Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

BTK Születésnapi Turné - 5 évesek lettünk

2018. szeptember 21. - KönyvParfé

lrdn9qg.jpgFennállásának ötödik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni - hisz ti is részesei vagytok ennek az élménynek.
Ennek örömére kezetekbe adtuk a gyeplőt, teret engedhettek a legkíváncsibb éneteknek és tabuk nélkül kérdezhettetek tőlünk. Most pedig rajtunk a sor, hogy megválaszoljuk őket.
Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni a pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

Mit szeretsz a (könyves) bloggerkedésben?

Miután ez egy amolyan félig gasztro, félig könyves oldal, leginkább az ötletelést szeretem. Könyvet olvasni mindig klassz dolog, de elképzelni és megalkotni a történethez/borítóhoz passzoló fogásokat, a legtutibb kihívás. Folyamatosan dolgozik az agyam, hogy milyen hozzávalókból és milyen módon készítsem el a kigondolt ételeket, majd ezt igyekszem egy bejegyzésbe sűríteni. De ez az egész akkor csúcsosodik ki, amikor hozzászólásokat írtok. Nagyon szeretem, ha itt kommenteltek, vagy a Facebookon jeleztek. Ez nekem mindig jó visszajelzés és olyankor azt érzem, tényleg megéri csinálni az oldalt. 

Öt év során sok új taggal bővült a csapat. Milyen érzés volt újként csatlakozni egy kiforrott csapathoz?

Egyszerre izgalmas és félelmetes.
Örültem, hogy ilyen remek és tapasztalt bloggerek társaságába kerültem. Mindenki nagyon kedvesen fogadott, és rengeteg segítséget kaptam, mire sikerült belerázódnom a dolgokba. De az a sok információ, ami hirtelen rám szakadt az első hetekben, bizony félelmetes volt. Ugyanakkor le kell szögeznem, hogy ez nem csak egy klub, hanem tényleg egy igazi csapat. Nagyon különbözőek vagyunk, de ha bármi probléma adódik, azt mindig együtt oldjuk meg és ez rettenetesen szimpatikus. Jó ide tartozni, mázlista vagyok.

Melyik volt az első könyv, amit elolvastál?

Gyerekkoromban Kormos István Vackora volt az első, amire emlékszem, de a Harry Potter-sorozat volt az igazi vízválasztó. Onnantól számítva viselem büszkén a rám ragasztott könyvmoly címkét. A BTK keretein belül pedig Rick Riordan: A villámtolvaj volt az első bejegyzésem. Te jó ég, és 2016 augusztusában írtam! Arra emlékszem, hogy nagyon be voltam tojva és iszonyatosan akartam bizonyítani a csapatnak, hogy jól döntöttek, amikor bizalmat szavaztak nekem. Egy teljes hétig tartott, mire beszereztem a koktél kék színű alapanyagát. Ez a Monin Blue Curacao Szirup akkor nagy macera volt, de megérte. Felkerült a bejegyzést, lement a turné és rájöttem, nem is annyira vészes ez az egész.kek_limonade_06_1.jpgOlykor előfordul, hogy olyan könyvekről is írtok, aminek nem szeretitek a műfaját. Miért van ez?

Szeretjük feszegetni a határainkat, és azt hiszem dolgozik mindannyiunkban egy egészséges kíváncsiság, amikor a friss megjelenéseket böngésszük. Megvan minden egyes tagnak a kedvenc műfaja, mégis jól esik néha kimozdulni a komfortzónánkból és valami mást is kipróbálni. Adam Christopher: Dishonored - A képmások ura nem kifejezetten mesekönyv, mégis bevállaltam, mert még soha nem olvastam azelőtt ehhez hasonló könyvet, és fülszöveg alapján érdekesnek tűnt. Végül nem bántam meg, izgalmas volt és még a videójátékot is kipróbáltam utána. Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata szintén meglepett. Azóta is vadászok az igazán jó mágikus realisztikus könyvekre.

Nem fásultatok még bele a turnézásba?

A többiekhez képest én nem vállalok annyi turnét, mert akkor állandóan a konyhában kellene lennem. Így is csak óvatosan, módjával válogatok, mert fülszöveg alapján nehéz elképzelni egy ételt... Szeretek belemerülni a történetbe és azt akarom, hogy a blogon mindig jó könyvekről olvassatok és finom kreálmányok szülessenek. De egy listáról válogatni, mindig lutri. Visszatérve a kérdéshez, a turnézás akkor tényleg fárasztó, amikor összetorlódnak a dolgok, de azért ez nem mindennapos történet. Vannak durva időszakok, a Könyvhét, Könyfeszt és a karácsony mondjuk ilyen, de ha ésszel csinálja az ember (ami nem mindig jön össze), akkor nem annyira megterhelő. 

