Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Claire Daverley: Éjszakákon ​át

Amerikai sajtos tészta, avagy a Mac and Cheese

2023. október 31. - KönyvParfé

3_62.jpg

Észrevetted, hogy éjszaka kicsit mindenkiből előjön az érzelmesebb oldala? Legalábbis én azt vettem észre, hogy amikor lecsendesedik körülöttem minden, sokkal szentimentálisabb leszek. Ilyenkor óvatosan kell fogalmaznom ha éppen e-mailt írok, mert hajlamosabb vagyok elragadtatni magam. Mindegy is, a lényeg, hogy valahogy érzékenyebbé válok és sokkal jobban kapcsolódok a körülöttem lévőkre. Ezt a finom hangulatot adja vissza Claire Daverley Éjszakákon át című keserédes regénye, amikor egy tábortűz mellett egymás mellé kerül egy fiú és egy lány, majd beszélgetni kezdenek. A kötet a General Press Kiadó gondozásában és Fügedi Tímea fordításában olvasható.

Tovább

Elinor Cleghorn: Szenvedő ​nők

Spenótos-gombás omlett

2023. október 22. - KönyvParfé

4_46.jpgA nyugati orvoslás évszázadokon keresztül kizsákmányolta, misztifikálta és szenvedésre ítélte a nők testét. Ma már egyik nőgyógyászati rendelőben sem hangzik el az a diagnózis, hogy a terhesség hiányában a méhünk unatkozni kezdett, és nem kiált fel a bőrgyógyász sem egy dermatoszkópos vizsgálat során, hogy túl sok az anyajegyünk, tehát boszorkányok vagyunk. Elinor Cleghorn Szenvedő nők című társadalomtörténeti munkája nem csak ezeket a régi hiedelmeket mutatja be és magyarázza el, hanem rávilágít arra is, hogy a mostani rendszer hogyan bánik a gyengébbik nemmel. Mert még mindig túl sok nő látja úgy, hogy ha panasszal fordulnak férfi orvosukhoz, azok eltanácsolják őket, mert szerintük nincs semmilyen tünetük, színlelnek és túlságosan eltúlzott a reakciójuk. A kötet a Park Kiadó gondozásában és Szécsi Noémi fordításában olvasó.

Tovább

Lynn Painter: Jobb ​mint a filmeken

Vega babburger

2023. október 19. - KönyvParfé

1_70.jpgAzt hiszem, örök álmodozóként a romantikus tini könyvekből soha nem fogok kinőni. Ez egy olyan kategória, amelyet mindig szívesen olvasok, de csak akkor, ha a sok klisé mellett azért szolgál a történet valami plusszal is. Lynn Painter Jobb mint a filmeken című könyve pontosan ilyen, ráadásul olyan cuki az egész sztori és a körítés, hogy bekerült az 5 legjobb young adult regény közé, melyet az elmúlt évek során olvastam. Semmi világmegváltó, semmi bonyolult nincs benne, mégis egy kedves és végtelenül helyes történet lett, melynek középpontjában az első nagy szerelem áll. Mi más?

Tovább

Játék ​és mese – Micimackó

Törökmézes-almás-mascarponés pohárkrém

2023. október 12. - KönyvParfé

1_5_1.jpgA gyerekmesékben általában vannak jó és rossz szereplők, és szinte mindig van valamilyen konfliktus, melyet meg kell oldaniuk és megoldást kell találniuk a mesehősöknek. A Százholdas Pagonyban viszont nem létezik a gonosz, a szereplők szeretik egymást, felköszöntik a másikat szülinapjukon, szívesen időznek egymásnál egy bögre tea vagy egy finom sütemény mellett, és örömmel végzik a kinti munkákat, legyen az falevél sepregetés vagy a répamagok elvetése. Talán ezért bűvöli el újra és újra Micimackó történetei a gyerekeket, és zárják szívükbe a csacsi öreg medvét és hű barátait. Nemrégiben a Kolibri Kiadó gondozásában megjelent egy különleges kötet, mely egy kedves mesén kívül 10 szépen kidolgozott figurát és 1 játékszőnyeget is tartalmaz. A gyerekek így bármikor eljátszhatják a történetet és a bábuk segítségével még több új kalandot találhatnak ki kedvenc szereplőikkel.

Tovább
süti beállítások módosítása