Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

20 celeb, akik igazán otthonosan mozognak a konyhában

2019. augusztus 04. - KönyvParfé

hires_szakacskonyvek_1.pngHallottál már Gwyneth Paltrow csokis chia pudingjáról? Kíváncsi vagy, hogy mit eszik Snoop Dogg, amikor szomorú? Jó lenne belesni Freddie Prince Jr. konyhájába? És vajon Coolio milyen fogásokat dob össze, ha vendégeket vár? Összegyűjtöttem néhány híresség szakácskönyvét, akikről nem is gondoltam korábban, hogy ennyire ügyesen forgatják a fakanál!

1. Gwyneth Paltrowgp_cookbook.jpg

Gwyneth Paltrow azt vallja, hogy "Az étkezések alatt mindig boldogságot kellene éreznünk. Nem pedig bűntudatot." Hitted volna, hogy igazi ínyencnek számít? Igen... olyannyira, hogy 2007-ben még egy gasztronómiai körútra is elindult Spanyolországba. Számos szakácskönyve megjelent már, melyekben alacsony glutén-, cukor- és zsírtartalmú ételek szerepelnek. Tetszik, hogy törekszik a gyors és ízletes fogásokra, miközben hihetetlenül egészségtudatos is.

2. Stanley Tuccist_cookbook.jpg

Bár Tucci szerepelt a Julie & Julia – Két nő, egy recept című filmben, mégsem a forgatások alatt ragadt rá a főzés iránti szeretete. Két szakácskönyve jelent meg eddig, melyek olasz családi recepteket tartalmaznak. Nagy sikert arattak ezek a könyvek, még Anthony Bourdain és Jonathan Waxman séf is elismerően nyilatkoztak róla. Tucci családbarát recepteket oszt meg az olvasókkal -  az alap tésztaételektől a barbecue csirkeszárnyakig és a toszkán paradicsomlevesig mindenki kedvére válogathat belőle.

3. Audrey Hepburnah_cookbook.jpg

Egy kicsit kilóg ez a könyv a sorból, hiszen nem Hepburn, hanem fia, Luca Dotti írta. Az Audrey at Home félig egy családi vendégkönyv, félig pedig receptek gyűjteménye. Megható történeteket és isteni recepteket olvashatsz benne; kipróbálhatod a hollywoodi bálvány csokitortáját, és azt is megtudhatod, hogyan készítette a híres Spaghetti al Pomodoroját. Sőt! Van benne egy sütemény is, amely Hollandia felszabadulását és a házasságát szimbolizálja. Hitted volna?

4. Ziggy Marleyzm_cookbook.jpg

Miért nem lehetne egy reggae művésznek szakácskönyve? Bob Marley fia Ziggy, a klasszikus jamaikai ízeket és ételeket csalogatta elő ebben a kötetben. A kókuszos currys halleves és a karibi salsa elég jól hangzik, nem? Mindenesetre a kötetben szereplő receptek túlnyomó többsége a vegetáriánus és a vegán étkezést követők számára is rendkívül hasznos lehet.

5. Meghan Marklemm_cookbook.jpg

Igen, igen! Meghan hercegné szakácskönyve tavaly jelent meg. Ez egy nagyon különleges darab, ugyanis a kötetben szereplő receptek többsége a nyugat-londoni Hubb (arabul: szeretet) elnevezésű közösségi konyha ételeit tartalmazza. 2017-ben a Grenfell Tower-i tűzesetet követően Meghan a környékre látogatott, és azóta is rendszeresen vendégeskedik az ott élő nőknél. A tragédiában 72 ember vesztette életét, majd a tűz után a helyi nők egy csoportja összegyűlt, hogy együtt főzzön családjaiknak, szomszédaiknak. Meghan szoros kapcsolatot ápol ezekkel az asszonyokkal, együtt felfedezték a főzés és az ételosztás közösségépítő erejét. A könyvek eladásából befolyt összeg egy része segíti a közösségi konyha munkáját. A jótékonysági szakácskönyvben 50 recept található, köztük olyan finomságok, mint az avokádó dip, padlizsán masala vagy a vegetáriánus samosa.