Ki(k) a kedvenc szerző(i)d?

Uhh, ez nehéz. Kortárs vagy klasszikus? Magyar vagy külföldi? Mese, ifjúsági, romantikus, kaland, krimi?
Tényleg nem egyszerű kérdés, de ROALD DAHL, Joanne Harris, Sarah Dessen, ROALD DAHL, Matt Haig, Bobbie Pears, Patrick Ness, David Walliams, J. K. Rowling és természetesen ROALD DAHL. :)  A magyarok közül Tóth Krisztina, Bódis Kriszta és Gerlóczy Márton. Gyerekkönyveknél pedig Kertész Erzsi minden mennyiségben jöhet, meg Szegedi Katalin és Egri Mónika.

Melyik a kedvenc könyved?

Patrick Ness Chaos Walking-trilógiája. A pasi egy zseni, olvassátok!

Használsz könyvjelzőt? Mit?

Rengeteg szép könyvjelzőm van. Tényleg. Néhány igazán csudálatos is lapul a gyűjteményemben. Van textil, fém, fa, csillogós, mágneses, cicás, kutyás, unikornisos, gyakorlatilag a végtelenségig tudnám sorolni, mint Chuck Norris. De miután ilyen gyönyörűséges az összes, eltettem őket jó helyre, hogy ha kell, akkor elővegyem és gyönyörködhessek bennük.
Csak amikor szükségem lenne rájuk, akkor soha sincsenek kéznél, ezért papírfecniket tömködök a lapok közé, meg kisebb szórólapokat, teapapírokat, cukorkás papírokat (nemnemnemazenyémek) és vonaljegyeket. Na igen, nem valami szép látvány... p1060915.jpgMilyen könyvformátumot szeretsz inkább, miért? Nyomtatott vs. Ebook vs. Hangoskönyv.

Van Ebookom, de jobban szeretek papíralapút olvasni. Jó fogni, kézben tartani a könyveket, meg persze szaglászni is, mert az új könyvek illatának nincsen párja. A gyerekkönyveknél pedig ugyancsak fontosak az illusztrációk, azt pedig masinán keresztül nem olyan nagy élmény böngészni. 

Ha lenne egy könyvespolcod, ami egy rejtett szobába vezetne, melyik könyv lenne a "kilincs"?

A Harry Potter és a Titkok Kamrája túl elcsépelt?

Egészítsd ki: Bárcsak több ........... témájú könyv lenne.

UNIKORNIS

Kérdésem Betonkától: Mi lenne Elizabeth Bennet és Mr. Darcy foglalkozása, ha a 21. században élnének?

Na ez a kérdés övön aluli volt. :) De lássuk! Elizabeth Bennet makacs, akaratos és intelligens. Pontosan tudja, hogy a házasságok nem érnek mindig boldog véget és nem is töri össze magát, hogy férjhez menjen. Azt hiszem, ha a 21. században élne, egy olyan karrierista nő lenne, aki férfiak nélkül is remekül elboldogul. Lizzyt egyértelműen ügyvédnek képzelem. Azt gondolom, Fitzwilliam Darcy ugyancsak ügyvédnek, de egy másik irodánál. Kissé dölyfös és gőgös, magasan fenn hordja az orrát, ezért biztosan sokat vitatkoznak Elizabethtel egy-egy ügy kitárgyalásánál. Hajrá Lizzy!

NYEREMÉNYJÁTÉK!

6 meglepetéskönyv kerül kisorsolásra! Minden állomáson egy-egy bloggerünk jellemzőit találod, ami alapján meg kell tippelned, kiről van szó és beírnod a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! Csak magyarországi címre postázunk, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, utána automatikusan újat sorsolunk.)

Kire gondoltam?

Régi motoros, a csapat egyik nagyágyúja. Elmondása szerint nincs Időnyerője, de hiszi a piszi. Azt hiszem, róla készült eddig a legtöbb BTK-s mém.

A turné állomásai:
09.07.    Kelly & Lupi olvas
09.08.    Függővég
09.09.    Deszy könyvajánlója
09.10.    Sorok Között
09.11.    Dreamworld
09.12.    Nem félünk a könyvektől
09.13.    Spirit Bliss Sárga könyves út
09.14.    Könyv és más
09.15.    Never Let Me Go
09.16.    Könyvvilág
09.17.    Ambivalentina
09.18.    Zakkant olvas
09.19.    Hagyjatok! Olvasok!
09.20.    Betonka szerint a világ...
09.21.    KönyvParfé
09.22.    Olvasónapló
09.23.    Insane Life
09.24.    Szembetűnő
09.25.    Szofisztikált Macska

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr3314231535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása