Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Michael Bond - Emily Sutton: A ​kastély egerei

Továbbgondolt sajtos makaróni

2018. január 20. - KönyvParfé

sajtos_teszta_17.pngMichael Bondról már olvashattál az oldalon, ugyanis ő a legendás Paddington medve megálmodója. Nagyon szeretem ezt a kedves, bohókás medvét, hiszen hatalmas az igazságérzete, és mindig helyén van a szíve. Minő meglepetés, a szerzőnek nemrég új könyve jelent meg, mellyel most az egészen kicsiket célozza meg. A kastély egereinek főszereplői imádnivaló kisegerek, akik egy babaházban élnek. Varázslatos könyv, megkoronázva Emily Sutton tündéri illusztrációival.

Tovább

7 menő könyvtáros, aki meghódította a filmvásznat

2018. január 16. - KönyvParfé

konyvtarosok.pngMilyenek a könyvtárosok? Természetesen szemüvegesek, mogorvák, és mindig fekete vagy szürke kardigánt viselnek. Szarukeretes okuláréjuk alól morcosan pillantanak a hangoskodó olvasókra és teáznak. A tea alap kiegészítő; nagyon fontos, enélkül nem lenne teljes az imázs! Lelkesen segítenek megtalálni a keresett könyvet, és ha bedobod a Dewey-féle tizedes osztályozást, csillogó szemekkel válaszolnak a kérdéseidre.
Valami ilyesmit képzelnek a könyvtárosokról, pedig nem lenne szabad, hogy a szemüveg, a kardigán, a feszes konty és a szigorú tekintet megvezessen bárkit.
Hitted volna, hogy sokszor titkokat oldanak meg, éjszakánként bűnözőket fognak el, és néhanapján megmentik a világot?
Íme, néhány könyvmoly, akik meghódították a filmvásznat, és akik bebizonyították, hogy nem mindegyik könyvtáros csendes, mogorva és unalmas...

Tovább

Charlie N. Holmberg: Az ​üvegmágus

Kandiscukor

2018. január 12. - KönyvParfé

uvegmagus.pngTavaly is - mint minden évben -, megfogadtam, hogy nem kezdek bele befejezetlen trilógiába. Persze tavaly is, - csakúgy, mint minden évben -, nem sikerült megtartanom ezt a fogadalmamat. Itt van rögtön Charlie N. Holmbert A papírmágus című könyve, hiszen hiába tudtam, hogy egy trilógia indító kötete lesz, ahogy beleolvastam, az első pár oldal azonnal berántott. Érdekes volt a történet, kedveltem a szereplőket, és nagyon eredetinek tartottam az anyagokhoz kötött mágia ötletét. Szerencsére nem kellett sokat várni a folytatásra, ráadásul Az üvegmágus tudta hozni az elvárt színvonalat. Sőt! A történet izgalmasabbra sikerült, pörögtek az események, ráadásul most a papír mellett, az üveggel történő varázslatok kaptak nagyobb hangsúlyt.

Tovább

Michael Bond: A ​medve, akit Paddingtonnak hívnak

Paddington kedvence, a marmeládé

2018. január 03. - KönyvParfé

paddington.pngAzt hiszem, minden nemzetnek megvan a maga Vackora. Hiába no, a macik mindig hálás szereplői lesznek a gyerekkönyveknek, ezért egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy hatalmas rajongótáborra tett szert A. A. Milne Micimackója és Michael Bond Paddingtonja is. Paddingtonnal sajnos nem találkoztam könyves verzióban gyerekkoromban, csak a rajzfilmsorozatban láttam ezt a barna, bozontos, fura kalapos, kék kabátos medvét. De már akkor is kedveltem ezt a csupa szív alakot, melyet minimális színekkel, kicsit elnagyoltan rajzolt meg Peggy Fortnum. Ezért amikor megtudtam, hogy a Ciceró Kiadó átdolgozva és új borítóval megjelenteti a sorozat első részét, azonnal lecsaptam rá, hiszen nehéz ellenállnom egy olyan macinak, akinek mindig helyén van a szíve, és aki rendíthetetlenül hisz a marmeládé erejében. 

Tovább
süti beállítások módosítása