Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Regények 6 szóban

Te mennyit ismersz fel? Játssz és maradj talpon!

2022. április 12. - KönyvParfé

Egy városi legenda szerint Hemingway fogadást kötött barátaival és írótársaival egy manhattani étteremben, hogy elmesél egy történetet hat szóban. Mindenki bedobott 10 dollárt és Hemingway állítólag a következő mondatot írta fel egy szalvétára (más verziók szerint papírra): "For sale: baby shoes, never worn" vagyis "Babacipő eladó: soha nem hordta senki".
Állítólag mindenki elismerését kivívta ez a néhány szavas rögtönzés, így a fogadást megnyerte.
Ez a hatszavas módszert akkora siker lett, hogy azóta is alkalmazzák a marketing területén, iskolákban, állami börtönökben, vállalkozásokban, programozásban és mára több tucat könyv született a témában.

Pár évvel ezelőtt Dragomán György is egy zanzajátékra invitálta követőit, melyben az volt a feladat, hogy írja le mindenki kedvenc regényének tartalmát hat szóban. Ez a kihívás sokakat megmozgatott, köztük engem is. Most arra kérlek, hogy tarts velem egy rövid kvíz erejéig és mozgasd meg te is egy kicsit az agysejtjeidet!

A játék egyszerű: felteszek tíz kérdést, neked pedig meg kell találnod a hat szavas leírás alapján a helyes választ. Mehet a játék? AKKOR VIGYÁZZ, KÉSZ, RAJT!

süti beállítások módosítása