Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

15+1 szuper böngésző, nem csak gyerekeknek

Szigorúan 0-99 éves korig

2022. május 27. - KönyvParfé

bongeszok_2.png

Azt gondolom, hogy a böngészőkönyveknek a varázseszközök között lenne a helye. Hogy miért? Mert egy könyvvel gyakorlatilag kapsz legalább egy teljes órát, melyet csöndben, nyugodtan tölthetsz, hiszen a gyerekeket (és a felnőtteket is)  sok időre képes lekötni. Hogy mi a titok? Azt hiszem a részletgazdag képeken van a lényeg, hiszen bármennyire szuggerálunk egy rajzot, mindig akad egy-két új látnivaló. De rengeteg más pozitívum szól még mellettük! Például az, hogy beindítja a kicsik fantáziáját, történeteket találhatnak ki a képek mellé és mindig új dolgokat fedezhetnek fel rajta. Bővíthetjük a szókincsüket, fejleszthetjük a koncentrációs képességüket, tréningezzük vele a memóriájukat, észrevétlenül gyakorolhatjuk a számolást és ami a legfontosabb, végig jól szórakoznak. Most pedig mutatok néhány szuper böngészőkönyvet, melyeket bármikor nyugodt szívvel a gyerekek kezébe adhatsz!

1. Aleksandra Artymowska: 80 böngészővel a Föld körül (Alexandra Kiadó, 2018)

4780982_5.jpgVilág körüli útra indulunk! Tarts velünk te is ezen a fantasztikus utazáson, mely során böngészők, labirintusok és kirakók nehezítik utunkat. Nyolcvan állomást kell teljesíteni. Meg tudod oldani mindet?

2-3. Agnes Baruzzi: Kalandos óceán - Keress meg! (Ventus Libro Kiadó, 2022) - Agnese Baruzzi: Égi kalandok - Keress meg! (Ventus Libro Kiadó, 2022) 

keress_meg.png

2. Az Égi kalandok, a Keress meg!-sorozat első kötete a magasba - többek között madarak, léghajók, repülőgépek, űrlények, tűzijátékok közé - invitálja a szemfüles kis olvasókat.

3. A Kalandos óceán, a Keress meg!-sorozat második kötete a mélybe - többek között halak, sellők, polipok, teknősök, rákok közé - invitálja a szemfüles kis olvasókat.

Szebbnél szebb oldalakon lehet megkeresni a trükkösen elrejtett tárgyakat és állatokat.

A feladványok egyre érdekesebbek - és nehezebbek - lesznek, de a könyv végén szerencsére mindenre fény derül. Keresésre fel!

4. Rachel Piercey: Kerek erdő, esztendő (Babilon Kiadó, 2021)

4450.jpgJárd Mackóval az erdőt! Csodaböngésző egy mesés erdőről és a négy évszakról. Ebben a varázslatos erdőben iskolába járnak a kisállatok, nyusziéknál szülinapi zsúrt rendeznek, az akadályversenyen pedig az összes erdőlakó elindul, még a csigabiga is. A nyuszik hajóra szállnak, az őzikék virágot locsolnak, a szarvas és a mosómaci színpadra lép. És még mennyi más történik!
Minden oldalpáron keresgélős feladatok és gyönyörű versek várnak Fenyvesi Orsolya bolondos-játékos fordításában.
A versekből dalok is születtek Kárász Eszter és Bata István feldolgozásában. Hallgasd meg őket!

 5. Sandra Grimm: Jakab Borit keresi (Manó Könyvek, 2020)

5987663_5.jpg

Végre itt a nyári szünet!
Jakab Anyával, Apával és Borival nyaralni indul. Mindenhol rengeteg a látni- és felfedeznivaló: a benzinkútnál, a kempingben, az állatkertben és az aqvaparkban is. Jakab ezernyi klassz dolgot lát. Te is látod őket? Ráadásul Bori folyton eltűnik. Segítesz Jakabnak megtalálni?