6. Pippa Middletonpm_cookbook.jpg

De itt van Katalin hercegné húga is, aki a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésére hívta fel a figyelmet szakácskönyvével. A British Heart Foundation, vagyis a Brit Szív Alapítvánnyal közösen alkotott meg egy egészségtudatos szakácskönyvet. A könyvben több mint száz receptet olvashatsz, melyek nemcsak egészségesek, de finomak is.

7. Sheryl Crowsc_cookbook.jpg

Oké, nem kellene minden könyvnél hangsúlyoznom, hogy egészséges receptekkel van tele, de Sheryl Crow szakácskönyve kétségtelenül ilyen. Az énekesnő csak olyan ételeket válogatott be a könyvbe, melyeket személyi-szakácsától Chuck White-tól tanult, amikor a mellrák ellen küzdött. Ezeket a fogásokat beépítette az étkezéseibe, és azóta is szívesen fogyasztja őket. Okos, hasznos és igazán tudatos könyv.

8. Gloria Estefange_cookbook.jpg

Gloria Estefan 2008-ban megjelent szakácskönyve a hamisítatlan kubai ízvilágot mutatja be. A kiadvány finom, házias ételeket tartalmaz, melyek elkészítését lépésről-lépésre láthatja az olvasó. Az ínycsiklandozó fogások mellett az Estefan család képei és történetei is megelevenednek a lapokon. Aki szereti a kubai ételeket, ezt semmiképpen se hagyja ki.

9. Dolly Partondolly-parton-cookbook.jpg

A „Countryzene Királynője”-ként számon tartott Dolly Parton 2006-ban jelentette meg szakácskönyvét. A kötetben több mint 150 kiváló recept olvasható, ezeket édesanyjától, Avie Lee Partontól, anyósától és az utazásai alkalmával szerzett. Akik szeretik a déli, házias ételeket, biztosan nem fognak csalódni.

10. Boy Georgeboy_george_cookbook.jpg

Amikor először megláttam ezt a könyvet, azt hittem, ez valami vicc. Pedig nem. Boy George makrobiogikus szakácskönyve rengeteg egészséges receptet tartalmaz, és a szakértői tanácsok mellett sok-sok szellemes megjegyzést is olvashatsz az ételek leírása mellett. 

11. Morgan Freemanmorgan_freeman_cookbook.jpg

2004-ben az Iván hurrikán hatalmas pusztítást végzett a Karib-térségben és az Egyesült Államokban. A Morgan Freeman and Friends című szakácskönyv Meghan Markle könyvéhez hasonlóan szintén jótékonysági céllal jött létre. Ez a kiadvány egy csomó híresség kedvenc karibi receptjeit mutatja be, valamint sok-sok történetet olvashatsz a szigeti életről. Olyan hollywoodi sztárok adták nevüket a könyvhöz, mint Tom Hanks, Ben Affleck vagy Michael Douglas.

12. Freddie Prinze Jr.fpj_cookbook.jpg

Gondoltad volna, hogy Zack Siler, a Csaj nem jár egyedül című fimből egy igazi ínyenc? Freddie Prinze Jr. félig Puerto Rico-ban, félig Új-Mexikóban nőtt fel, talán ezért rajong ennyire a merész ízekért. Talán nem kell mondanom, hogy ezek a receptek is egészségesek. Naná! És természetesen ez a könyv nem jöhetett volna létre, ha nincs felesége, Sarah Michelle Gellar.

