Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

John Corey Whaley: Nagyon ​logikátlan barátság

Cheddar sajtos burgonyagolyók

2016. december 17. - KönyvParfé

logikatlan_baratsag.jpgJohn Corey Whaley a Kobak című regényével lett ismert hazánkban, most pedig megérkezett új könyve, a Nagyon logikátlan barátság, amely a Maxim Kiadó gondozásában jelent meg. Ha már eleged van a sulis románcokból, meg a szokásos szerelmi szálas történetekből, akkor ezzel érdemes lesz próbálkoznod. Egy realisztikus young adultról van szó, és ahogy a szerzőtől már megszokhattuk, most is egy érdekes témát dolgozott fel, és szerethető karaktereket alkotott.

Tovább

Karácsonyi blogturné (2016)

2016. december 15. - KönyvParfé
karacsonyi_blogturne.png
"(...) leginkább a karácsony hangjait szeretem. Az utcasarkon álldogáló télapók csengettyűinek csilingelését, az ismerős karácsonyi slágerek dallamait a fonográfon és a kántálók édes, néha hamiskás hangját. Élvezem a város nyüzsgő forgatagát is. Izgatottan hallgatom a csomagolópapírok ropogását, az üzletek zacskóinak zörgését, és jókedvre derítenek az idegenek vidám karácsonyi köszöntései."

Tovább

Star Wars Book Tag

2016. december 14. - KönyvParfé

star-wars-logo.jpgEddig csak külföldi oldalakon láttam ezt a Star Wars Book Tag-et, de miután a film következő része itt a mozikban, muszáj volt kitöltenem. Sokféle Tag létezik belőle, találtam hosszabbat, rövidebbet, és még vloggerek is próbálkoztak vele. Végül itt találtam meg a nekem leginkább tetszőt, majd kicsit átalakítottam. Az angol nyelvtudásom hagy némi kívánnivalót maga után, így a fordítást ezúton köszönöm Anatole cimborámnak. A képeket pedig a Lego oldalának. 

Tovább

Matt Haig: A ​fiú, akit Karácsonynak hívnak

Nyalóka süti

2016. december 14. - KönyvParfé

sutinyaloka1.jpgGyerekkoromban mindig izgatottan vártam a karácsonyt. Persze most is, de anno azért mégis más volt a helyzet. Elvarázsoltak a színes fények, a szoba sarkában felállított karácsonyfa, a becsomagolt ajándékok, meg ugye az egész készülődés és ráhangolódás, melyet a finom ételek, illatos sütemények tettek még örömtelibbé. Hmmm, nincs is jobb, mint begubózni a meleg szobába, magunkhoz venni egy nagy tál mézeskalácsot, és egész nap nézni a meséket. Oké, ez nem újdonság, imádom a hasamat, a meséket, különösképpen a szívhez szóló karácsonyi történeteket, ahol vannak koboldok, jó és rossz gyerekek, meg ugye izgalmas kalandok. Általában fontos szerepe kap a Télapó, akit mindenhol hatalmas pocakkal és piros, fehér bojtos sapkában ábrázolnak, és ott vannak mellette hű kísérői a rénszarvasok, akik házról házra röpítik a varázsszánnal. Ez a kedves, piros pozsgás arcú bácsi, emblematikus szereplője lett a karácsonynak, Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak című könyvéből pedig egy csomó új információhoz jutottam. Először is, hogy milyen volt Télapó kisfiúnak? Miért nem öregszik? És kik a koboldok, a trollok, és milyen egy Igazmondó Glimpi? Ha ezekre a kérdésekre Te is régóta keresed a válaszokat, neked is muszáj elolvasnod ezt a könyvet!

Tovább
süti beállítások módosítása