Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Amikor a könyvek udvarolnak!

2015. augusztus 10. - KönyvParfé

march_20_1993_march_20_2018.jpgA Book Tag-ek korát éljük. Nem is nagyon látni olyan könyves blogot, ahol legalább 1 ilyen bejegyzés nem jelenik meg hetente. Azt gondolom, ha nincs túlzott mennyiségben, akár üde színfoltja lehet egy oldalnak. Engem is elkapott a láz, szó szerint leTAGlózott. Bár be kell valljam, jobban szeretem inkább olvasni őket, mint válaszolgatni, most mégis két kedves meginvitálásnak teszek eleget. Lulma és Fancsali is meghívott erre a Tag-re, mely az udvarlás lépésein vezet végig. Gondoltam üsse kavics, megcsinálom én is!

  1. lépés - Kölcsönös vonzalom. Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg.

    Nem veszek könyvet csak a borítója miatt, de kétségtelenül magára vonzza a tekinteteket egy dekoratív kiadvány. A szép külső mindenképpen megérdemli, hogy kézbe vegyük. Legutóbb a könyvtárban járva akadtam rá a Párválasztó sorozatra. Nagyon csinosnak találtam a külsejét, így haza vittem az összes részét és elolvastam. Sajnos nálam egyszer olvasós lett, így örültem, hogy nem dobtam ki érte egy csomó pénzt és nem dőltem be a külcsínnek.

  1. lépés - Első benyomás. Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be.

    Patrick Ness Chaos Walking trilógiája. Eszméletlenül jó könyv! Az első kérdésre visszatérve, imádom a borítóját!

  1. lépés - Csábítás. Egy könyv csodálatos írással.

    Szeretem a régi klasszikusokat. Jane Austen és Charlotte Brontë regényeit szívesen olvasom, mert jó lehetett abban az időben Angliában élni. (Legalábbis én így képzelem.) És most biztosan sokan felhördülnek majd, de kifejezetten rajongok Jókaiért. Még ha sok tájleírás is van a történeteiben, azokat annyira gyönyörűen vezeti le, hogy nekem öröm olvasni. Ez van. Én kedvelem és kész!  

  1. lépés - Első randi. Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad.

    A második kérdésre adott válaszban Patrick Ness-ről írtam. A Kés a zajban után rögtön kellett a folytatás. De a Trónok harcával is így jártam!

  1. lépés - Éjszakai telefonálások. Egy könyv, amit egész éjjel olvastál.

    Oda vagyok az ifjúsági irodalmért, bár ez nem újdonság. Már annyiszor olvastam Katja Millay Nyugalom tengeréről, hogy megszereztem. Délután elkezdtem és addig nem nyugodtam, míg a végére nem értem. Fantasztikus! Azt gondolom, hogy napjaink egyik legjobb ifi könyve.

  1. lépés - Mindig rád gondolok. Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből.

    Andi Weir: A marsi! Napokig azon kattogtam, hogy mit csinálnék, ha én maradnék egyedül a Marson. Iszonyat para... biztosan sokkot kapnék és odavesznék éhen-szomjan. Bejött ez a könyv és alig várom, hogy a belőle készült film a mozikba kerüljön.

  1. lépés - Testi kapcsolat. Egy könyv, aminek imádod az érintését.

    Az összes könyvet szeretem, aminek tetszett a története. Ez már csak ilyen. Ha nem jött be a borító, de a tartalom ütött, a végén általában a borítással is megbarátkozom. De szeretem azokat a könyveket kézbe fogni, melyek egy teljes sorozat. (Harry Potter, Gyűrűk Ura, Trónok harca) Jól néznek ki egymás mellett, ahogy egy egységes egészet alkotnak.

  1. lépés - A szülőkkel való találkozás. Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál.

    Cormac McCarthy: Az út. Mindenkinek a kezébe nyomnám. Meg Dezső Andrea Mamuskáját, még ha ez a könyv a 6-9 éves korosztályt célozza is meg.

  1. lépés - A közös jövő. Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben?

    Awwww! Ez nehéz! A Nyugalom tengerét biztosan elolvasom még és Sarah Dessen könyveivel is így vagyok. A Tökéletes a kedvencem tőle. És Eleanor és Park története is aranyos! Ha meg kicsit más műfajú könyveket nézek, akkor Ken Follett: A katedrális, Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei és Takami Kósun: Battle Royale.

  1. lépés - Oszd meg a taget. Kiket jelölsz?

    Deszy, most Neked passzolom a labdát! Mi történik Veled, ha a könyvek udvarolnak?

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr707696002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Ann 2015.08.10. 17:30:42

Nagyon tetszenek a válaszaid. Austen és Bronte (mindhárom nővér) könyveit én is szeretem, és az akkori Anglia is "elvarázsol". Sarah Dessentől is olvastam, de csak egyet, a Figyelj rám-ot. Akkor ezek szerint a Tökéletes is nagyon jó?

Lulma 2015.08.10. 18:20:13

Végre valaki, aki nem ódzkodik Jókaitól :D Igaz, csak a két kötelezőt olvastam tőle (Kőszívű és Aranyember) de azokat többször is.

KönyvParfé 2015.08.10. 18:29:32

Köszi Anna Ann! :) Ne is mondd! Egy hatalmas bögre Earl Grey, egy jó könyv és mindenki békén hagyhat! :) Nekem a Tökéletes a kedvencem, de lehet azért, mert ezt olvastam tőle először. Nem kell világmegváltó gondolatokra számítani, de ifjúsági könyv kategóriában szerintem remek.
süti beállítások módosítása