13. Alicia Silverstoneas_cookbook.jpg

Alicia Silverstone, az egykori Batgirl, valamint a Spinédzserek sztárja, évek óta a vegán életmód elkötelezett híve. Könyvében felvázolja, miért jó a növényi alapú étrend, és milyen alternatívák léteznek, ha fokozatosan elhagynád az étrendedből a hús- és tejtermékeket. Megmutatja, hogy milyen finom tud lenni egy vegán reggeli, de a könyvben bőven találsz még ebéd, vacsora és desszert ötleteket is.

14. Eva Longoriael_cookbook.jpg

Ha szereted a mexikói és a latin-amerikai recepteket, akkor Eva Longoria szakácskönyve bizonyára tetszeni fog neked. Ez egy családi történetekkel, szép, színes fotókkal illusztrált kötet, melyben felelevenednek Eva emlékei a texasi farmon töltött gyerekkorából. A színésznő a szezonális, friss alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor a kevésbé derékkímélő, hagyományos mexikói ételek is megtalálhatóak a kiadványban. 

15. Oprah Winfreyoprah-winfrey-cookbook.jpg

A híres amerikai televíziós műsorvezető, 2017-ben adta ki szakácskönyvét. 115 recept található a kötetben, valamint néhány észrevétel és jó tanács, melyeket Oprah a számtalan sikertelen fogyókúrái során tapasztalt. Búcsút inthetsz a jojó diétának, hiszen ez a részben szakácskönyv, részben útmutató valóban segít, ha rálépnél az egészséges életmódot követők útjára.

16. Roald Dahldahl.png

Ez egy nagyon kedves szakácskönyv. Bájos történeteket olvashatsz benne Roald Dahl-ról, a családjáról és barátairól. Sok-sok képet, fotót tartalmaz, valamint az író kedvenc receptjeit. Ha szereted a finom ételeket és a jó borokat, akkor ezt a könyvet is szeretni fogod. Nálam már beszerzés alatt...

17. Reese Witherspoonreese.png

Reese Witherspoon roppan elbűvölő nő. A Whiskey in a Teacup című könyvében megosztja kedvenc receptjeit, valamint tippeket ad, hogyan rendezz jó partit. Öltözködési tanácsokat oszt meg, valamint számtalan kedves történetet a gyermekkorából. Azt hiszem az almaszószos tortája és a cheddar sajtos kekszei mindenképp megérnek egy próbát.

18. Olivia Newton-Johnolivia-newton-john-cookbook.jpg

A Grease-ből jól ismert Sandy Olsson, vagyis Olivia Newton-John 2013-ban dobta piacra szakácskönyvét. Ő is sikeresen leküzdött egy alattomos mellrákot, majd Melborune-ben egy rák- és wellnessközpontot is alapított. A Livwise című szakácskönyve a friss, egészséges ételekre összpontosít, a kötetben vegán, vegetáriánus és nyers ételek is helyet kaptak.

19. Snoop Doggsd.jpg

Íme 50 recept a gengszter-rapper konyhájából. Először azt gondoltam, ez egy vicces könyv, de nem; tele van finom ételekkel. Reggeli, ebéd és vacsora tippeket találsz benne, valamint finomabbnál finomabb italok és desszertek leírását. A könyvből azt is megtudhatod, mit szokott falni Snoop Dogg, amikor rossz kedve van, és hogy milyen helyekre szeret járni, ha éhes és nincs kedve otthon főzni. Azt hiszem, a mennyei csokis sajttorta receptje tényleg világbajnok.

20. Coolioc_cookbook.jpg

Abszolút kedvenc! Először azt hittem, hogy nem látok jól és csak a szemem káprázik, de nem. Ez a könyv tényleg létezik, és a híresztelések szerintem nem is rossz! Coolio szeret főzni, olyannyira, hogy a The Food Network tévécsatornán is többször fellépett. Akik olvasták a könyvet, azt mondják róla, hogy kiváló receptek találhatóak benne, de azért is szeretik annyira ezt a könyvet, mert eszméletlenül vicces. Ki gondolta volna?

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr8814990848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása