Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

15+1 szuper böngésző, nem csak gyerekeknek

Szigorúan 0-99 éves korig

2022. május 27. - KönyvParfé

bongeszok_2.png

Azt gondolom, hogy a böngészőkönyveknek a varázseszközök között lenne a helye. Hogy miért? Mert egy könyvvel gyakorlatilag kapsz legalább egy teljes órát, melyet csöndben, nyugodtan tölthetsz, hiszen a gyerekeket (és a felnőtteket is)  sok időre képes lekötni. Hogy mi a titok? Azt hiszem a részletgazdag képeken van a lényeg, hiszen bármennyire szuggerálunk egy rajzot, mindig akad egy-két új látnivaló. De rengeteg más pozitívum szól még mellettük! Például az, hogy beindítja a kicsik fantáziáját, történeteket találhatnak ki a képek mellé és mindig új dolgokat fedezhetnek fel rajta. Bővíthetjük a szókincsüket, fejleszthetjük a koncentrációs képességüket, tréningezzük vele a memóriájukat, észrevétlenül gyakorolhatjuk a számolást és ami a legfontosabb, végig jól szórakoznak. Most pedig mutatok néhány szuper böngészőkönyvet, melyeket bármikor nyugodt szívvel a gyerekek kezébe adhatsz!

Tovább

V. E. Schwab: Addie ​LaRue láthatatlan élete

Vegán macaron

2022. május 25. - KönyvParfé

p1090809.jpgHunyd le a szemed és gondolj valamire, amit nagyon szeretnél. Mire vágysz a leginkább? Mi az, amiért bármit megadnál? Van olyan dolog az életedben, amit feláldoznál ezért az álomért? Mindannyian éreztük már azt, hogy annyira vágyunk valamire, hogy az már szinte fáj. Te meddig mennél el, hogy a legbensőbb kívánságod teljesüljön? És mit tennél, ha ez az áldozat túlságosan nagy lenne, de erre csak később eszmélnél rá? 
Tavaly jelent meg az Agave Könyvek gondozásában és Ballai Mária csodálatos fordításában V. E. Schwab Addie LaRue láthatatlan élete című könyve, mely pontosan ezeket a kérdéseket boncolgatja. A regény 2020-ban a Goodreads olvasói szavazatai alapján elnyerte a legnépszerűbb fantasy címet. Noha én nem aggatnám rá a klasszikus értelembe vett fantasy jelzőt, vitathatatlan, hogy megérdemli a figyelmet.

Tovább

Bernardine Evaristo: A ​lány, a nő, a többiek

Afrikai édesburgonyás mogyoróleves

2022. május 13. - KönyvParfé

1_44.jpgA nemzetközi könyvpiacon az utóbbi időben egyre jelentősebbé vált az az irodalmi irány, amely a nő és a férfi egyenjogúságát helyezi a középpontba. Vagyis a főszereplők a legtöbb esetben ambiciózus, modern, két lábbal a földön állnak és pontosan tudják, hogy merre tartanak. Ezen könyvek szerzői elismerik a női érdemeket és harcolnak a beskatulyázás ellen. És itt jön a képbe a feminista irodalom, amely kiemelten kezeli azon nők történeteit, akik múltbéli, vagy akár a mai napig érzékelhető diszkriminatív helyzetével foglalkozik. Napjainkban a feminizmusról él egy torz kép, miszerint azok a nők a feministák, akik a család elé helyezik a karriert. Pedig ez nem azt jelenti, hogy minden nőből sikeres üzletasszonynak kell válnia, hanem azon van a hangsúly, hogy mindenki azt tehesse, ami a saját értékeinek megfelel és senkit ne érjen megkülönböztetés. Bernardine Evaristo A lány, a nő, a többiek című könyve sok szempontból egyedülálló, de az biztos, hogy senkit sem hagy majd hidegen. Olyan témákat érint, melyekről beszélnünk kell, mint mondjuk a fentebb említett feminizmus, a nemi identitás, szexuális irányultság, rasszizmus, generációk közti harcok, brexit, intellektualizmus vagy épp az anarchizmus.

Tovább
süti beállítások módosítása