Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Cynthia Paterson - Brian Paterson: Foxwood ​összes meséje

Fahéjas-almás galette dióval és sós karamell szósszal

2023. január 10. - KönyvParfé

2_52.jpg

Az ilyen hűvös, esős időben bizony elkélnek az összebújós, ágyban, meleg paplan alatt olvasós mesék. Ezért lehet tökéletes választás, ha Cynthia Paterson és Brian Paterson szívmelengető történeteit lapozgatod, és bebarangolod a szereplőkkel Foxwood erdejét és varázslatos környékét. Tudniillik ezen a csodálatos helyen megállt az idő. Az állatok szeretetben élnek, kedvesek egymáshoz, segítenek egymásnak és mindig van valami alkalom, amikor mulatságot lehet rendezni, ahová finom fogásokat készíthetnek és jóízűen együtt elfogyaszthatnak. Ez a végtelenül kedves könyv tavaly jelent meg a Manó Könyvek gondozásában, a fordítást pedig Szabó T. Annának köszönhetjük. S ráadásul azért is különleges ez a kiadvány, mert végre egy kötetben olvasható mind a nyolc történet!

Tovább

21 szívet melengető karácsonyi gyerekkönyv

Hangolódjunk az ünnepekre!

2022. december 23. - KönyvParfé

21_1.jpg

Már benne vagyunk a karácsonyi finisben, de akik még mindig bizonytalanok, hogy mit vegyenek az aprónépnek, azoknak összegyűjtöttem pár címet, hátha megjön tőle az ihlet. Holnap még beszerezhetőek a karácsonyi őrületben, de ha inkább nem mászkálnátok már délelőtt a könyvesboltokba, azt is megértem. Mindenesetre érdemes megjegyezni a címeket, mert a jövő évi beszerzési listákon is méltán van helyük.

Tovább

Rita Falk: Császármorzsa-dráma (Franz Eberhofer 9.)

Vegán császármorzsa eperlekvárral

2022. november 22. - KönyvParfé

1_57.jpg

Jócskán elmaradtam Rita Falk könyveivel, pedig az volt a terv, hogy sorban végigeszem őket. Bár elolvastam az összes eddig megjelent kötetet, egy ideje nem került fel róluk bejegyzés az oldalra. Hiába történt sok fergeteg momentum Franz Eberhofer életében, most mégis a nemrégiben megjelent kilencedik részt hoztam, melynek címe Császármorzsa-dráma!
Morbid-fekete humorból most sincs hiány, és ugyanúgy megkaptam a szívemnek oly kedves niederkaltenkircheni milliőt, melyet mindig annyira várok. A történet a Magistra Kiadó gondozásában és Balla Judit fordításában jelent meg.

Tovább

Bonnie Garmus: Minden ​kémia

Zöldséges pirított tészta

2022. november 16. - KönyvParfé

00_6.jpgAzt hiszem, szeretjük azt gondolni, hogy hosszú utat tettünk meg a 60-as évek óta. De biztos ez? Eltelt több mint 60 év, de a genderpolitika  terén valószínűleg nem jutottunk olyan messzire, mint szerettük volna. Noha a nők több területen bizonyították, hogy feltudják venni a kesztyűt a férfiakkal szemben, még mindig nem egyszerű versenyben maradni. Főleg, ha valaki túlontúl öntudatos és pontosan tudja, mit akar elérni az életben. Mert ahelyett, hogy az okos és karrierista nőket példaképnek tekintenénk, nem feltétlenül kedves címkéket aggatunk rájuk. Bonnie Garmus Minden kémia című könyvének főszereplője egy olyan figyelemreméltó hölgy, aki kellőképpen határozott és céltudatos. Tudja, hogy mit akar, és rendíthetetlenül menetel előre, hogy elérje céljait.

Tovább

Marie Benedict - Victoria Christopher Murray: Belle, ​a könyvtár királynője

Vichyssoise, avagy a hideg póréhagymás burgonyakrémleves

2022. szeptember 24. - KönyvParfé

b.jpgAmikor a kezembe vettem Marie Benedict és Victoria Christopher Murray közös könyvét, a Belle, a könyvtár királynőjét, egy könnyed olvasmányra számítottam. Az igazsághoz  hozzátartozik, hogy eddig soha nem hallottam Belle da Costa Greene nevét, pedig egy kivételes műveltséggel és páratlan ízléssel megáldott hölgyről van szó, aki csalhatatlan érzékkel válogatta össze munkaadójának az egyedülálló kéziratokat és ritka műkincseket. Az 1900-as évek elején robbant be a köztudatba és kétségtelen, hogy egy nem mindennapi életutat járt be. A kötet a Libri Kiadó gondozásában és Bakonyi Berta fordításában jelent meg, és mindazoknak ajánlom, akik szeretnének bepillantást nyerni egy olyan hölgy életébe, aki képes volt felvenni a versenyt kora legádázabb üzletembereivel is.

Tovább

Jenny Colgan: Mentsük ​meg a Piciny Csodák Pékségét (Piciny Csodák Péksége 4.)

Bruschetta

2022. szeptember 21. - KönyvParfé

1_1_2.jpg

Hogy miért szeretik annyian Jenny Colgan könyveit? Talán azért mert mindig kapunk belőlük egy kis szelet napsütést, amely mosolyt csal az arcunkra. Nemrégiben megjelent a Piciny Csodák Péksége sorozat utolsó kötete, melynek címe: Mentsük meg a Piciny Csodák Pékségét. Az írónő pedig megint csak elkalauzol bennünket a Cornwall déli részén található barátságos kis faluba, Mount Polbernébe. A régi szereplők maradtak, de a történet most nem kifejezetten rájuk fókuszál, hanem egy fiatal lányra, aki a lelki gyógyulás reményében kibérel a környéken egy házat. Persze vicceS jelenetekből és kalamajkából most sincs hiány, de ezt már megszokhattuk az előző köteteknél is.

Tovább

Shelby Van Pelt: A ​boldogságnak nyolc karja van

Vegán "tonhalkrém"

2022. szeptember 14. - KönyvParfé

1_54.jpg

Az elmúlt néhány év után, és a világ jelenlegi helyzetét is tekintve azt érzem, egyre inkább szükségünk van a léleksimogató, boldog pillanatokra. Kellenek a kedves és szívhez szóló történetek, melyek hitet adnak abban, hogy létezik a jó. S hogy ez a jóság most miért is fontos? Mert Shelby Van Pelt A boldogságnak nyolc karja van című debütáló regényében egy Marcellus nevű idős polip testesíti meg mindazt a csodát, amelyet a mindennapokban mindannyian keresünk.

Tovább
süti beállítások módosítása