Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Alex T. Smith: A ​kisegér, aki elhozta a karácsonyt (Fülöp 1.)

Datolyás karácsonyi golyók

2019. november 23. - KönyvParfé

kiseger_7.jpgMindig is szerettem a telet. Minden évszak gyönyörű, de azt hiszem, a téli hangulatnak nincs párja. Szeretem a hideg és csípős reggeli levegőt, és az sem zavar, hogy ilyenkor korábban sötétedik, mert otthon gyertyát lehet gyújtani, így meghittebbek az esték is. A kipirosodott arcokat és a hideg orrokat sapkával, sállal keretezzük, és alig várjuk, hogy egy rohanós nap végén átmelegedjünk a meleg szobában. Jól esik bebújni a puha takaró alá és forró, fahéjas forrócsokit kortyolgatni, ugye? De a tél nem lehet igazi karácsony nélkül, melyet nem csak a gyerekek, hanem mi, felnőttek is izgatottan várunk.
Bármilyen idegesítő is egy idő után, én mégis szeretem a karácsonyi zenét a rádióban, csakúgy, mint a karácsonyi filmeket, a fenyő illatát, a csillogó díszeket a fán, és persze a karácsonyi süteményeket.
És ahogy beköszönt a december, a kellemes hangulattal máris érezni lehet a karácsony mágiáját is a levegőben. Alex T. Smith A kisegér, aki elhozta a karácsonyt című mesekönyve épp ezt az időszakot öleli fel, és egy adventi nagy utazásra hívja az olvasókat, hogy mindenki kellőképpen felkészüljön az ünnepre.

Tovább
süti beállítások módosítása