Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

10 fontos gyerekkönyv a méhek csodálatos világáról

Mert méhek nélkül nincs élet

2022. augusztus 20. - KönyvParfé

mehek.png

Tudtad, hogy nem csak május 20-án, de augusztus 20-án is ünnepeljük a mézelő méheket?
Gyakran természetesnek vesszük, hogy vannak, hiszen széppé teszik a kert virágait és gyűjtik a mézet. Arról hallottál már, hogy ők az állatvilág legszorgalmasabb munkásai? Képzeld, egy kilogramm méz elkészítéséhez 50-60 ezerszer repülnek ki a kaptárból, hogy az édes virágnektárral teleszívják a bendőjüket. De most akarok kiselőadást tartani, inkább hoztam pár könyvet, melyek segítségével megmutathatjuk a gyerekeknek, mennyire fontosak a ezek a szorgos állatok, milyen kulcsfontosságú szerepet töltenek meg az életünkben és hogy miért is kell rájuk nagyon vigyázni.

Tovább

Roald Dahl - Quentin Blake: Charlie ​és a csokigyár

Csokileves

2022. augusztus 20. - KönyvParfé

1_51.jpgCsakúgy, mint Rejtő Jenő Szőke ciklonjáról, Roald Dahl Charlie és a csokigyár című gyerekkönyvéről is írtam korábban a WNM oldalán. Viszont ez egy olyan ikonikus könyv, melynek helye van nálam is, már csak azért is, mert Dahl az egyik kedvenc gyerekkönyvíróm és borzasztóan szeretem az összes könyvét. Ez a könyve pedig méltán híres, a köré vont rajongáson pedig senkinek sem kell csodálkoznia, hiszen egy kicsit mindenki el szeretne jutni Vonka Vilmos varázslatos csokoládégyárába. A történet már több kiadásban megjelent, láthattad már Karcsi és a csokoládégyár címmel is. Én a Scolar Kiadó gondozásában és Borbás Mária fordításában lévő kiadványát kaparintottam meg,  de klassz a Kossuth Kiadónál megjelent hangoskönyv is, melyen Stohl András olvas fel.

Tovább

20 könyv, hogy jól induljon az iskola

Irány a suli!

2022. augusztus 17. - KönyvParfé

16.png

Hamarosan becsöngetnek! Az iskolakezdés pedig nem csak a gyerekek, hanem a szülők számára is kihívás. Nagy váltás ez a kicsik életében, hiszen óvodásból hirtelen kisiskolássá válnak. Mi pedig annyit tehetünk, hogy segítünk ráhangolódni és feldolgozni az új élményeket. Most összegyűjtöttem 20 könyvet, melyek segítik a gyerekeket felkészülni az iskolakezdésre és az ezzel járó változásokra. Bár ez csak egy picinyke része, de talán egy jó  könyv és egy jó mese is tud erős támasz lenni, hogy az ismeretlentől való félelmet könnyedebben leküzdjék. Jó válogatást!

Tovább
süti beállítások módosítása