén azért akadt meg a szemem, mert Reese Witherspoon könyvklubjában is foglalkoztak vele és ígéretesnek tűnt a fülszövege alapján. De sajnos ebbe most egy kicsit beleszaladtam, mert nem azt kaptam tőle, amit vártam. Hiába a klassz borító és a hátulján lévő néhány soros figyelemfelkeltő ajánló, nem vagyok maradéktalanul elégedett. Kicsit kár érte, és nagyon sajnálom, mert a történet tele volt kiaknázatlan lehetőségekkel. A kötet a Next21 Kiadó gondozásában és Lévai Márta fordításában olvasható.

Tovább

William Joyce: Ollie ​hazatalál

Teljes kiőrlésű cukormentes kakaós csiga

2024. március 23. - KönyvParfé

aaa_1.jpg

Emlékszel még, hogy mi volt gyerekkorodban a legkedvesebb játékod? Nekem egy narancssárga maci, amelyet egy kedves, idős nénitől kaptam, amikor kiskoromban bekerültem a kórházba, hogy kivegyék a mandulámat. A műtétet végül elhalasztották és azóta sem feküdtem kés alá, de amíg bent időztem pár napig a klinikán, megismerkedtem a hölggyel, aki - hogy ne féljek annyira a szuritól -, megajándékozott azzal a kicsit durva tapintású, rikító színű, gombszemű és gomborrú kedvenccel. Azt hiszem, minden gyereknek szüksége van egy társra, akit lehet ölelni, akivel lehet játszani, akinek mindent el lehet mondani, és aki bátorságot ad, ha félelmetes a sötét. William Joyce nemrégiben megjelent könyvében, az Ollie hazatalál című kötetben a kedvenc játékokról olvashatunk, a történet során pedig beleláthatunk abba a varázslatba is, amikor egy játék egy kisgyermek kedvencévé válik.

Tovább

Kasivai Hiszasi: A ​Kamogava Kifőzde (A Kamogava Kifőzde 1.)

Naporitan, avagy a japán ketchupos spagetti

2024. március 20. - KönyvParfé

p1130454.jpg

Fontos és számomra meghatározó emlékeket illatokhoz, ízekhez kötök. Most is előttem vannak olyan családi események vagy baráti összejövetelek, melyekhez valamilyen ételt kapcsoltam, és sok év eltelte után is érzem a számban az ízeket. Neked is vannak hasonló emlékeid, és te is néha átélsz egy-egy kedves pillanatot, ha megérzel egy rég elfeledett illatot vagy ízt? Kasivai Hiszasi könyvében fontossá válnak ezek a fogások, ugyanis a Kamogava Kifőzde pontosan ezekre az ízekre és emlékekre specializálódott. Te milyen ételt kérnél, ha tehetnéd? És mit tennél meg azért, hogy még egyszer megkóstolhasd? A kötet a General Press Kiadó gondozásában és Mayer Ingrid fordításában olvasható.

Tovább

Andreas H. Schmachtl: Északfölde ​teljesen hihetetlen megmentése (Snöfrid Virágvölgyből 1.)

Zabkása

2024. március 12. - KönyvParfé

11_6.jpgA mesék világában számtalan különleges szereplővel találkozhatunk. Mindenféle varázslények megfordulnak a történetekben, mint például törpék, trollok, sárkányok vagy épp ogrék. A most hozott mesekönyv főszereplője is egy nem mindennapi szerzet, mégpedig egy snöfrid! Neve is van, mely nem valami fantáziadúsan csupán ennyi: Snöfrid. Andreas H. Schmachtl könyvében az Északfölde teljesen hihetetlen megmentése című legendában olvastam róla először, s azt hiszem, ezt a csöndes, néha kicsit magának való lényt sikerült örökre a szívembe zárnom. Izgalmas és veszélyektől korántsem mentes kalandját a Manó Könyvek gondozásában és Szalay Zsuzsanna fordításában olvashatod.

Tovább

Jan Moran: A ​csokoládémester

Vajkaramellás-diós brownie

2024. március 03. - KönyvParfé

p1130383.jpg

Ha azt a két szót hallom, hogy Amalfi és csokoládé, akkor egy nyerő kombinációt képzelek el. Egy olyan könyvtörténetet, mely szórakoztató, édes és amelyet a Valentin-napi őrületben szívesen leemel a polcról az ember. S noha Jan Moran A csokoládémester című regénye nem egészen azt adta, amelyre először számítottam, nem bántam meg, hogy együtt töltöttünk egy kis időt, hiszen a szerelem és a családi titkok mellett sok-sok intrikát is beleszőtt a szerző. A buja helyszínek, a romantika és a csokoládé szerelmeseinek ajánlom ezt a könyvet, így ha próbát tennél vele, mindenképpen legyen a közelben egy jófajta, magas kakaótartalommal bíró táblás csoki. A kötet a Next21 Kiadó gondozásában és Endreffy Kata fordításában olvasható.

Tovább
süti beállítások módosítása