Honnan ez a név? Egyszerű! Egy jó könyv olyan, mint egy jó parfé.
Gondolj csak bele! Rétegenként kapod meg a teljes egészet, és ha ízlik, egy szempillantás alatt bekanalazod. Egy parfé lehet édes, krémes, sötét, buja vagy csípősen fűszeres. A pikantériáját a benne lévő összetevők határozzák meg. Ha valamiből túl sok kerül a pohárba, akkor az egészet elronthatja. Bár akadhat olyan is, akinek pont ettől lesz kerek egész a történet. Lehet, hogy ízleni fog, és ezt akár az első kóstolás alkalmával megtudhatod. De vannak olyan krémek, amelyet többször kell megkóstolni, hogy élvezni tudd az ízeket. Ebben a blogban könyvekről fogsz olvasni. Olyan könyvekről, amelyek valamilyen úton-módon a kezembe kerültek, ajánlották, esetleg a csinos borítója miatt levettem a könyvtár polcáról. Sok mesekönyvvel és ifjúsági regénnyel fogsz találkozni, mert ezeket nagyon szeretem. De lesznek mások is, gondolok itt a klasszikusokra, vagy a mostani sikerkönyvekre. Véletlenszerűen jönnek majd, mert a könyvek egyszer csak megtalálnak.
Minden leírás alatt találsz majd egy receptet is, ezek olyan fogások, amelyet az adott könyv ihletett. Igyekszem társítani valami finomságot minden „kritika” után. Miért ez a furcsaság? Te voltál már úgy egy filmmel, vagy egy könyvvel, hogy utána napokig a történetben éltél? Egy Bud Spencer film után még sosem kívántad meg a hagymás babot? És amikor a tévében a Szex és New Yorkot nézted, egyszer sem haraptál volna bele egy hatalmas muffinba? Erről beszélek...innen az ötlet. És hidd el, jó móka lesz!
Ezek után csak annyit: GYERE ÉS EGYÉL VELEM KÖNYVET!