Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Al Ghaoui Hesna: Holli, ​a hős

Bátorság keksz

2018. október 20. - KönyvParfé

p1070002_1.jpg

Általános iskolás alsó tagozatos kisdiák voltam, amikor a barátnőmmel Nórival készültünk a suli Ki mit tud versenyére. Az énektanárunk arra biztatott bennünket, énekeljünk népdalokat. Persze azonnal ráharaptunk a dologra, bár leginkább az lelkesített bennünket, hogy néha ellóghattunk az utolsó órákról, gyakorlás címszó alatt. Amikor viszont eljött a nagy nap és fel kellett lépnünk a színpadra, totál beparáztam. Remegtem, minden bajom volt, és ahogy a függöny szétnyílt, teljesen levert a víz. Ott ült a közönség, sok ismerős és még több ismeretlen arc meredt ránk, én pedig megkukultam. Nóri elkezdett énekelni, de az én hangom annyira bátortalanná vált, hogy alig hallatszott a mikrofonban. Nem tudom, hogyan csináltam végig azt a néhány percet, csak arra emlékszem, milyen borzalmasan éreztem magam utána. Fogalmam sem volt, hogyan kezeljem a lámpalázam, pedig ha lett volna egy kis versikém, vagy tudok néhány légzőgyakorlatot, talán minden másképpen alakul és nem marad meg rémálomnak ez az egész. Al Ghaoui Hesna Holli, a hős című könyvében arról olvashatunk, hogy a félelem és a lámpaláz néha hasznos. Sőt, a segítségünkre is lehet, ha megtanuljuk kezelni.

Tovább

15+1 ötletes könyves karakter jelmez Halloweenre

2018. október 18. - KönyvParfé

love_2.jpgMagyarországon a 2000-es évek elején kezdett elterjedni a Halloween. Leginkább a gyerekek és egyetemisták körében népszerű, de egyre többször látni október 31-én idősebb embereket is ijesztő jelmezekben járkálni az utcán. Most én is összeszedtem néhány jelmez-ötletet, de igazi könyvmolyhoz híven most kifejezetten könyves karakterekre vadásztam. Neked ki a kedvenc könyves karaktered?

Tovább

Kalas Györgyi - Szalay György: Tilda ​és a kövér macska

Cukkinis-zöldborsós spagetti

2018. október 16. - KönyvParfé

p1060938.jpgNekem nagyon szokatlan ez az októberi jó idő, úgy látszik nem akar jönni a hűvös ősz. Azért bízom benne, hogy hamarosan előszedhetem a vastag pulcsijaimat és a színes sáljaimat, de addig is élvezem a napfürdőt. Hagyom, hogy energiával töltsenek fel a napsugarak, és próbálom kihasználni a tavaszias idő utolsó, ragyogó pillanatait. Ez persze az ételekre is igaz, amíg lehet (és persze amíg teremnek) még igyekszem becsempészni a konyhába a nyár ízeit. De nem csak ott, hanem az olvasmányaimban sem tudtam még elengedni a kánikulát. Kalas Györgyi Tilda és a kövér macska című könyvében szikrázóan süt a nap, finomabbnál finomabb ételeket készítenek benne, és az egyik főszereplő egy cinikus, narancssárga színű macsek.

Tovább
süti beállítások módosítása