6-7. Gilicze Gergő: Állatkerti böngésző (Naphegy Kiadó, 2021) - Gilicze Gergő - Molnár Rebeka: Vidámparki böngésző (Kossuth Kiadó, 2022)

6.png

6. Az állatkert lakói mozgalmas napra ébredtek. Miközben a gondozóik a szokásos munkájukat végzik, a nagyszámú látogató kavarodást okoz. Nyitva marad a lepkeház ajtaja, és elszállnak a lepkék, egy majom kiszökik a majomházból, valaki mézet lop, és egy kisfiú eltűnik a tömegben. De szerencsére közel a segítség, így minden a helyére kerül: a nagymama rátalál az unokájára, az éhes kiránduló végre ehet, az elefántokhoz is megérkezik az uzsonna, és az állatkertbe beszökő cica ép bőrrel ússza meg az ismerkedést a vadállatokkal.

A böngésző 16 oldalán több mint száz állatfajt fedezhetnek fel a kisgyerekek és az állatkerti kirándulásokat velük együtt átélő és felidéző szüleik.

7. Senki sem hagyna ki egy vidámparki napot! De melyik játékra üljünk fel először? A legfélelmetesebbre? Ne, azt inkább hagyjuk a végére! A labirintus vagy a körhinta épp elég izgalmas annak, aki először lép be a parkba. Közben talán megjön a bátorság az óriáskerékhez is, amelynek legmagasabb pontjáról az egész nyüzsgő város belátható. De szerencsére nem csak a távoli épületek, hanem a közeli vízipark toronycsúszdája, a kalózöböl vízágyúval harcoló hajója és egy hatalmas polip csápjai is kivehetővé válnak a nagy magasságból. Gyorsan álljunk sorba a kalózhinta után a szellemkastély bejárata előtt! És ha már semmitől sem félünk, következhet a hullámvasút vagy az észvesztő pörgettyű...

A sok izgalom közben segíthetünk egy kislánynak a lufija megtalálásában, esetleg drukkolhatunk a számháborúzó fiú- és lánycsapatnak. Ha pedig még mindig nem fáradtunk el, keressük meg az oldalpárokon elbújt 7-7 kis plüssállatot! 

8. Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző - Képkereső-szófejtő (Naphegy Kiadó, 2020)

6049345_4.jpg

Varázslatos nyári sétára invitál a megújult Nyári böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat. A nyári szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak: Mindennapos tevékenységek Kert Vasútállomás Város Szabadidő Bevásárlás Nyaralás A LEGJOBB JÁTÉKOS SZÓKINCSFEJLESZTŐ!

9. Dudás Gergely: Mackó virágos böngészője (Naphegy Kiadó, 2020)

6068921_5.jpg

Mackónak már nagyon elege van a sötét, hideg télből, ezért úgy dönt, gumicsizmát húz, és elindul megkeresni a tavaszt. Segítesz neki?

A főszereplő Mackót a Mackó karácsonyi böngészője című kötetből ismerhettük meg.
Ezúttal a tóban bujkáló békát próbáljuk megtalálni, majd a legelsőként kikelt csibét kell megkeresnünk, vagy éppen egy rügyező növényekkel teli réten kutatunk a kis szöcske után. A hosszan tartó böngészés egy szabadtéri ünnepségben végződik.

DUDÁS GERGELY, azaz Dudolf grafikust az interneten népszerűvé vált „Hol a panda?” izgalmas képrejtvénye tette híressé. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt lefoglaló rejtvényes böngészői rendkívüli kép világgal és fejtörőkkel szórakoztatják az egész családot.

(A bejegyzés első képén, a banner hátterén is Dudás Gergő rajza látható. Az oldalán sok-sok kedves böngészőt találsz, ehhez kattints IDE.)

