Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Abigail James: Szeresd ​a bőröd!

Relax szendvics

2018. április 01. - KönyvParfé

szeresd_a_borod_01.jpgTinédzserkorom csajos magazinjaiban rengeteg cikkben esett szó a fiatalság megőrzéséről, a helyes bőrápolásról, az egészséges táplálkozásról és egyéb fontos dolgokról, de olyan távolinak tűnt a 30 és a 40, hogy nem is igazán foglalkoztam vele. Most meg itt van... könyörtelenül tör előre. Be kell látom, akárhogy is szeretném visszaforgatni a idő kerekét, sajnos már nem leszek fiatalabb. Érzem magamon az idő múlását; felbukkantak a szem környéki szarkalábak, na meg a ruhaméreteimen látok némi változást. Bár az is lehet, hogy csak szimplán összementek... Nos, Abigail James összeszedte a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket az eredményes bőrápolásról tudni érdemes. Nagysikerű könyve nemrég hazánkba érkezett; Szeresd a bőröd! címmel talán már találkozhattál vele a könyváruházak polcain. A kiadványban sok-sok hasznos tippről olvashatsz, valamint mesél a miértekről is: Miért van szükségünk sok alvásra? Miért fontos a jóga? S vajon mit mesél rólunk a bőrünk?

Azt hiszem nem mondok azzal semmi újat, hogy bőrünk tükrözi a bennünk lezajló folyamatokat, legyen az testi vagy lelki. Gondolj csak bele, mekkora táskák lehetnek a szemünk alatt, ha nem alszunk eleget, és mennyire gyűröttek vagyunk, ha egy stresszes időszak kellős közepén járunk. Ha pedig valami gond van a szervezetünkben, az rendszerint hamar kiütközik. Akár egy pici szuvas fog is erős hajhullást okozhat. 
Fontos, hogy figyelnünk kell a jelekre, és természetesen ápolnunk kell testünket és a lelkünket, hogy sokáig egészségesek maradhassunk. Igen, a lelkünket is! Mert ha jól érezzük magunkat és lelkileg stabilak vagyunk, az bizony meglátszik rajtunk.

Nekem nagyon szimpatikus, hogy a szerző nem ajánl drága csodakrémeket, hanem olyan dolgok fontosságára világít rá, mint az alvás, a megfelelő folyadékpótlás, vagy épp a jóga. Ezer éve  ki szeretném próbálni a jógát, és ha már a bőrre nézve is csodálatos hatású, miért ne? Egyébként is irigykedve néztem a képeken szereplő hölgyet, aki olyan hajlékony, mint egy perec.

A könyvben rengeteg érdekes dologról esik szó, ráadásul nagyon sok olyan információval is találkoztam, amely  számomra újdonságul szolgált. Szinte hihetetlen, hogy egy ember bőrében 72 km-nyi idegszál található, és azt sem tudtam, hogy a legvastagabb bőr a talpunkon és a tenyerünkön található, itt kb. 1,5 mm-es. Elképesztő, nem?

Abigail Jamesnek nem az volt a célja, hogy a sminkről vagy az egészséges élelmiszerekről meséljen, hanem a bőrről való gondoskodást és annak fontosságát hangsúlyozza. Különböző technikákat, praktikákat sajátíthatunk el, hogy szebbé tegyük bőrünket, mert ahogy az írónő is vallja, ha gondot fordítunk valamire, amit minden egyes nap szemügyre veszünk, az egyáltalán nem a hiúság megnyilvánulása, hanem az önbizalmunk növelésére szolgál, s ez egyben boldoggá is tesz bennünket. 

Leginkább a stresszoldás tetszett, valamint az a rész, ahol receptek találhatóak. Szeretek én is házi kozmetikumokat gyártani, mert nemcsak vicces a kotyvasztás, de így pontosan tudom, hogy milyen anyagokat tartalmaz a készítményem. A természetes arclemosót, a csokoládé-narancs-avokádó tápláló maszkot, valamint a szuperzöld kiegyensúlyozó maszkot már kipróbáltam. Természetesen szigorúan akkor követtem el a tesztelést, amikor egyedül voltam otthon... 

Külön fejezetet kapnak a kozmetikai termékek legfontosabb összetevői is, ami valljuk be, igencsak hasznos. Most már kicsit magabiztosabb vagyok, ha az antioxidánsokról, hialuronsavról vagy épp a peptidekről hallok. Egyszóval hasznos könyv, jól felépített és átgondolt, és a tetszetős borítóval, valamint a fantasztikus fotókkal igényes, szép kiadványra sikerült. Azoknak ajánlom, akiknek fontos az egészségük, és akik meg akarják őrizni bőrük fiatalságát.

Kedvenc idézetek:

A szépség az, ahogy érzed magad, és ami tükröződik a szemedben. Semmi köze fizikai dolgokhoz. (Sophia Loren)

A bőrünket nem hibátlan, porcelánhoz hasonlatos anyagnak szánta a természet. Gyűrődései, ráncai, az életkorral járó hibái élettörténetünket és személyiségünket tükrözik. Megmutatják, hogy Instagram-szűrők és Photoshop nélkül bőrünk egyedi és valós.

Akinek elég ideje jut arra, hogy ellenőrizze a Facebook- vagy az Instagram-fiókját, esetleg megnézzen egy sorozatot a tévében, az biztosan könnyedén tud három percet szakítani reggel és este saját bőrének gondozására. Fogjuk ezt fel úgy, mint az énidőnk fontos részét. A szépségápolás nemcsak bőrünknek, hanem a lelkünknek és az önbizalmunknak is jót tesz.

Relax szendvics

Egy stresszes nap után leginkább nyugira vágyom. Csendet akarok és egy kis kényeztetést: forró fürdőt, egy finom arcpakolást, pihenést. Apropó, finom! Mutatok is egy finom arcpakolást! :)szeresd_a_borod_03_1.jpgHozzávalók:

  • 6 hosszúkás zsemle
  • egy kis zacskós mirelit zöldborsó
  • 2-3 ek kanál vegán tejföl
  • só, bors
  • olaj
  • néhány szelet vegán sajt
  • pár darab kisebb mérető ecetes uborka
  • 1 közepes pritaminpaprika

Kevés olajon megpárolom a zöldborsót. Amikor megpuhul, összeturmixolom, hozzáadok 2-3 evőkanál vegán tejfölt, sózom, borsozom és alaposan összekeverem. A zsemléket ketté vágom és mindkét felét megkenem a világoszöld pürével. A krémből a zsemlék közepére bővebben teszek, kis halmokat alakítok ki, hiszen ez lesz a pihenő szendvicsnő orra. A fej tetejére két sajtszeletet fektetek el, mintha törölköző lenne. A szemek helyére uborkakarikák kerülnek, a szájat pedig piros pritaminpaprikából formázom. Ezt a pazar szendvicset több helyen láttam már, a legtöbb recept alapja nem zöldborsókrém, hanem guacamole. Bármit is próbálsz, dőlj hátra, pihenj és nyugodtan majszold. ;)szeresd_a_borod_04.jpgszeresd_a_borod_06.jpgszeresd_a_borod_10.jpgszeresd_a_borod_11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvparfe.blog.hu/api/trackback/id/tr7113765530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása