Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Bernard Pascuito: Romy ​Schneider utolsó élete

Körtés tarte tatin

2023. augusztus 26. - KönyvParfé

1_1_5.jpg

Ha meghallom a nevet: Romy Schneider, óhatatlanul Sissi jut eszembe. A filmtrilógia, melyben Erzsébetet alakította, eggyé vált vele. S hiába kapunk a mozivásznon egy idealizált császárnét, ugyanúgy idealizáljuk általa Romyt is, és azonosítjuk filmbeli szerepével. Pedig ő mindent megtett, hogy megmutassa magát más alakításokban is, még szülőhazájának is hátat fordított, csak hogy ne mossák össze folyton azzal a szereppel, mely meghozta számára az áttörést és a világhírű ismertséget. Az amerikaiaknak ott volt Marilyn Monroe, míg a franciáknak (és a németeknek) volt egy tündöklő Romyjuk. Mindketten tragikus sorsú csillagok voltak, akikről ma már tudjuk, mennyi fájdalmat hordoztak magukban. Romy Schneider élete közel sem volt tökéletes, hiába áldotta meg a sors egy angyali külsővel. Élete során rengeteg fájdalmat kellett átélnie, majd eljött a pont, amikor már nem bírta tovább és véget vetett az életének. Bernard Pascuito Romy Schneider utolsó életéről, vagy inkább utolsó évéről mesél és keresi a válaszokat a történtekre.

Tovább

Joanna Quinn: A ​Bálnacsont színház

Vegán "halpogácsa" kapros tejföllel

2023. augusztus 25. - KönyvParfé

p1120020.jpgJoanna Quinn debütáló regénye A Bálnacsont színház, finoman szólva is figyelemreméltó. És itt most nem csak a közel 600 oldalára és a csodás borítójára gondolok, hanem arra a lassú folyású, évtizedeket átölelő történetre, amely megbújik a lapok között. Hiába vaskos könyv, nem sikerült kifognia rajtam. Behúzott, én pedig hagytam magam elmerülni ebben a Seagrave család két nemzedékét végigkísérő mesében. Szépen megírt, különleges, lüktető darab, melynek szereplői és helyszínei biztosan sokáig az olvasóval maradnak. 

Tovább

Katy Hays: A ​kolostor

Szerencsesüti

2023. augusztus 21. - KönyvParfé

p1110989.jpg

Kevés könyv van a 21. Század Kiadótól, amely nem fog meg valamiért. Kifejezetten szeretek a KULT Könyvek között magozgatni, mert már sok kedvencem akadt a sorozatból. Katy Hays A kolostor című regényében is minden benne van, amit én általában szeretni szoktam. Adott egy akadémiai világ, egy régi könyvtár, sok-sok antik műtárgy és némi rejtély, mindez megbolondítva egy kevés okkultizmussal, a tarot kártya történetével és egy gyilkossággal. Minden egyes tétel azt sugallta, hogy ez az én könyvem lesz, de valahogy hiába a csodás borító és az ígéretes fülszöveg, sajnos nem találtunk egymásra. Megosztó kötet, vagy nagyon fogod szeretni, vagy nem. Mindenesetre ha szereted a lassan kibontakozó történeteket és a misztikus vonalat, tegyél vele egy próbát.

Tovább
süti beállítások módosítása