Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Téma - Túra: Előítélet, tolerancia

2016. július 01. - KönyvParfé

jane_1.jpgJúliusban is Téma - Túra! Minden hónapban körbejárunk egy témát, ehhez összegyűjtök néhány könyvet. Januárban a Környezetvédelem, Környezettudatosság tárgykört néztük meg, februárban a Válás volt terítéken, márciusban az Örökbefogadás, áprilisban az Elmúlás, Gyász, májusban az Alkoholizmus, júniusban pedig a Szorongás, Stressz témában gyűjtögettünk. Ebben a hónapban az előítélet és a tolerancia kerül előtérbe. 
Az előítélet leginkább a hibás, vagy merev általánosításokon alapuló, előre kialakított feltételezéseket, véleményeket jelenti. A tolerancia pedig elsősorban türelmesség mások véleménye, főleg vallása, világnézete, etnikai vagy nemzeti hovatartozása iránt. Különböző fogalmak, mégis egybe veszem őket, hiszen párban járnak.
Vegyesen ajánlok olvasnivalót, hiszen nem csak felnőtteknek, de gyereknek is találsz a témában hasznos olvasmányokat. Mondanom sem kell, a felsorolás nem teljes. Ezért az ajánlók alatt bővíthetjük a listát. Ha olvastál az adott témában és még nem szerepel az oldalon, írd meg és felírom. Így segíthetünk egymásnak, és azt gondolom ez bárki számára hasznos lehet! Nos, eszedbe jutott valami? Akkor írd meg! Küldhetsz ide kommentet, vagy a Facebook oldalon is üzenhetsz. E-mailben is felveheted velem a kapcsolatot, a konyvparfe@gmail.com címre küldhetsz levelet, ez esetben a tárgyban szerepeljen, hogy Téma - Túra! Felkészültél? TÉMA - TÚRA INDUL!

Tovább
süti beállítások módosítása