Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Janits-Szabó Virág: Buddha-tálak

Forrósító téli levestál

2020. január 31. - KönyvParfé

1_22.jpg

Szívesen nézem a főzőshowkat, mert mindig izgalmas és látványos ételeket készítenek a versenyzők. De azt is tudom, hogy egy ilyen versenyen valószínűleg már az elején elvéreznék, mert elég hamar gondom támadna némely alapanyaggal, meg persze az idővel. Aki ismer, az tudja, hogy szeretek alkotni a konyhában, mindeközben megadni az ételnek a tiszteletet. Főzés közben nemcsak a hozzávalók feldolgozása fontos számomra, hanem a tálalás is, hiszen egy szép kompozíció a tányéron teljesen más magaslatokba emeli az étkezési rituálét. 
Talán ezért vártam annyira, hogy megjelenjen Janits-Szabó Virág Buddha-tálak című szakácskönyve, ugyanis épp olyan fogásokat vonultat fel a kötetben, melyek mindenkit arra ösztönözhetnek, hogy a főzés és étkezés tudatos és örömteli legyen.

Tovább

Remy Mazel: Pfuj!

Az álnok finomfőzelék

2020. január 18. - KönyvParfé

1_20.jpgA világ tele van mindenféle érdekes és undi dologgal. A kicsiket persze minden érdekli, így nem is kell csodálkoznunk azon, hogy a kifogyhatatlan szórakozás forrása legtöbbször a pisi-kaki-puki téma. A héten egy ovisoknak szóló ismeretterjesztő könyvet hoztam, melyet jó szívvel ajánlok azoknak a szülőknek, akik szeretnének szórakoztató módon választ adni a gyerekek kérdéseire; és azoknak is, akik szívesen megismertetnék őket az emberek undiságaival, valamint az állatvilág és a konyhában található furcsaságokkal is. Az Álomgyár Kiadó gondozásában megjelenő Remy Mazel Pfuj! című gyerekkönyve garantáltan könnyed szórakozást ígér, hiszen nemcsak igényes, de informatív is.

Tovább

Anna Kemp - Sara Ogilvie: Zozó, ​a magányos szörny

Zozó színes salátája

2020. január 12. - KönyvParfé

1_18_1.jpgÚgy örülök, ha ráakadok egy borzasztóan jó könyvre. Anna Kemp és Sara Ogilvie mesekönyve, a Zozó, a magányos szörny pedig nemcsak, hogy kedves történet, de még szép is.
De hát nézd meg ezt a borítót, hát nem fantasztikus? És még belülről nem is láttad, pedig az aztán zseniális!
Úgy látszik a gyengéim lettek a kedves szörnyek, hiszen az oldalon olvashattál már Shrekről és Varacskáról is. Most meg itt van Zozó, ez a melák, lila színű figura, aki inkább emlékeztet egy vajszívű nyugdíjas rockerre, mint egy félelmetes fenevadra.

Tovább
süti beállítások módosítása