Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Peter Wohlleben: Ha ​a fák lélegzethez jutnának

Fokhagymás-snidlinges gomba mascarponés pirítós ágyon

2023. április 30. - KönyvParfé

1_63.jpg

Vannak könyvek melyek felnyitják a szemünket, elolvasásuk után pedig nem csak okosabbak leszünk tőlük, de segítségükkel átlátjuk a félreértéseket és felismerjük a ferdítéseket is. És a felismeréssel jön az értetlenkedés, hiszen ha valaki jól levezet egy adott hibát és megoldást is javasol rá, mely átgondolva logikus és követhető, miért nem teszünk semmit? A fák és az erdők kulcsfontosságú szerepet játszanak a klímaváltozásban, helyi és globális szinten is. Peter Wohlleben, a Ha a fák lélegzethez jutnának című könyvében azt magyarázza el az olvasónak, hogy a fák hogyan segítenek megküzdeni a klímaválsággal, és mit kell tennünk, hogy képesek legyenek regenerálódni, és hathatósan segíteni az éghajlat változással való küzdelemmel szemben.

Tovább

Eva-Maria Bast: A ​királynő

Mozaik süti

2023. április 26. - KönyvParfé

1_62.jpg

A modern világ legjelentősebb uralkodója, II. Erzsébet brit királynő több mint 70 évnyi uralkodást követően 96 évesen 2022. szeptember 8-án elhunyt. Kétségtelenül a 20. és a 21. század egyik, ha nem a legnagyobb hatású nője, aki elképesztő életutat járt be. Az Egyesült Királyság királynője és további 14 nemzetközösségi állam, valamint az anglikán egyház feje volt. Szimbólumává vált a monarchiának, a családnak, valamint országa stabilitásának, így a Kossuth Kiadó Ikonikus nők-sorozatában helye van. Eva-Maria Bast A királynő című könyvében a fiatal Erzsébetet mutatja be, valamint bepillantást nyerhetünk a brit királyi család kötelességgel és elhivatottsággal teli életébe.

Tovább

Joanne Harris: Mint ​pók a kulcslyukon (St. Oswald fiúiskola)

Paradicsomos sült bab pirítóssal

2023. április 24. - KönyvParfé

12_3.jpg

Joanne Harris az én istennőm. Bár nem olvastam még az összes könyvét, mégis tudom, hogy vele nem foghatok mellé, hiszen hangulatteremtésben csillagos ötös. Legyen a regény műfaja romantikus, fantasztikus vagy pszichothriller, mindig eléri, hogy elvarázsoljon a történEteivel. Néhány hete jelent meg legújabb könyve Mint pók a kulcslyukon címmel, amely a St. Oswald fiúiskola sorozat harmadik része. Nyugi, nem baj, ha nem olvastad még az előző köteteket, ugyanis önállóan is megállják a helyüket. Egy viszont mindegyikben közös, mégpedig a Harris által kitalált angliai falu, a yorkshire-i Malbry, ahol a történetek játszódnak. 

Tovább

Virágok Book Tag

2023. április 03. - KönyvParfé

viragok.png

Nagyon várom már a tavaszt. Azt az igazit, amikor kipattannak a rügyek a faágakon, illatoznak a virágok és langyos a meztelen talpunk alatt a homok. Legyen végre elég egy könnyű kardigán egész nap és ne kelljen attól rettegni, hogy otthon maradt a nyaksál és a kesztyű. Évekkel ezelőtt találtam Annie könyves blogján ezt a virágos book taget, és most arra gondoltam, kitöltöm én is, hátha elő tudom csalogatni a tavaszt.

Tovább

Nyúl ​Péter világa – Mesék minden évszakra

Tavaszi röszti sárgarépával és póréhagymával

2023. április 02. - KönyvParfé

1_60.jpg

Azt hiszem, bármikor jön egy Nyúl Péter és barátairól szóló könyv, én mindig vevő leszek rá. Szeretem Beatrix Potter kultikus figuráját, a kék kabátkába öltöztetett, mindenre kíváncsi nyuszit, és természetesen kedves ismerőseit is. A most hozott kötet még tavaly télen jelent meg a Manó Könyvek gondozásában és Szabó T. Anna fordításában, de ez egy különleges könyv, hiszen nem csak téli történetek vannak benne, ha tavasszal, nyáron és ősszel játszódóak is. Ezért is lett a címe Mesék minden évszakra.

Tovább
süti beállítások módosítása