Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Emma Dodson - Sarah Horne: Az ​igazán undi testkönyv

Ehető sebtapasz

2017. január 25. - KönyvParfé

sebtapasz.jpgA héten egy nem mindennapi ismeretterjesztő gyermekkönyvet hoztam. Emma Dodson és Sarah Horne közös munkájából született meg Az igazán undi testkönyv, melyet nem biztos, hogy minden felnőtt értékelni fog, de hogy a gyerekek nagyokat kacagnak majd lapozgatás közben, az tuti! A fülszöveg a következő:
Mennyi taknyot nyelünk le egy év alatt? Hányszor pukizunk életünk során? Igaz, hogy egyesek szájöblítésre használják a pisit?! 
Nyisd ki az ablakocskákat, piszkáld meg a varakat, és nyisd ki a titkos ablakokat, hogy megismerd a pukikkal, takonnyal, hányással és társaikkal kapcsolatos tudnivalókat.” 
Elég undi, mi?

Tovább

Grimm mesék: A békakirályfi

Békakirályfi zöldborsóból

2017. január 18. - KönyvParfé

beka.jpgMár írtam, hogy idén több újdonság is lapul a tarsolyomban, a most hozott rovattal szintén először találkozhatsz az oldalon. A mesetányér nevet választottam neki, ugyanis mindegyik bejegyzésben olvashatsz majd egy mesét. Ezek nem lesznek túl hosszú történetek, de még épp ideálisak egy-egy esti meséhez. Ó, persze eddig nincs semmi extra ebben az egészben, de arra gondoltam, a történetet vagy valamely szereplőjét szeretném tányéron látni. A hozzávalók zömét, ha nem is mindig, de igyekszem majd egészséges élelmiszerekből összeválogatni, mert úgy látom, a friss és párolt zöldségek és gyümölcsök nem igazán csúsznak olyan könnyen a kicsiknek. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy ha a gyerek irtózik a zöldborsótól és a sárgarépától, ezzel a módszerrel megeszi majd. Mindenesetre egy próbát megér, hátha ebben a formában nem zsigerből utasítja el az ételt, és egy pici játékkal jobban megy majd az evés.

Tovább

Maja Nett: Az ​egészséges reggeli: müzli

Csokis-banános müzliszelet

2017. január 11. - KönyvParfé

muzli_02.jpgIdén több újdonságot tervezek az oldalra, most az elsővel szeretnélek megismertetni, melynek a Szakácskönyv mustra nevet választottam. Arra gondoltam, minden hónapban megismerkedek egy-egy szakácskönyvvel és tesztelem a benne lévő recepteket. Ha nem is készítem el az összes ételt, azért a számomra legszimpatikusabbakkal mindenképp próbát teszek, hiszen nem elég csak a külcsínt szemrevételezni, a finomságokat bizony tesztelni kell! A bejegyzés végén pedig a kedvenc receptemet is leírom és természetesen tányérra helyezem.

Tovább

Philippe Lechermeier - Rébecca Dautremer: Nevenincs ​és sosemvolt hercegnők

Hercegnő burgonya

2017. január 05. - KönyvParfé

hercegnok.jpgHa a Disney hercegnőkről beszélünk, mindenki tud legalább 2-3 nevet mondani: Hófehérke, Hamupipőke, Csipkerózsika, Belle és még sorolhatnám. Bár mindegyikük szerethető karakter, kinek-kinek más a kedvence, hiszen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Van köztük szeleburdi, míg más kalandvágyó, vagy épp harcias. A héten hozott könyv főszereplői szintén hercegnők, ám most azon hölgyekről lesz szó, akikről eddig csak kevesen hallhattak és akiket méltatlanul elfeledtek. Micsoda?! Hogy Te az összeset ismered? Fogadok, hogy még nem hallottál Telihold és Magányos Medve negyedi leányáról, Holdkaréjról. Vagy Tokataréj herceg(nő)ről, akit szakálla és bajsza miatt Fickós hercegnőnek is neveznek. Na ugye megmondtam!

Tovább
süti beállítások módosítása