Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Rejtő Jenő (P. Howard): A ​szőke ciklon

Az enni való gyémántok

2022. július 28. - KönyvParfé

rejto-2_2.jpgAzt hiszem, nincs olyan ember, aki ne hallotta volna Rejtő Jenő nevét, vagy ne találkozott volna P. Howard regényekkel. Izgalmas kalandokban és fordulatokban bővelkedő, hihetetlenül vicces könyvei mindig és minden korosztálynak pompás olvasmányok. Korábban a WMN oldalon írtam már A szőke ciklonról, de azt gondolom, ezen a blogon is méltó helye van. Rejtő könyvei könnyedek, szórakoztatóak és a nevetésfaktor gyakorlatilag az egekbe kúszik tőlük. Tökéletes kikapcsolódást ígérnek bármikor, személy szerint én a strandon faltam őket kamaszkoromban két falat hideg dinnye majszolása között...

Tovább

Rosie Andrews: A ​Leviatán

Citromos-fokhagymás "tejszínes" tészta fésűkagylónak álcázott ördögszekér gombával

2022. július 25. - KönyvParfé

p1100233_1.jpgTudtad, hogy óceánjaink több mint 80%-a még mindig feltáratlan? Talán ezért ragadják meg a mai napig képzeletünket a tengeri szörnyekről szóló mítoszok és legendák. Több kultúrában is szerepelnek, gondolj csak a szirénekre, a Krakenre vagy a Loch Ness-i szörnyre. Rosie Andrews debütáló regénye A Leviatán ezekkel a hiedelmekkel operál, története egyértelműen a történelmi és gótikus fikció egyik elbűvölő darabjává válhat. A kötet nemrégiben a 21. Század Kiadó KULT Könyvei között jelent meg, melyet Borbély Judit Bernadett fordításában olvashatsz. Aki szereti az efféle hangulatú regényeket, biztosan nem fog csalódni ebben sem, hiszen a sötétség, a mágia, a mítosz és a vallás pontosan úgy keveredik benne, mint a könyv borítóján megjelenő sötétkék, türkiz és arany színben tekergőző kígyók.

Tovább

Jennifer E. Smith: Greta ​James, az elsüllyeszthetetlen

Vegán "lazac" kapros dresszinggel

2022. július 19. - KönyvParfé

5_29.jpg

Ilyen elcsépelt szavakat és kifejezéseket olvashatunk a frissen megjelent könyvek borítóján, mint például "szívet tépő és érzelmes", "megkapó és szenvedélyes", "vibráló történet kalandvágyóknak", vagy a kedvencem: "magához láncol és soha többé nem ereszt". Mindig kétkedve fogadom ezeket a rövidke leírásokat, hiszen soha nem tudhatjuk, mi ebből a reklám és mi a valós vélemény. Mindenesetre Jennifer E. Smith Greta James, az elsüllyeszthetetlen című regénye engem jókor talált meg és ajánlom mindazoknak, akik ebben a melegben hideg vidékre vágyódnak és azoknak is, akik szeretik az olyan történeteket, amelyek különleges érzelmi utazásra invitálják az olvasókat. 

Tovább

Agócs Írisz: Márkó ​bácsi kertje

Ratatouille galette

2022. július 13. - KönyvParfé

5_28.jpg

Bizony nem lehet elég sokszor mondani, hogy bolygónk jövője rajtunk múlik. De ami ennél is fontosabb, hogy minél fiatalabb korban el kell kezdeni beszéli erről a gyerekekkel, hogy később okos és környezettudatos felnőtté váljanak. Persze ehhez nem elég, hogy mesélünk róla vagy csak néha érintjük a témát, azt is látniuk kell, hogy mi magunk is figyelünk a környezetünkre. Jó, ha már kicsiként tudnak a szelektíven gyűjtés hasznosságáról, ezért akár együtt, közösen szétválogathatjuk a  háztartásban felgyülemlett papír- és műanyag hulladékot. Lehetőleg tartózkodjunk a sok műanyag játéktól és inkább a fát preferáljuk. 
Ha tehetjük, a zöldség és gyümölcsvásárlást főként a piacon, helyi termelőknél ejtsük meg. Használjunk textilzsákot a bevásárláskor, legyen külön a zöldségeknek, a gyümölcsöknek és a pékáruknak is. Ha van rá lehetőség, mi magunk is nevelhetünk fűszernövényeket, akár egy panellakás erkélyén is. Rengeteg hasznos tippet találni az interneten, de a gyerekeknek is számtalan könyv készült ebben a témában. Agócs Írisz egy "világmegmentő könyvsorozatot" álmodott meg, melynek első kötete a Márkó bácsi kertje - Mici megmenti a világot címmel tavaly látott napvilágot a Pagony Kiadó gondozásában.

Tovább
süti beállítások módosítása