Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Turbuly Lilla - Horváth Ildi: Talált ​szív

Szívecskés falatok

2017. február 23. - KönyvParfé

szivek_07_1.jpgA Pagony Kiadó 2007-ben indította útjára az Aranyvackor pályázatot, mely kétévente kerül megrendezésre. A cél, hogy tehetséges írók és illusztrátorok mutathassák be munkáikat, és igényes gyerekkönyvek születhessenek. A beérkezett műveket, vagy legalábbis a kiválasztott legjobbakat, minden gyerekkönyvkiadó szemlézi. A héten hozott mesekönyv szintén Aranyvackor-díjas, Turbuly Lilla és Horváth Ildikó közös munkájából született meg a Talált szív, mely 2013-ban a III. helyezést érte el, valamint a Manó Könyvek és a Scolar Kiadó különdíját is bezsebelhette.

Tovább

Leslye Walton: Ava ​Lavender különös és szépséges bánata

Citromos pite

2017. február 08. - KönyvParfé

letoltes_2.jpgNagy meglepetés volt a héten hozott könyv, ugyanis nem olvastam a fülszövegét, mielőtt belekezdtem. A címre és a borítóra hagyatkoztam, valamint annyit tudtam még róla, hogy mágikus-realisztikus regény. Meglepett, és kellemes csalódás ért a végére, nagyon megfogott a történet hangulata és a gyönyörű képek, melyeket az írónő a fejezetekbe csempészett. Úgy gondolom, hogy Leslye Walton Ava Lavender különös és szépséges bánata nem csak külsőleg, de tartalmában is képes elvarázsolni az olvasót. És miután hangulatában engem nagyon emlékeztetett az egyik kedvenc filmemre, az Amélie csodálatos életére, sikerült ámulatba ejtenie.

Tovább

Lewis Carroll: Alice ​Csodaországban

Vaníliás-marcipános flamingós cupcake

2017. február 03. - KönyvParfé

flamingo.jpgTudod, hogy kicsoda Charles Lutwidge Dodgson? Igaz, így talán kevésbé ismert, de Lewis Carrollként biztosan hallottál már róla. Sokrétű ember volt, tanító, író, költő, fényképész és anglikán pap. Matematikusként majd negyven évig tanított Oxfordban, emellett meseregényeket is írt.
Legismertebb írásai az Alice könyvek, melyekben egy angol kislány furcsa, kissé groteszk története elevenedik meg. Olvasás közben különös szereplőkkel találkozhatsz, Caroll pedig nagyszerűen karikírozza ki az akkori hírességeket, politikusokat és az angol szokásokat. 

Tovább
süti beállítások módosítása