Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

20 csodás gyerekkönyv a húsvéti nyuszi kosarából

2022. március 30. - KönyvParfé

husvet.png

Ha kinézel az ablakon, láthatod, hogy kezdenek virágba borulni a fák és egyre több növény bújik elő a földből. Naná, hiszen itt a tavasz, márpedig ha tavasz, akkor a húsvét is itt kopogtat az ajtónkon. Hamarosan mindenfelé nyuszik ugrálnak, a kinti kert átváltozik tojásvadászati területté és a csokinyuszik, csibék és bárányok átveszik az uralmat a boltok polcain. De ilyenkor nem csak csokival varázsolhatunk mosolyt a gyerekek arcára! A könyv mindig hasznos és értékes ajándék, ezért húsvétra is jó ötlet lehet. Most 20 fantasztikus gyerekkönyvet gyűjtöttem csokorba, melyekkel ráhangolódhatunk az ünnepekre.

Tovább

Christina Lauren: Nem ​mézes hetek

Extra ropogós ananászos fokhagymás tofu

2022. március 29. - KönyvParfé

00_4.jpg

A napsütéssel lekerülnek a polcomról a könnyedebb olvasmányok, mert ilyenkor már jobban csúszik a limonádé. Christina Lauren Nem mézes hetek című regényében nincs semmi világrengető. Nem akarja megmondani, hogyan éljem az életem, nincsenek benne életvezetési tanácsok, ellenben pont azt kaptam tőle, amit a vidám és színpompás borító ígért: sok-sok nevetést és derűs pillanatokat. És itt álljunk is meg egy szóra, mert az írói álnév alatt nem egy, hanem két hölgyet tisztelhetünk. Christina Hobbs és Lauren Billings  közösen írták ezt a történetet, de talán az Autoboyography - Egy fiús könyv című ifjúsági regényüknél már megjegyezhetted a nevüket.
Az írónők most a romantikus könyvek bevált receptjét követték, vagyis vettek egy egzotikus helyszínt, egy pikírt humorú nőt, egy jóképű férfit és meghintették egy kevés bonyodalommal. Mert kínos szituációk és némi félreértés mindig kell egy romantikus történetbe, csak épp a megfelelő mennyiséget kell ízlésesen és jól adagolva tálalni.

Tovább

Rachel Bright - Jim Field: A benned élő oroszlán

Oroszlános mártogatós

2022. március 24. - KönyvParfé

p1090849.jpg

Hogy miért jó Rachel Bright mesekönyve, A benned élő oroszlán? Talán azért, mert egy imádnivaló kisegér a főszereplője és egy jó fej oroszlán. Vagy mert egy viszonylag nagy és színes könyvről van szó, amely az illusztrációknak köszönhetően egy igazi gyerekmágnes. Vagy egyszerűen csak azért, mert egy nagyon klassz inspiráló könyv a kicsiknek, amely segíthet nekik, szembenézni a félelmeikkel. Ebben pedig ki lehetne a legnagyobb támaszuk, mint egy kissé introvertált kisegér, akit pillanatok alatt a szívükbe zárhatnak? A történetet a Scolar Kiadó gondozásában és Érsek-Obádovics Mercédesz fordításában olvasható, de vigyázni kell vele, mert olyan cuki, hogy a legmarconább szíveket is meglágyítja!

Tovább
süti beállítások módosítása