Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Abbi Waxman: Felnőttképző

Mini pizza baráti beszélgetésekhez 

2023. augusztus 11. - KönyvParfé

p1110875.jpgAbbi Waxman könyveit nagyon szeretem. Az Új örömök kertje volt az első, melyet olvastam tőle, tavaly pedig az Egy könyvmoly élete című vicces és romantikus szösszenete is nálam landolt. Nemrégiben megjelent a Felnőttképző című regénye, amelyben ugyan feltűnnek régi ismerősök, de ez ne riasszon el senkit a könyvtől, ugyanis nincsenek utalgatások a többi kötetre, így teljesen érthető lesz azok számára is, akik először találkoznak az írónővel. Üde, könnyed kis szösszenet, hétvégi punnyadáshoz ideális, vagy ha még visszajön a jó idő, akkor kellemes strandkönyv.

Tovább

Miklya Luzsányi Mónika: Petőfi, ​a sztár

Túrós tészta

2023. augusztus 09. - KönyvParfé

3_59.jpgJanuár 1-én ünnepeltük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Egy kedves ismerősöm kissé pikírten azt mondta nemrég, hogy idén Petőfivel mindent el lehet adni. Ezen jót derültünk, de az tény, hogy sok-sok könyv megjelent róla az elmúlt hónapokban, legyen az gyerekeknek szóló irodalom vagy felnőtt szakkönyv. A nemzet költője 1823-ban született Kiskőrösön, Petrovics Sándor néven. Rövid élete alatt közel ezer verset írt, ebből több mint nyolcszázötven maradt az utókorra. Emlegetjük forradalmárként és nemzeti hősként, vagy ahogyan Miklya Luzsányi Mónika megfogalmazta, Petőfi, a sztár. Nemrégiben megjelenő könyvét Oravecz Gergely munkái díszítik, a végeredmény pedig egy igazán menő rajongói kézikönyv lett, mely kifejezetten a 9 éven felülieket célozza meg.

Tovább

Barbie Book Tag

2023. augusztus 08. - KönyvParfé

peach_and_green_antique_floral_facebook_cover.jpg

Gyerekkorom egyik legnagyobb szomorúsága, hogy nem volt Barbie babám. Pedig szerettem volna, de valahogy soha nem került bele az ajándékkosárba. Ez az év viszont busásan kárpótol mindenért, hiszen mióta a mozivásznon megjelent Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével a Barbie című egész estés filmvígjáték, mindent rózsaszínben látok! Ennek apropóján egy Book Tag-re invitállak, ahol olvashatsz néhány érdekességet az ikonikus babáról és segítségével csokorba szedheted a legjobb könyveket, melyeket mostanság olvastál.

Tovább
süti beállítások módosítása