Egyél velem könyvet!

KönyvParfé

KönyvParfé

Charlotte Brontë: Jane Eyre

Mr. Rochester fogó narancsos Earl Grey keksz

2015. március 27. - KönyvParfé

Nincs mecharlotte_bront_jane_eyre.jpgse, ez egy ízig-vérig romantikus történet! Azt is mondhatnám rá, hogy csajos könyv, de közben klasszikus és egy picit történelmi is. Látod? Erre a regényre sem lehet csak egy jelzőt ráaggatni! És tudod, hogy mi a legfurább? Nem nagyon láttam kis hazánkban olyan könyvespolcot, ahol ne lenne megtalálható ez a könyv, de még olyan antikváriumban sem jártam eddig, ahol nem akadt belőle 2-3 példány. Na, ezt nevezem én örök klasszikusnak! Több száz kiadásban találkozhatsz vele szerte a világon, nem beszélve az évek alatt számtalanszor újragondolt könyvborítóiról. Nálam kétféle is megtalálható a szekrényemben. Anyukám szintén két másik példányt birtokol. Megbújva, lapulva, de itt élnek köztünk, arra várva, hogy kinyissuk őket!

Nos, itt vagyunk mi, romantikus lelkületű nők, akik késő délután szívesen bújunk be a meleg takaró alá, és egy bögre forró teát kortyolgatva örömmel olvasgatunk egy könyvet, amelyben győz az igaz szerelem és boldogan élnek a főszereplők, míg meg nem halnak. Határozottan kell ilyen olvasmány is, hiszen szüksége van rá a lelkünknek.

Tovább

Egy kis műfajismeret - 2/2

2015. március 19. - KönyvParfé

mufajismeret_3.jpg

Az előző bejegyzésemben már találkozhattál néhány irodalmi műfajjal, ezt most folytatnám. Nyugalom, senkitől sem fogom visszakérdezni, és röpdolgozatot sem íratok belőle. Csupán azért szedem így egybe őket, hogy képet kapj arról, mely könyvek milyen műfajba is tartoznak. Utolsó műfajismeret óra indul!

Tovább

Egy kis műfajismeret - 2/1

2015. március 11. - KönyvParfé

mufajismeret_2.jpgA bejegyzések könyvajánlásai között sokféle műfajjal találkozhatsz. A címkék megadásával próbálom feltüntetni, hogy milyen kategóriába sorolhatóak, de összeszedtem egy csokorral, hogy érthetőbbek legyenek ezek a kifejezések. Természetesen a teljesség igénye nélkül sorolom fel a fajtákat, hiszen irodalmi műfajnak minősül az adoma, a prédikáció, de még a sírfelirat is. Itt viszont egyikkel sem fogsz találkozni, így a nálam legtöbbet előforduló könyv típusokat sorolom csak fel. De nem ilyen egyszerű ám a helyzet! Nem sok könyv sorolható be csak és kizárólag egy kategóriába, hiszen attól, hogy valami fantasy, még lehet romantikus. Vagy éppúgy lehet egy könyv disztópia, ahogyan ifjúsági regény is. Vannak átfedések, de azért próbálom leírni, hogy ezekre a műfajokra melyek a legjellemzőbb tulajdonságok. 1. óra indul!

Tovább

Caroline Pedler – Steve Smallman: Ugye nincsenek szörnyek?

Sós szörny keksz

2015. március 04. - KönyvParfé

ugye_nincsenek_szornyek.jpgValaki azt mondta, hogy ha egy kisgyerek elkezd félni a sötéttől, az azt jelenti, hogy fejlődik a képzelete. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de az én képzeletem akkor folyamatosan fejlődik. Nem igazán szeretek sötétben lenni, kiskoromban pedig még ijedősebb voltam. Gyerekszemmel azt gondoltam, hogy a sötétség elrejt, elfed dolgokat. Ezért is volt könnyű elképzelni, hogy szörnyek, mumusok és más ijesztő lények jöhetnek elő az ágyam alól, vagy a szekrény mögül. Gondolj csak bele! Micsoda alakja van egy állólámpának a sötétben! És még nem is beszéltem a vállfára akasztott fehér ünneplős blúzról, ami a komód oldalán lógott néha. Pont úgy nézett ki, mint egy felém repülő szellem. Brrrr! 

Tovább
süti beállítások módosítása