Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Boldog új évet! :)

2023. december 31. - KönyvParfé

koszonom.jpg

Namrata Patel: Meena ​Dave őszinte élete

Saag aloo

2023. december 31. - KönyvParfé

1_78.jpgNamrata Patel Meena Dave őszinte élete című könyve egy kivételesen érzelmes történet arról, hogyan találj önmagadra, amikor úgy érzed elvesztél és már nem tudod, hogy ki is vagy valójában. Ez a könyv egy érzelmi utazás, mely rávilágít arra, mennyire fontos, hogy megismerd a gyökereidet, és hogy tudd, honnan jöttél. Megmutatja azt is, hogy soha nem késő megtanulnunk, hogyan kapcsolódjunk az örökségünkhöz. Váljunk eggyé családunk történetével, ápoljuk nemzedékről nemzedékre hagyományainkat, hogy ezáltal mindig hazataláljunk, bárhol is legyünk a nagyvilágban. A kötet a 21. Század Kiadó KULT Könyvek sorozatában jelent meg és Vereckei Andrea fordításában olvasható.

Tovább

Alex T. Smith: A. ​Grumpusz és gátlástalanul galád karácsonyi terve

Rozmaringos sült kelbimbó sütőtökkel

2023. december 21. - KönyvParfé

2_81.jpg

Gyengéd szeretettel viseltetek az összes olyan mogorva és goromba mesehős iránt, akik ki nem állhatják a karácsonyt. Lehetnek bármennyire rosszindulatúak, szőhetnek gonosz terveket az ajándékok elrablásáról vagy a Mikulás kiiktatásáról, a történetek végén mindig rájönnek, hogy bármekkora Grincsek is valójában, csak is azért annyira utálatosak, mert nem értik az ünnep lényegét, vagy egyszerűen egyedül vannak és magányosak. Alex T. Smith legújabb mesekönyvének főszereplője A. Grumpusz, aki szintén egy Gátlástalanul Galád Tervet eszel ki, hogy végleg eltörölje a karácsonyt. Mit gondolsz menni fog neki?

Tovább

Elena P. Craig - Kristen Mulrooney: Szívek ​szállodája – Gilmore Girls – A hivatalos szakácskönyv

Caprese szendvics

2023. december 20. - KönyvParfé

0_1_1.jpg

Szeretem a jó sorozatokat, talán ez azért van, mert kamaszkoromban jófajta tévéműsorok mentek a tévében. Az azonban biztos, hogy a Szívek szállodájához nálam csak nagyon kevés sorozat ér fel, már többször végignéztem az összes évadot. Nem tudom, mi lehet titka, talán az, hogy még mindig képes teljesen elvarázsolni az a jellegzetes kisvárosi miliő. Valamint kedvelem a főszereplők közti különleges anya-lánya kapcsolatot és a hadarós, vicces párbeszédeket is. Mostanában többször belebotlani tematikus szakácskönyvekbe, melyek népszerű filmekre és sorozatokra építenek. Nemrégiben megjelent a 21. Század Kiadó gondozásában a hivatalos Gilmore Girls szakácskönyv, mely nemcsak, hogy jó étel- és italreceptekkel van tele, de hangulatában is visszarepít bennünket Stars Hollowba, hogy újra találkozhassunk kedvenc szereplőinkkel.

Tovább

Hanna Faber: Always ​Love You – Whitney Houston

Fűszeres paradicsomleves

2023. december 19. - KönyvParfé

1_77.jpg

Valahányszor hétvégente egy énekes tehetségkutató műsorra kapcsolok, mindig megállapítom, hogy Jennifer Lopezt, Beyoncét és Whitney Houstont nem lenne szabad utánoznia az előadóknak. Mert ez a három nő akkora tehetség, hogy képtelenség lemásolni őket, így bárki aki próbálkozik velük, csak halovány utánzattá válik. Vajon mi lehet a titok? Hanna Faber életrajzi ihletésű regényében a legendás Whitney Houston alakja elevenedik meg, az olvasó pedig bepillantást nyerhet a kezdetekbe és abba, hogyan lett minden idők legtöbbet díjazott női előadóművésze. Az Always Love You című kötet a Kossuth Kiadó Különleges sorsok - Regényes életek sorozatában és Nimila Ágnes fordításában jelent meg.

Tovább

Becca Freeman: A ​karácsonyi árvák klubja

Karácsonyi palacsinta

2023. december 12. - KönyvParfé

1_76.jpg

Az adventi időszak az egyik kedvenc időszakom. Bár azt nem szeretem, hogy sokkal korábban sötétedik, de azt igen, amikor kigyulladnak a karácsonyi fények a házak ablakaiban. December elsejétől elkezdek alapozni az ünnepekre, előkerülnek a szekrény mélyéről a csúnya karácsonyi pulcsik és a csillogós, bohókás fülbevalók is. Ilyenkor fogékonyabb vagyok a Hallmark filmekre is, melyeket egyébként űber gagyinak tartok, de mégis hozzátartozik ezekhez a hetekhez. Az olvasnivalókkal is ez a helyzet, hiszem minden mennyiségben jöhetnek a karácsonyi történetek. Decemberben általában újra elolvasom Charles Dickens Karácsonyi énekét, ezen kívül falok mindent olyan könyvet, amely a szeretet ünnepével kapcsolatos. Mint például Becca Freeman nemrégiben megjelenő könyvét A karácsonyi árvák klubját.

Tovább

Michala Ries: 24 ​nap karácsonyig

Juhtúrós sztrapacska tofu pörccel

2023. december 07. - KönyvParfé

2_79.jpg

Tudtad, hogy az advent szó a latin "adventus Domini" kifejezésre utal? Ez valami olyasmit jelent, hogy az Úr érkezése, az Úr eljövetele. De mondhatjuk azt is, várakozás, hiszen karácsonykor a Messiás érkezését ünnepeljük, addig pedig négy héten keresztül igyekszünk méltó módon ráhangolódni az ünnepre; díszbe öltöztetni a lelkünket, figyelmünket még inkább magunkra és szeretteinkre fordítani, és egy kicsit lecsendesedni. Michala Ries 24 nap karácsonyig című regényének főszereplője Nina, aki az adventi időszakot kihasználva próbál rájönni arra, hogy mit szeretne az élettől, mire vágyik és hová tűnt az a régi énje, akit anno annyira szeretett. Játékos és vicces formában teszi mindezt, mégis lelkének legmélyebb zugába is beleláthatunk.

Tovább

Ashley Poston: Halott ​romantika

Haláli pohárkrém

2023. december 06. - KönyvParfé

1_74.jpgA romantika határozottan nem halott. Ha pedig elolvasod Ashley Poston Halott romantika című regényét, te is rájössz majd, hogy igazam volt. A szerző első, gyönyörűen megírt regénye, egy meghitt történetre sikerült, mely szól a hazatalálásról, a családról, a gyászról, a veszteségről és az igaz szerelemről. De ha még mindig bizonytalan vagy, akkor is tegyél vele próbát, ha kedveled a szellemtörténeteket, a kisvárosi romantikát, a kiszámíthatatlan érzelmi csúcspontokat, és az Addams Family hangulatot. Ütős, mi?

Tovább
süti beállítások módosítása