Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Stefanie Dahle: Napsütés ​és epervarázs (Szamócka 3.)

Epres crumble

2018. május 30. - KönyvParfé

szamocka.pngTudom, tudom, sokan nem szeretik, ha ráragasztják egy gyerekkönyvre, hogy "csak fiúknak" vagy "csak lányoknak" ajánlott, de akárhogy is nézem Stefanie Dahle könyveit, ezek bizony igazi kis csajos olvasmányok. Szamócka történetei ezidáig ismeretlenek voltak számomra, a sorozatban megjelenő Napsütés és epervarázs című az első, amelyet behatóbban tanulmányoztam. Küllemét tekintve nagyobbacska könyv, arany színben csillog a felülete, tele van virágokkal, gyümölcsökkel, cuki erdei állatokkal és tündérekkel. Akárhogy nézem, ez bizony a legtöbb kislány figyelmét odavonzza.

Tovább

Rita Falk: Gőzgombóc ​blues (Franz Eberhofer 2.)

Karalábéfőzelék

2018. május 22. - KönyvParfé

gozgomboc_blues.pngEzen a héten egy humoros, könnyed krimit hoztam. Tavaly Rita Falk Télikrumpligombóc című regénye annyira tetszett, hogy lelkesen vettem kézbe a sorozat második kötetét is, a Gőzgombóc bluest. Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor rendőr újfent nyomozásba kezd, a történet során pedig már régi ismerősként üdvözöltem a kis falu meghatározó alakjait. Niederkalterkirchern talán unalmas helynek tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ott mindig történik valami... de ha esetleg mégis pangós időszak jönne, bármikor beülhetünk Wolfihoz egy pofa sörre, vagy épp csatlakozhatunk Nagyihoz, aki lelkes látogatója a hipermarketeket szezonális leárazásainak.

Tovább

David Walliams - Tony Ross: Az ​éjféli banda

2018. május 16. - KönyvParfé

az_ejfeli_banda.pngDavid Walliams napjaink egyik legismertebb kortárs gyerekkönyvírója. Regényei folyamatosan a sikerlisták élén szerepelnek, amely nem is annyira meglepő, hiszen történetei szórakoztatóak, ugyanakkor mindig valami komoly, fontos üzenetet hordoznak. Sok gyerek kedveli, és sok szülőtől hallom, hogy könyvei milyen jó alapot adtak egy-egy mélyebb beszélgetéshez.
Walliamst gyakran nevezik az „új Roald Dahl”-nak is. Nem szeretem az ilyen összehasonlításokat, de ha te is elolvasod egy könyvét, hamar rájössz, hogy nem alaptalanul kapta meg ezt a megtisztelő címet.
A Kolibri Kiadó gondozásában megjelenő új könyve Az éjféli banda, szintén szívmelengető történetté nőtte ki magát. A történetben nagy hangsúlyt kap a szórakozás és a nevetés ereje, s talán ez most minden eddiginél fontosabb is, hiszen főszereplőink olyan gyerekek, akik betegségeik miatt kórházba kényszerültek.

Tovább

Roald Dahl - Quentin Blake: Charlie és a nagy üveglift

Vonka-Vit

2018. május 09. - KönyvParfé
dahl_banner.png

Ha azt mondom, Charlie és a csokigyár, mindenkinek beugrik róla valami. Talán először is az író Roald Dahl, aki a felnőtteknek szóló Meghökkentő meséiről, valamint a groteszk humoráról ismert gyerekkönyveiről híres. Ezek után a könyvre is gondolhatunk, esetleg a belőle készült filmre, melyben Johnny Depp alakítja a csokigyáros, Vonka úr szerepét. Amondó vagyok, az umpa-lumpák elnevezés is sokak számára ismert. Bárhogy is, Dahl valóban maradandót alkotott, mely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Hihetetlen történet, tele képtelenebbnél képtelenebb fordulatokkal, csokoládéval, sok-sok cukorkával és persze humorral. Imádtam minden sorát. A Charlie és a nagy üveglift pedig pont ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt.

Tovább

Bosnyák Viktória - Rippl Renáta: És ​most hogy festek?

Virgin Pina Colada

2018. május 03. - KönyvParfé

es_most_hogy_festek_banner.pngNéhány hete belefutottam egy olyan képsorozatba, amelyen 20 gyerkőcöt kellett megkeresni, akik akár a bújócskázás koronázatlan királyai lehetnének. Persze ez elég erős túlzás, ugyanis a kicsikből szinte mindig látni lehetett valamit. Hol egy pipaszár lábat, hol egy pár fehér zoknit, vagy épp a szekrény mögött megfigyelhető sziluettjüket. Jókat nevettem a képkockákon, de az mindenesetre tagadhatatlan, hogy minden gyerek szeret bújócskázni. Apropó, bújócskázás! Ismered Kamill történetét?
Bosnyák Viktória és Rippl Renáta közös munkájából megszülető, az És most hogy festek? című mesekönyvben fontos szerepet kap ez a játék, csakúgy, mint a barátság és az olvasás szeretete is.

Tovább
süti beállítások módosítása