Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Charlie N. Holmberg: A ​papírmágus (A papírmágus trilógia 1.)

Szedres-túrós szélforgók

2017. május 22. - KönyvParfé

index_1.jpgTe is gondolkoztál már azon, hogy ha lehetne egy szupererőd, mit választanál? Egyáltalán milyen lehet birtokolni egy izgalmas képességet? Azt hiszem, én az elemeket szeretném irányítani; jó lehet a tüzet, a vizet, a levegőt és a földet uralni. Mondjuk gyorsnak és láthatatlannak lenni sem lehet rossz.
És ha a mágia segítségével egyetlen egy anyaggal köthetnéd össze magad? Legyen az fém, üveg, gumi, kő vagy papír. Ezeket kedved szerint formázhatnád, irányíthatnád, de választásoddal egy életre le kell kötnöd magad a választott anyaghoz, nem cserélheted le másikra. Ugye ez már keményebb dió?
Nemrégiben megjelent Charlie N. Holmberg A papírmágus című trilógia első kötete, melyben a varázslat és a papír kettőse izgalmas szerepet játszik.

Tovább

David Walliams - Tony Ross: A ​nagy szökés

Repülős polenta fokhagymás-sajtkrémes tejfölfelhőkkel

2017. május 14. - KönyvParfé

puliszka_11_2.jpgDavid Walliamsról korábban már olvashattál az oldalon, ugyanis a Gengszter nagyi kapcsán ódákat zengtem róla. Már akkor is nagyon kedveltem az írásait, szerettem, ahogyan megszólítja, szórakoztatja, tanítja a gyerekeket. Engem stílusában Roald Dahl-ra emlékeztet, hiszen ugyanúgy el tudja engedni a fantáziáját és hasonlóképpen csavarosak a történetei.
Napjaink egyik legismertebb kortárs gyerekkönyvírójának tartják számon, nem véletlen, hogy számos regénye az év gyerekkönyve lett Nagy-Britanniában. Walliams legújabb története A  nagy szökés,  április közepétől már hazánkban is megvásárolható. A nagyishoz hasonlóan ugyancsak egy unoka és nagyszülő kapcsolatáról olvashatsz benne, de most egészen másképp nyúl a témához.

Tovább

Bobbie Peers: A ​lurídiumtolvaj (William Wenton 1.)

Marslé, avagy az áfonyás-zabpelyhes smoothie dicsérete

2017. május 12. - KönyvParfé

letoltes_3.jpgBobbie Peers sikeres norvég filmrendező és forgatókönyvíró, 2006-ban Arany Pálma-díjjal tért haza a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválról. Nos, adott ez a tehetséges pali, aki úgy döntött, megcélozza a könyvszakmát, majd ez olyan jól sikerült, hogy szabályosan berobbant az ifjúsági könyvek világába. 2015-ben a William Wenton-trilógia első kötetét a legjobb regénynek választották Norvégiában, ráadásul a filmes jogai is azonnal elkeltek, így hamarosan a mozivásznon is találkozhatunk vele.
A könyv idén tavasszal A lurídiumtolvaj címmel hazánkban is megjelent, melyet a Kolibri Kiadó gondozásában és Petrikovics Edit fordításában olvashatsz! Figyelem! Nagyon rejtélyes, nagyon csavaros!

Tovább
süti beállítások módosítása