10-12. Chihiro Maruyama - Hiro Kamigari: A Labirintustorony rejtélye (Naphegy Kiadó, 2013) - Chihiro Maruyama - Hiro Kamigari: Az ellopott útvesztőkő nyomában (Naphegy Kiadó, 2018) - Chihiro Maruyama - Hiro Kamigari: Az égi várkastély titka (Naphegy Kiadó, 2020)

7.png

10. Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!
Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et.
S
egíts nekik, mielőtt lejár az idő!
Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

11. Pierre, a labirintusnyomozó új ügyön dolgozik.
Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. Segítsetek Pierre-nek és a barátnőjének, Carmennek megtalálni a kiutat az útvesztőkből, és megállítani Mr. X-et, amíg nem késő!
Keressétek meg az utat a fantasztikus labirintusokban, találjátok meg az elrejtett nyomokat, és oldjátok meg a feladványokat, hogy megmentsétek a várost!

12. Pierre és Carmen Lagúnavárosba érkeznek, hogy részt vegyenek a karneválon, és megtekintsék a világhírű Labirintustojást. Hamarosan rájönnek azonban, hogy nincs minden rendben a városban: egy titkos szervezet összeesküvést sző, hogy ellopja a legendás tojást, és azáltal mindent útvesztők átláthatatlan szövevényévé változtasson. Segítsetek nyomozóinknak odatalálni az Égi várkastélyba, mielőtt kifutnak az időből! Tartsatok Pierre-rel a különféle labirintusokon át – gyalogosan, gondolán, versenyautóval és léghajóval –, keressétek meg az elrejtett tárgyakat, oldjátok meg a rejtélyes feladványokat, és akadályozzátok meg, hogy a Labirintustojás rossz kezekbe kerüljön!

13. Susanne Gernhäuser - Wolfgang Metzger: Keress, találj, mesélj! - Járművek (Scolar Kiadó, 2012)

854249_5.jpg

Ahol járművek dolgoznak, mindig sok érdekesség és felfedeznivaló akad. Téged is érdekel, hogyan dolgozik a kombájn, a tűzoltóautó, a betonkeverő, a kikötői daru és a hókotró? Sikerül megtalálnod a különböző tárgyakat és embereket a nagy képen?

14. Kirsteen Robson - Katherine Lucas - Gareth Lucas: Hová bújt? Keresd meg! (Centrál médiacsoport, 2015)

covers_365150.jpg

Hol látsz a képen egy leopárdot? Hol kúszik egy kígyó? Keress négy álomszuszék tigrist! Látsz valahol két ikertigrist?
Ez az ellenállhatatlan könyv 25 pazarul illusztrált képrejtvényt tartalmaz, telis-tele bámulatosan aranyos állatokkal, megbeszélendő teremtményekkel, kifürkészendő lényekkel és rengeteg átböngészendő részlettel!

15. Isobel Lundie: Találd meg! - Kedvenc dolgaim (HVG Könyvek Kiadó, 2022)

find_my_fav_things_b1_300dpi.jpg

Böngészd át a vidám és mozgalmas jeleneteket, hogy rátalálj kedvenc játékaidra, csemegéidre és sok más elrejtett apróságra!
Kövesd a szereplőket, és meséld el, mi történik velük! Cirmi minden képen ott van – észreveszed, hol bujkál?

Szülőknek:
Böngészőnkkel fejleszthető a gyerekek szókincse, mesélő- és koncentrálóképessége. A számolási, illetve a szín és forma alapján történő csoportosítási gyakorlatok a korai tanulást segítik.

15+1. Rebecca Smith - Katy Dockrill: Where's Jane?

1367874.jpg

Ez a könyv egy kicsit kakukktojás, mert Magyarországon nem jelent meg. Az Amazonon találtam rá, majd egy kis keresés után rábukkantam a Creativepool oldalra, ahol több képet találsz a kiadvány belsejéről. Szerintem zseniális, de a lényeg, hogy nemcsak gyerekek, de felnőttek is imádni fogják, pláne ha valaki Jane Austen rajongó. Szóval böngészésre fel! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr6517841633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása