Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Clare Pooley: Rendhagyó ​szabályok ingázáshoz

Zöldséges biryani

2023. március 31. - KönyvParfé

1_61.jpg

Senki nem szeret és nem akar vadidegenekkel beszélgetni a vonaton. Ez egy fontos szabály. De mi történne, ha mégis megtennénk? Clare Pooley Rendhagyó szabályok ingázáshoz című szívmelengető regényének szereplői megszegik ezt a kőbe vésett törvényt, életük pedig ettől a döntéstől fenekestül felfordul. Mert egy váratlan esemény és néhány gondolatébresztő mondat, egy egész láncreakciót képes beindítani. Új emberekkel beszélgetni és új embereket megismerni arra tanít, hogy jobban megismerjük a körülöttünk levő világot - és persze önmagunkat.

Tovább

Sven Nordqvist: A ​kandúr szülinapi tortája

Findusz palacsintatortája

2023. március 23. - KönyvParfé

4_39.jpgSven Nordqvist egyszer azt mondta az általa kitalált és megrajzolt cicáról, hogy Findusz nagyon hasonlít Harisnyás Pippire. Mindketten egy kicsit neveletlenek és örökmozgók, kíváncsiak, türelmetlenek, túláradó képzelőerővel bírnak, nem szeretik beismerni, ha valamit rosszul csináltak, de nagyon tudnak szeretni és csodálatos lelkük van. Findusz tökéletes társa az öreg Pettsonnak, történeteik pedig nemcsak a kicsik arcára csalnak mosolyt, de a nagyobbaknak is kedvencévé válhat ez a különc páros. Korábban már olvashattál róluk az oldalon, amikor a Pettson horgászni megy című meséről írtam, most viszont A kandúr szülinapi tortája került górcső alá.

Tovább

Heather Webber: Éjfélkor ​a Fekete Rigó kávézóban

Áfonyás morzsapite

2023. március 19. - KönyvParfé

0_1.jpg

Végy egy családi történetet, adj hozzá jó sok szerethető karaktert és helyezd el őket egy barátságos kisvárosba. Az összetevők között legyen egy hangulatos kávézó is, ahová szívesen térnek be az emberek. Szőjj bele némi családi drámát, majd az érzés kedvéért keverj hozzá egy kevéske szerelemi bájitalt. De tényleg csak egy keveset, hogy ne legyen túlságosan émelyítő! Hintsd meg egy gondolatnyi mágikus realizmussal, végül bújtasd az egészet egy tetszetős ruhába. Valahogy így készülhetett Heather Webber Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban című regénye.

Tovább

Ali Hazelwood: Eszméletlen ​szerelem

Jackfruit taco

2023. március 15. - KönyvParfé

p1110192_1.jpg

Bár a blogon nem írtam még róla, de az idei évet Ali Hazelwood A szerelem képlete című könyvével kezdtem. Az a helyzet, hogy miután felültem a hype vonatra, le sem akartam szállni róla. Beszippantott a könyv, szerettem. Vicces volt, abszolút kikapcsolt, cukik voltak a szereplők, érintette a regény a tudomány világát és valahogy kirítt az egyedisége a hozzá hasonló romantikus komédiák közül. Aztán a Maxim Könyvkiadó belengette a hírt, hogy jön az írónő következő regénye is és kapva kaptam utána. Az Eszméletlen szerelem stílusjegyeiben hasonlít az előző kötethez, bár ebben olvashatsz egy NASA projektről, titkos tudományos Twitter-fiókokról, speckó űrhajós felszerelésekről, idegpálya-kutatásról, munkahelyi rejtélyről, a STEM-ben észlelhető nemi előítéletekről, s persze nem maradhat ki a vonzó, okos és szexi srác karaktere sem, aki természetesen minden nő vágya.

Tovább
süti beállítások módosítása