Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Ashley Poston: Halott ​romantika

Haláli pohárkrém

2023. december 06. - KönyvParfé

1_74.jpgA romantika határozottan nem halott. Ha pedig elolvasod Ashley Poston Halott romantika című regényét, te is rájössz majd, hogy igazam volt. A szerző első, gyönyörűen megírt regénye, egy meghitt történetre sikerült, mely szól a hazatalálásról, a családról, a gyászról, a veszteségről és az igaz szerelemről. De ha még mindig bizonytalan vagy, akkor is tegyél vele próbát, ha kedveled a szellemtörténeteket, a kisvárosi romantikát, a kiszámíthatatlan érzelmi csúcspontokat, és az Addams Family hangulatot. Ütős, mi?

A regény főszereplője Florence Day, aki kisvárosi lányként New Yorkban éli pörgős életét. Egy neves írónő szellemírójaként próbálja építeni karrierjét, de most úgy érzi, nem tudja befejezni az utolsó regényét. Közeledik a leadási határidő, ezért találkozik új szerkesztőjével, hogy még több haladékot kérjen. Ez a találkozás nem alakul valami fényesen, hiába tűnik első látásra szívdöglesztően szuper pasinak Ben. Kiégés ide vagy oda, nem kap több időt, már csak napjai vannak, hogy befejezze a regényt, különben egy per szakad a nyakába. De hogyan lehet jól megírni egy romantikus történetet, ha csalódtunk és csúnyán átvert az ex? Hihetünk a szerelemben a történtek után is?
Ezek a kérdések foglalkoztatják Florence-t, míg nem kap egy telefonhívást, mely mindent egy csapásra semmissé tesz. Édesapja váratlanul meghal. Azonnal hazautazik a családjához, ahol közel tíz éve nem járt, ugyanis egy szörnyű gyerekkori emlék miatt menekült el a városból. Florence-nek van egy különleges képessége, mégpedig az, hogy képes látni a szellemeket. Na nem az összeset, hanem azokat, akiknek befejezetlen ügyük maradt. Ez a képessége már gyerekkorában is megvolt, iskolatársai viszont nem hittek neki és kigúnyolták.
Most viszont újra megjelenik Mairmontban, ahol visszatérnek a régi emlékek, ráadásul magára vállalja, hogy megszervezi édesapja temetését. A helyzet egyáltalán nem egyszerű, a család egyes tagjai ellenségesen fogadják, nyomasztja a múlt, hiányzik neki szeretett édesapja, ráadásul bekopog az ajtaján egy szellem is, mégpedig jóképű szerkesztője, Ben személyében. 

Florence családja különleges és érdekes a dinamikája is. Édesapjuk volt a közös kapocs, meg persze a családi vállalkozás, melynek neve Letűnt Napok Ravatalozó. Bármily furán hangzik is, számukra ez mindig természetes volt. A ravatalozóból jövő "illatok", vagy a tudat, hogy az alagsorban néhány temetésre előkészített hulla fekszik. A szellemekkel való kommunikálást édesapja is birtokolta, talán ezért is állt nagyon közel Florence hozzá. Hiánya hatalmas űrt hagyott, de nem csak a család, hanem a városban élők szívében is.

A gyász végig kísér minket olvasás közben, hiszen nemcsak a szeretett apa elvesztésének feldolgozása, de a temetés megszervezése is nehéz. Nagyon szépen feldolgozza ezt az írónő, végigmegy a folyamatokon és reálisan ábrázolja a történéseket. Bevallom, néha még én is elpityeredtem olvasás közben, mert annyira hatott rám. Kifejezetten tetszett, hogy minden családtag másképp dolgozta fel a veszteséget, hiszen az életben is mindenki úgy gyászol, ahogy tud. Nincs rá recept vagy szabálykönyv.

A szerelmi szál szépen, lassan bontakozik ki. Bár a körülmények ismeretében ez érthető is, hiszen nem a legideálisabb helyzetben akad össze Ben és Florence. Az pedig még inkább nehezíti a helyzetet, hogy Benji szellem, vagyis nagy valószínűséggel csak a halála utáni elintézendő dolgai miatt van még a Földön. És pont ettől furcsa és üdítő az egész, mert teljesen más, mint amire számítanál. Hiába ígéri azt a borító, ez egyáltalán nem egy cuki, cukormázba öntött romkom.

És hogy miért olvasd el ezt a könyvet? Talán azért, mert bár azt hiszed, hogy a paranormális romantikus könyvek nem neked valók, ezután a kötet után rájössz majd, hogy tévedtél!

Haláli pohárkrém

Ehhez a könyvhöz nagyon illik valami Halloweenes, borzongatós cucc, már csak amiatt is, mert egy temetkezési vállalkozás életébe is betekinthetünk. Ettetek már sírköves, csokis pohárkrémet? Nem?! Pedig isteni!2_78.jpgHozzávalók (2-3 pohárra elegendő):
A krémhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • Oreo keksz
  • bármilyen más keksz, ami alkalmas lehet sírkőnek (Te jó ég, ez mennyire furán hangzik...)
  • fekete dekortoll (Ha nincs, akkor olvasztott csoki is megteszi.)

A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral. Felváltva hozzáadom a kakaóport és a tejet, miközben folyamatos keverés mellett csomómentesre dolgozom. Lassú tűzön felfőzöm és besűrítem, mintha pudingot készítenék. A tűzről levéve, néha megkeverve hagyom kihűlni, majd poharakba töltöm. Hűtőbe teszem, hogy jól kihűljenek, majd tálalás előtt dekorálom. Az Oreo kekszet összetöröm és a csokis krém tetejére szórom, mintha homok lenne. A másik fajta kekszre az íróka segítségével ráírom, hogy RIP, majd belenyomom az oreós krémbe. Ezután csak a kanalakat kell a tálcára tenni és lehet is belapátolni!402331785_6574810232648216_1301208207631254222_n.jpg

Megjelent a Magnólia Kiadó újdonsága, a Halott romantika! Ha kíváncsiak vagytok, hogy mit gondolnak bloggereink erről a szellemesen romantikus regényről, esetleg játszanátok a kiadó által felajánlott nyereménypéldányért, tartsatok velünk!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Halott romantika egy szellemes-romantikus regény, éppen ezért mostani játékunk során is ilyen könyveket keresünk. Minden állomáson találtok egy hasonló zsánerű, hiányos könyvcímet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni és beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába a könyv teljes címét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)halott_romantika.png

A turné állomásai:
11.27.  Fanni's Library
11.29.  Szembetűnő
12.01.  KönyvParfé
12.03.  Csak olvass!
12.05.  Pandalány olvas
12.06.  KönyvParfé
12.07.  Betonka szerint a világ...
12.09.  Olvasónapló
12.11.  Zakkant olvas
12.13.  Hagyjatok! Olvasok!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr5518254249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása