Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

David Baddiel: Tökéletes ​szülő kerestetik

James Bond partifalatok

2017. július 25. - KönyvParfé

james_bond.jpgMég akkor is, ha nem akarjuk bevallani, mindannyiunknak volt olyan korszak az életében, amikor azt kívántuk, bárcsak máshová születtünk volna. Az én szüleim is utálatosak voltak, ezt akkor éreztem leginkább, amikor elküldtek az esti mese után aludni, vagy arra kényszerítettek, hogy szakadó hóesésben viseljem a kötött sapkám és a kétujjas kesztyűm. Ó, hogy mennyire utáltam ezeket hordani! Arra vártam, hogy végre felnőtt lehessek, és azt csinálhassak, amit én akarok. David Baddiel Tökéletes szülő kerestetik című ifjúsági regénye arra keresi a választ, milyennek kell lennie a megfelelő anyának és apának. Egyáltalán létezik tökéletes szülő?

Tovább

M. Kácsor Zoltán - Kecskés Judit: Utazás ​Dínómdánomba

Dinnyefej dínó

2017. július 21. - KönyvParfé

utazas_dinomdanomba.jpgMondhatnak bármit az archeológusok, a dinoszauruszok soha nem fognak kihalni. Legalábbis képletesen. Szerintem mindig lesz dínó-láz, hiszen a gyerekek imádják ezeket a félelmetes, hegyes fogú őshüllőket, és valljuk be, mi felnőttek is néha elmélázunk azon, milyenek lehettek az ősidőkben ezek a hatalmas állatok. Csakúgy, mint a mesékben, egész estés filmekben is sokszor találkozhatunk velük; talán a leghíresebb mozifilm ezek között a Spielberg rendezésében készült Jurassic Park. Ebben hátborzongató, vérszomjas lényeknek ábrázolják őket, én mégis inkább úgy szeretném elképzelni a dínókat, mint ahogy M. Kácsor Zoltán Utazás Dínómdánomba című őslényes kalandregényében megjelennek. A Zabaszaurusz-sorozat első részéből megtudhatjuk, milyen jámborak és szelídek tudnak lenni ezek a félelmetesnek tűnő fenevadak.

Tovább

Rick Riordan: Percy ​Jackson görög hősei (Percy Jackson és az olimposziak)

Nyársra szúrt görög saláta

2017. július 14. - KönyvParfé

percy_j.jpgBiztos vagyok benne, hogy Rick Riordan, a görög mitológia istene. Ezt a címet már senki sem veheti el tőle, hiszen az Olimposziak-sorozat óta tudjuk, hogy a mítoszok érdekes(ebb)ek és viccesek - persze csakis az ő előadásában. Minden egyes könyve kész felüdülés, a történetek végére általában megfájdul a hasam a sok nevetéstől.
Nos, a múlt héten a görög istenekről olvashattál egy rövid értékelést, most a Percy Jackson görög hősei című kiegészítő kötetet hoztam. Azt hittem, Riordan már nem tud újat mutatni, de tévedtem. Ez a pasi egy zseni!

Tovább

Natalie Lloyd: Egy ​csipetnyi varázslat

Szedres Napfelkelte

2017. július 12. - KönyvParfé

egy_csipetnyi_varazslat.jpgCsípem azokat a történeteket, ahol a realista megjelenítésben varázslatos elemek tűnnek fel. Natalie Lloyd Egy csipetnyi varázslat című regénye pontosan ilyen. Kíváncsi voltam, milyen lehet egy mágikus realizmussal átitatott gyermekregény, ezért lelkesen vetettem bele magam. Ez a könyv tele van érdekes megoldásokkal és kedves gondolatokkal, ezért a 9-12 éves korosztályt bizonyára könnyen beszippantja majd. Az viszont tuti, hogy a fordulatokon túl nekem a történetben található nyalánkságok tette fel az i-re a pontot. A fagylalt bármikor jól esik, de egyszer muszáj lesz ezekben az ízekben megkóstolnom: Narika Karamellás Almáspitéje, Andi Csipetnyifirkás Puncsos Nyalókája, Pillecukros Kapucsínó.

Tovább

Rick Riordan: Percy ​Jackson és a görög istenek (Percy Jackson és az olimposziak)

Ambrózia koktél

2017. július 06. - KönyvParfé

pj.jpgAkármelyik Rick Riordan regény kerül a kezembe, mindig könnyesre röhögöm magam rajta. Bírom, ahogy a pasi ír, és ahogyan a görög mitológiát tálalja az ifjúságnak – bár kortól függetlenül bárki jókat derülhet rajta. Érthetően, olvasmányosan és hihetetlenül humorosan adja elő a történeteket, én pedig minden egyes alkalommal jókat nevetek olvasás közben. Nemrégiben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Percy Jackson és a görög istenek című kiegészítő kötete, amelyre ugyancsak igaz, hogy szórakoztató, informatív és természetesen vicces.

Tovább

Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus ​finomságok

Édesburgonya-palacsinta

2017. július 04. - KönyvParfé

ottolenghi.jpgNagyon régóta díszíti a konyhám polcát Yotam Ottolenghi Vegetáriánus finomságok című könyve, elég sokat lapozgatom és készítek belőle ínycsiklandozó, szuper fogásokat. Egyszerűen imádom! Hihetetlenül gyönyörű könyv, és azt is túlzás nélkül állíthatom, megjelenése a hazai szakácskönyvpiacon fontos eseménynek számít. Ottolenghi nem vegetáriánus, ezt a bevezetőben is kihangsúlyozza; a kötetben található zöldségételeket mégis eredeti ötletekkel spékeli meg, és nekem nagyon tetszik ez a friss, új irány, amit képvisel.
A Gabo Kiadó gondozásában jelent meg ez a 120 ételleírást tartalmazó szakácskönyv, és azóta már újabb kötettel gazdagodott az Ottolenghi-gyűjtemény, melyet Jeruzsálem címen találsz meg a könyvesboltokban.

Tovább

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje

Kölessel töltött paradicsom

2017. július 03. - KönyvParfé

szolgalolany.jpgSzerinted milyen a jó disztópikus regény? Szerintem akkor üt igazán, amikor nincs benne természetfeletti szál, sem véres akciójelenet. Legyen érdekes és hitesse el velem, hogy ez bármikor megtörténhet; hogy akár holnap is erre a sorsra juthat a világ. Margaret Atwood A szolgálólány meséje című kultuszregénye pontosan ilyen. Úgy is mondhatnám, ez egy „feminista rémálom”, de az a helyzet, hogy ez a borzalmas vízió a jövőnkről, túlságosan emlékeztet a mai társadalmunk egyes aspektusaira.
A Booker- és Arthur C. Clarke-díjas kanadai írónő regénye több mint egymillió példányban fogyott el világszerte, számos színházi és filmes feldolgozás után idén tévésorozatot is készítettek belőle. Ennek apropóján a Jelenkor Kiadó egy nagyon szép és igényes kiadással örvendeztetett meg bennünket.

Tovább
süti beállítások módosítása