Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Tea Book Tag

2016. január 30. - KönyvParfé

teabooktag.png

Szeretnék elnézést kérek azoktól, akik meginvitáltak egy-egy Book Tag kitöltésére, vagy esetleg egy virtuális vándordíjra jelöltek és én nem éltem a lehetőséggel. Szeretném, ha senki nem haragudna meg azért, amiért nem töltöttem ki őket, de még mindig az a helyzet, hogy jobban szeretem mások válaszait olvasgatni, mintsem a sajátomat megosztani. Természetesen minden egyes megemlítésnek rettenetesen örülök és köszönöm is, hogy gondoltok rám. De nagyon remélem, hogy e miatt senkiben sem marad tüske. És mivel a kivétel mindig erősíti a szabályt, most mégis élek egy Taggel, melyre Anna, az Anna's Books blog írója hívott meg. Haj, nagyon ráérzett, ugyanis a joghurtos Milka, meg a Nutella mellett, a tea a másik gyengém. Hogy ezt miért írom? Mert mint ahogyan a címben is láthatod, ez egy Tea Book Tag! 

Tovább

Eef Rombaut - Emma Thyssen: Szívszerelem

Szív alakú churros, narancsos csoki szósszal

2016. január 28. - KönyvParfé

szivszerelem_1.jpgÚjabb mesés bejegyzéssel érkeztem a héten, ma egy igazán érdekes kiadványt hoztam. A Csimota Kiadóról eddig is tudtuk, hogy nem fél olyan könyveket kiadni, melyek tabukat döntögetnek. A Szívszerelem is egy ilyen, mert bár a borító és a cím azt sugallja, hogy valami szerelmes-cukormázas történetet kapsz, azért ez nem teljesen igaz. A téma a válás, még ha ez látszatra nem is jön át. A statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon közel minden második házasság felbomlik. Ha ezt még jobban lebontjuk, akkor az derül ki, hogy körülbelül minden második gyermeket elvált szülők nevelnek. Félelmetes, nem? Néha van remény, hogy a férfi és a nő újra megtalálja a közös hangot, de akadnak helyzetek, amikor már annyira elharapódzik az együttélés, hogy a válás már inkább megváltás mindenki számára. Fontos, hogy ilyen esetekben ne legyen bűntudat a szülőkben, hiszen egy rosszul működő kapcsolat, ahol a veszekedések és a fagyos hangulat mindennapossá válik, nagyobb kárt okozhat. A gyermek személyiségére is kihat a feszült légkör és óhatatlanul magában keresi a hibákat. Válás során a gyerekek élete sokszor gyökerestől megváltozik. Nem csak a szülőket látják kevesebbet, de előfordulhat, hogy másik városba/lakásba költöznek, más oviba, iskolába kell járniuk. Ilyenkor a gyermek viselkedése megváltozik és kulcsfontosságú, hogy minél többet beszéljünk velük az adott helyzetről. Természetesen őszintén, nyíltan, okosan! Eef Rombaut és Emma Thyssen közös munkájából született a Szívszerelem, mely az ovis korosztályt célozza meg. De most nézzük is ezt a Kereső – Vesztő – Nyerő címmel rendelkező könyvet, mely szerelemről, válásról és újrakezdésről szól.

Tovább

G. Szász Ilona - Szegedi Katalin: A Mindentvarró Tű

Anyukám sajtos pogácsa receptje

2016. január 26. - KönyvParfé

a_mindentvarro_tu.jpgEgy tavalyi bejegyzésemben már olvashattál G. Szász Ilona és Szegedi Katalin mesekönyvéről, az Álomszövő Penduláról. Nekem hatalmas kedvenc lett, mert szerintem a mese és az illusztrációk nagyszerűen kiegészítik egymást és valóban szemet gyönyörködtető, csodás kiadvány. Már egy ideje fent figyel a polcomon a páros előző munkája, A Mintentvarró Tű, így arra gondoltam, ehhez is készítek valami finomat! Ha a borítóra pillantasz, láthatod, hogy nem mindennapi mesekönyv. Különös hangulata van, mondhatni nosztalgikus. A régi korokat idézi a színeivel, a megsárgult fotókkal és az öreg varrógéppel, meg a gyöngyházas gombokkal. Lapozgatás közben azért sokszor elgondolkodtam azon, vajon gyerekkönyvet tartok-e a kezemben, vagy egy mesekönyvet felnőtteknek. A Szegedi Katalinra jellemző pöttyös minta vissza-visszaköszön a lapokon, az pedig, hogy már a borítón is megjelenik,  csak hab a tortán. De nézzük is, miről szól!

Valamikor réges-régen, dédanyáink idejében, a Borostyán utca egyik színes házában élt Málika, a híres varrókisasszony…

Tovább
süti beállítások módosítása